Τρία σενάρια: Πώς θα αντιδράσει ο Πούτιν όταν η Φινλανδία μπει στο ΝΑΤΟ

Τρία σενάρια: Πώς θα αντιδράσει ο Πούτιν όταν η Φινλανδία μπει στο ΝΑΤΟ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία απέτυχε σε αρκετά μέτωπα ενώ πλέον θεωρείται σχεδόν σίγουρη η ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ.

Το σκανδιναβικό έθνος αναμένεται να ανακοινώσει την πρόθεσή του για ένταξη στο ΝΑΤΟ την προσεχή Κυριακή, όταν και η Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων θα έχει συντάξει απάντηση στην έκθεση ασφαλείας της κυβέρνησης -η οποία περιλαμβάνει την επιλογή ένταξης στη συμμαχία. Στη συνέχεια, το φινλανδικό κοινοβούλιο θα διεξαγάγει έκτακτη συζήτηση σχετικά με το εάν θα εγκρίνει τις συστάσεις της έκθεσης ασφαλείας.

Σε αυτό το σημείο είναι πολύ πιθανό το ΝΑΤΟ να καλέσει τη χώρα να μιλήσει για την ένταξη στη συμμαχία και -όπως άλλωστε δήλωσε την Πέμπτη ο γενικός γραμματέας της Συμμαχίας, Γενς Στόλτενμπεργκ- θεωρείται ευρέως ότι αυτό θα συμβεί πολύ γρήγορα, καθώς η Φινλανδία πληροί ήδη τα περισσότερα από τα κριτήρια και είναι σχεδόν απίθανο κάποιο από τα μέλη του ΝΑΤΟ να αντιταχθεί στην ένταξή της.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου

Θάνος Τσίμπος: Οι προπονήσεις και τα συμβόλαια των Ελληνων παικτών
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X