Η ΑΕΚ ετοιμαζόταν να φορέσει το στέμμα, τα τρία πέναλτι (!) του Ολυμπιακού (VIDEO)

Η ΑΕΚ ετοιμαζόταν να φορέσει το στέμμα, τα τρία πέναλτι (!) του Ολυμπιακού (VIDEO)

Η ΑΕΚ επικράτησε του ΟΦΗ με 2-0 και μείωσε στον ένα πόντο τη διαφορά από τον Ολυμπιακό, που δεν νίκησε την Καστοριά αν και πήρε τρία πέναλτι!

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η πιο καθοριστική αγωνιστική για την… αλλαγή της ιστορίας του πρωταθλήματος του 1979 ήταν η 31η. Ήταν Κυριακή 13 Μαϊου του 1979, σαν σήμερα δηλαδή, όταν η ΑΕΚ νίκησε 2-0 τον ΟΦΗ στη Νέα Φιλαδέλφεια και μείωσε τη διαφορά της από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό στον ένα βαθμό.

Η ΑΕΚ νίκησε εύκολα και αναμενόμενα με ένα γκολ του Ντούσαν Μπάγεβιτς στο 2’ και ένα του Τάσου στο 88’ και προσπαθούσε να βοηθήσει τον Θωμά Μαύρο να φτάσει στο Χρυσό Παπούτσι (είχε ήδη 27 και στο τέλος θα έβγαινε δεύτερος σκόρερ στην Ευρώπη με 31) Οι σημαντικές εξελίξεις, όμως, δεν ήταν αυτές στη Νέα Φιλαδέλφεια, αλλά στο Φάληρο, όπου ο Ολυμπιακός και η Καστοριά έμεναν στο 0-0.

Ήταν ένα από τα πιο… ιστορικά 0-0 του ελληνικού πρωταθλήματος. Ήρωας της ημέρας ήταν ο 25χρονος τερματοφύλακας της Καστοριάς Νίκος Σαργκάνης, ο οποίος απέκρουσε δύο πέναλτι, ενώ ένα ακόμα που εκτέλεσαν οι παίκτες του Ολυμπιακού πριν από αυτά (ο Τάκης Λεμονής για την ακρίβεια) είχε φύγει άουτ! Ο Ολυμπιακός πίεσε επί 90’ και είχε ευκαιρίες, με κορυφαίες το πέναλτι του Λεμονή, αλλά και αυτά των Περόνε και Ρόρμπαχ (στο 87΄και… δώρο του διαιτητή Παναγόπουλου) που απέκρουσε ο Σαργκάνης, ο οποίος ένα χρόνο αργότερα θα πανηγύριζε το Κύπελλο Ελλάδας με την Καστοριά και θα έπαιρνε μεταγραφή στον Ολυμπιακό.

Η διαφορά μειώθηκε στον ένα βαθμό τελικά οι δύο ομάδες ισοβάθμησαν την τελευταία αγωνιστική, όταν ο Ολυμπιακός έφερε 3-3 στο Ηράκλειο με τον ΟΦΗ. Δεν κατέβηκε στο μπαράζ, διαμαρτυρόμενος για τη διαιτησία σε αυτόν τον τελευταίο αγώνα, και η ΑΕΚ κατέκτησε έναν τίτλο που φαινόταν χαμένος στα τέλη Φεβρουαρίου. Οταν απομακρύνθηκε ο προπονητής Φέρεντς Πούσκας και ανέλαβε ο έως τότε βοηθός του Ανδρέας Σταματιάδης, η ΑΕΚ έκανε τη μεγάλη αντεπίθεση.

Η σύνθεση της ΑΕΚ: Στεργιούδας, Κώτσος, Τόσκας, Ραβούσης, Νικολάου (60’ Παπαϊωάννου – 88’ Κοκκινόπουλος)  Αρδίζογλου, Τάσος, Νικολούδης, Μπάγεβιτς, Δομάζος, Μαύρος.

Θάνος Τσίμπος: Οι προπονήσεις και τα συμβόλαια των Ελληνων παικτών
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X