Η ΕΠΟ για τις ρωσικές ομάδες: «Δεν μπορούμε να καταλάβουμε πώς θα είναι δυνατό οι ομάδες μας να αγωνιστούν απέναντί τους»

Αναβλήθηκε η προσφυγή του Ολυμπιακού εναντίον της Super League
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Στην ΕΠΟ τοποθετήθηκαν για το ενδεχόμενο αγώνων των ελληνικών συλλόγων με ρωσικές και τους κινδύνους που ελλοχεύουν σε μία τέτοια περίσταση.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε το περιεχόμενο των συζητήσεων στην Γενική Συνέλευση της UEFA που έγινε στη Βιέννη και επικεντρώθηκε κυρίως στην αναδιοργάνωση, από πλευράς ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, των διασυλλογικών διοργανώσεων από την αγωνιστική περίοδο 2024/25 καθώς και του ποδοσφαίρου γυναικών. Στο πλαίσιο της Συνέλευσης, όλοι οι ομιλητές έκαναν έκκληση για ειρήνη και καταδίκασαν τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Από ποδοσφαιρικής πλευράς, η Ε.Π.Ο. ανησυχεί ιδιαιτέρως για τις σχετικές εξελίξεις και όπως σχολίαζαν κύκλοι της μετά το Συνέδριο της Βιέννης «δεν μπορούμε να καταλάβουμε πώς θα είναι δυνατό οι ομάδες μας να αγωνιστούν απέναντι σε ρωσικές ομάδες στο άμεσο μέλλον».

Τόνιζαν δε, ότι με δεδομένο πως σε κάθε αγώνα εμπλέκεται ένας μεγάλος αριθμός ατόμων (από ποδοσφαιριστές μέχρι τα τεχνικά επιτελεία και από φιλάθλους μέχρι τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης), ακόμα και αν υπήρχε συμφωνία να γίνει ένας αγώνας, είναι υψηλό το ρίσκο επιθέσεων ή γενικώς αντιδράσεων από την κοινή γνώμη, καθώς το κοινό ήταν και παραμένει εξαιρετικά σοκαρισμένο από τον πόλεμο. Προσέθεταν δε πως «αυτό μπορεί να οδηγήσει μέχρι και σε απειλές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή από τρίτους εναντίον μας και σε όλους όσους θα συμφωνούσαν σε έναν τέτοια αγώνα». Με λίγα λόγια, για το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και για την Ε.Π.Ο. η ασφάλεια είναι αυτή τη στιγμή ένα μείζον θέμα.

ENWSI TV: ΟΛΟ το ΑΕΚ talk για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό με Καζαντζόγλου και Λούπο
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X