Η ΑΕΚ σε δύο ματς με τον Άρη έπαθε και πρέπει να δείξει πως έμαθε

Η ΑΕΚ σε δύο ματς με τον Άρη έπαθε και πρέπει να δείξει πως έμαθε
Photo Credits: INTIME

Η ΑΕΚ γα να νικήσει στη Θεσσαλονίκη, πρέπει πρώτα απ' όλα να το πιστεύει - Γράφει ο Τάσος Τσατάλης

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Το μόνο για το οποίο δε φαίνεται να χρειάζεται να σπάμε και πολύ το κεφάλι μας, είναι το σχήμα της ΑΕΚ, εν όψει Άρη. Το rotation έχει κλείσει πολύ, ευτυχώς φαίνεται όσοι αποτελούν το κλειστό αυτό γκρουπ να αντέχουν ακόμη. Οπότε το μόνο ερώτημα στην ουσία είναι αν στα χαφ θα παίξει ο Μάνταλος ή ο Χατζισαφί.

Μου φαίνεται πιο λογικό να παίξει ο Χατζισαφί, κυρίως με όρους αμυντικής ισορροπίας. Νομίζω και στους περισσότερους. Ωστόσο έχει γίνει κατανοητό πως υπάρχει ένα θέμα εδώ. Που στα δικά μου μάτια αφορά τον Μοχαμάντι. Εκτιμώ πως αν ο Οφρυδόπουλος αισθανόταν άνετα να ξεκινήσει τον Μοχαμάντι σε ένα τόσο δύσκολο και κρίσιμο παιχνίδι, δε θα υπήρχε ερώτημα. Θα ξεκινούσε ο Χατζισαφί στα χαφ. Αλλά ο συμπατριώτης του, προφανώς δεν έχει πείσει ακόμη τον προπονητή του πως μπορεί να τον εμπιστευθεί απόλυτα σε αυτή τη φάση. Να δούμε αν μέχρι το παιχνίδι αυτό μπορεί να αλλάξει.

Πολλά τα μαθήματα που πρέπει να έχει πάρει η ΑΕΚ

Η ΑΕΚ έχει μαθήματα να διδαχθεί από το ματς του ΟΑΚΑ κι ελπίζω να το κάνει. Πρώτα απ’ όλα πρέπει να μη τη πατήσει με το στυλ διαιτησίας του Μάντεν. Για το οποίο ο Άρης ήταν προετοιμασμένος όπως φάνηκε, ενώ οι δικοί μας έπαιζαν σα να πίστευαν πως διευθύνει το ματς ένας Έλληνας του μέσου όρου. Ο Μάντεν αν είναι δίκαιος όπως στα δύο προηγούμενα ματς που έχει διευθύνει εδώ κι αν δεν έχει κάποιο ιδιαίτερο λόγο ο Κλάτενμπεργκ που τον φέρνει για τρίτη φορά σε ματς του Άρη, μπορεί να είναι πλεονέκτημα για τον φιλοξενούμενο. Αρκεί να ξέρεις να προσαρμοστείς και να μην αφήσεις τον αντίπαλο να σε πάρει στο δυναμισμό, όπως έγινε στο ΟΑΚΑ.

Το άλλο σημαντικό μάθημα από το προηγούμενο ματς με αυτούς; Ήταν μακράν το χειρότερο τακτικά παιχνίδι της ΑΕΚ στα play offs. Κατέβηκε ανοιχτά η ΑΕΚ, καθόλου μετρημένη και μια ομάδα που ήρθε και ήθελε μια σπρωξιά για να πέσει, είδε να της δίνεται η ευκαιρία να κάνει το παιχνίδι που τη βολεύει. Και την εκμεταλλεύθηκε. Κι ας χρειάστηκε σοβαρά ατομικά λάθη από πλευράς ΑΕΚ για να βάλει τα δύο γκολ.

Το γεγονός πως η ΑΕΚ θέλει μόνο τη νίκη, δε σημαίνει πως αποτελεί κάποιου είδους μονόδρομο το να παίξει ξανά έτσι. Αντίθετα, υπάρχει το παράδειγμα και του αγώνα της κανονικής περιόδου, όπου και πάλι ο Άρης σε μέτρια κατάσταση, όπως επισημάναμε και τότε μετά το ματς, είδε την ΑΕΚ να βγαίνει να πιέσει πολύ ψηλά και μάλιστα με τρίτο χαφ τον Σάκχοφ. Μαζεύτηκε λοιπόν και περίμενε το συνηθισμένο λάθος της ΑΕΚ. Και δικαιώθηκε με το γκολ του Εντιαγέ.

Η ΑΕΚ γα να νικήσει στη Θεσσαλονίκη, πρέπει πρώτα απ’ όλα να το πιστεύει

Είναι ξεκάθαρα και σημαντικά λοιπόν τα συμπεράσματα και το θέμα είναι αν θα τα αξιοποιήσουμε ή όχι. Η ΑΕΚ γα να νικήσει στη Θεσσαλονίκη, πρέπει πρώτα απ’ όλα να το πιστεύει, αλλά πρέπει να υιοθετήσει και τη τακτική προσέγγιση που θα δυσκολέψει τον αντίπαλο και θα αναδείξει τα δικά της καλά στοιχεία. Το γεγονός πως ο Άρης παίζει για δύο αποτελέσματα, είναι σαφώς πλεονέκτημα, αλλά μπορεί να είναι και μπέρδεμα στην έδρα σου και με τον κόσμο «καυτό». Όταν ο Άρης στο ματς της κανονικής περιόδου περίμενε την ΑΕΚ, το ματς ήταν με το 10% της χωρητικότητας. Και όχι με μορφή «τελικού».

Φυσικά υπάρχει θέμα εμπειρία εδώ, καθώς το τεχνικό τιμ της είναι υπηρεσιακό κι όσο καλή δουλειά να έχουν κάνει που όλοι το καταλαβαίνουν πως έχουν κάνει, σε τέτοιες στιγμές μπορεί να μετρήσει η έλλειψη πείρας από τέτοιες καταστάσεις σε αυτό το επίπεδο. Μακάρι να μη μετρήσει. Νομίζω πως τις… γκέλες του σε τέτοιες εκτιμήσεις ο Σωκράτης Οφρυδόπουλος τις έκανε και είναι αρκετά ισορροπημένος και μυαλωμένος για να τις έχει αναλύσει σωστά.

Το ενδεχόενο ψυχολογικά η ομάδα να είναι όπως πρέπει, το θεωρώ το πιθανότερο, καθώς κι εδώ είναι φανερή η θετική επίδραση του Σωκράτη Οφρυδόπουλου και του Ηλία Κυριακίδη. Αξίζει και στους δύο πολύ μεγάλος σεβασμός. Σίγουρα σε κάποια σημεία έγιναν λάθη που στοίχισαν, όμως σίγουρα επίσης άξιζαν και η τύχη να είναι λίγο περισσότερο καλή μαζί τους. Ας ελπίσουμε πως ο μαγικός συνδυασμός περιορισμός των λαθών στο μικρότερο δυνατό και τύχη, θα έρθει στο «Βικελίδης».

Θάνος Τσίμπος: Οι προπονήσεις και τα συμβόλαια των Ελληνων παικτών
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X