Φτάσαμε εδώ, παίζοντας με τη φωτιά και τώρα ευχόμαστε να μην μας κάψει

Φτάσαμε εδώ, παίζοντας με τη φωτιά και τώρα ευχόμαστε να μην μας κάψει
Photo Credits: INTIME

Ο Πάνος Λούπος στο προσωπικό του blog, με επίκεντρο την κομβική μάχη της ΑΕΚ με τον Άρη…

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η αλήθεια είναι ότι την τελευταία τετραετία, είναι ελάχιστες οι στιγμές έντονης αγωνίας που περάσαμε με την ΑΕΚ. Ακόμα κι αν τις αθροίσεις, δεν προσεγγίζουν καν ας πούμε, την αγωνία που μας διακατείχε σε κάθε ματς της σεζόν 2017-2018, είτε μιλάμε για το πρωτάθλημα, είτε για το Κύπελλο, είτε για την Ευρώπη.

Από εκεί και μετά, θυμόμαστε την αγωνία που είχαμε στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, στα ματς με την Σέλτικ και την Βίντι. Την αγωνία στους τελικούς Κυπέλλου. Την αγωνία στο παιχνίδι με την Βόλφσμπουργκ και το ξέσπασμα στο γκολ του Καρίμ. Την αγωνία, ακόμα και στη ρεβάνς με την Βελέζ και στη διαδικασία των πέναλτι.

Άντε να προσθέσω και κάποια ματς στο ξεκίνημα των τελευταίων σεζόν, για όσο διάστημα έμενε η ομάδα μέσα στο κόλπο, αν και δυστυχώς η απογοήτευση την τελευταία τετραετία, έρχεται από πολύ νωρίς. Για φέτος ας πούμε, μετά τα Χριστούγεννα, η μοναδική αγωνία σε παιχνίδι όπου υπήρχε στόχος, ήταν στη ρεβάνς Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ.


Έχουμε ξε-χάσει και το συναίσθημα της αγωνίας

Κακά τα ψέματα. Με την ΑΕΚ των τελευταίων τεσσάρων ετών, έχουμε πέσει σε μελαγχολία. Και κάθε χρόνο, ολοένα και περισσότερο. Και μαζί έχει εκλείψει κι αυτό το συναίσθημα της μεγάλης αγωνίας σε ματς που κρίνεται ένας στόχος.

Σύμφωνοι, το να παίζεις για να βγεις στην Ευρώπη, δεν είναι στόχος που συγκρίνεται, ούτε με την κατάκτηση πρωταθλήματος, ούτε με την κατάκτηση Κυπέλλου, ούτε με κάποια ευρωπαϊκή πρόκριση.

Είναι όμως η σαββατιάτικη μάχη με τον Άρη στη Θεσσαλονίκη ένα μεγάλο ματς, όπου κρίνεται η ευρωπαϊκή προοπτική της ΑΕΚ και μάλιστα ενόψει μιας σεζόν ιστορικής, καθώς επιστρέφει στο σπίτι της, στη Νέα Φιλαδέλφεια. Κι εν πάση περιπτώσει, είναι και μια ευκαιρία να θυμηθούμε πώς είναι να έχεις αγωνία σε ένα ματς που κρίνεται ένας στόχος.

Αν είχε κάνει δύο κινήσεις τον Γενάρη

Οπως και να έχει, μετά το συγκεκριμένο παιχνίδι, αλλά και το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, θα πρέπει να μπει ένα οριστικό τέλος σε αυτή την ΑΕΚ που αγωνιστικά, πλήγωσε πάρα πολύ και τον κόσμο της και το πρεστίζ της, με τις… non stop αποτυχίες σε όλα τα μεγάλα ραντεβού. Πέρυσι, έσωσε την Ευρώπη, με τη νίκη στη Λεωφόρο, φέτος πάει να το κάνει με νίκη στου Χαριλάου.


Για να ξέρουμε τι λέμε, η ΑΕΚ έπαιξε και πέρυσι και φέτος με τη… φωτιά, ειδικά με τις κινήσεις που δεν έκανε στις δύο μεταγραφικές περιόδους του Ιανουαρίου. Ας ευχηθούμε να μην επιβεβαιωθεί στην προκειμένη περίπτωση το δις εξαμαρτείν. Οχι ότι πέρυσι, βάλαμε μυαλό, αφού αποκλείστηκε η ομάδα από την Βελέζ με το σκεπτικό ότι… θα την πέρναγε ακόμα και χωρίς ενίσχυση.

Η ΑΕΚ και πέρυσι και φέτος, αν είχε κάνει από δύο σοβαρές κινήσεις τον Ιανουάριο (πέρυσι με στόπερ και δεξί μπακ και φέτος με στόπερ και χαφ) θα ήταν άνετα δεύτερη και στον τελικό του Κυπέλλου. Δεν το έκανε όμως και τώρα έχουμε αγωνία για το αν θα γλιτώσουμε την 5 η θέση και θα είμαστε… ματάκηδες στον τελικό του Κυπέλλου. Μακάρι να την σκαπουλάρουμε το Σάββατο, να έχει η ομάδα ευρωπαϊκή προοπτική, αλλά κυρίως σημασία έχει να μην ξαναγίνουν τα ίδια λάθη που θα μας φέρουν σε αυτό το σημείο.

Υ.Γ.: Δεν πρέπει να ασχολούμαστε και να αναφέρουμε καν τι έκανε και τι δεν έκανε ο Ολυμπιακός κόντρα στον Παναθηναϊκό και ο ΠΑΟΚ κόντρα στον Αρη. Να σας πω την πικρή μου αλήθεια, δεν με ενδιέφερε καν. Και για να ξέρουμε τι λέμε, να βγεις Ευρώπη, έχοντας κερδίσει σε αυτό το μίνι πρωτάθλημα των δέκα αγωνιστικών, μόνο τον ΠΑΣ Γιάννινα δύο φορές, δεν γίνεται.

Υ.Γ.2.: Μια νίκη ζητάμε επιτέλους σε ένα κρίσιμο παιχνίδι. Με αντίπαλο τον Αρη. Για τον Θεό δηλαδή…

Υ.Γ.3.: 1200 και την Δευτέρα στη Χαλκίδα. Και μετά όλα γίνονται…

Θάνος Τσίμπος: Οι προπονήσεις και τα συμβόλαια των Ελληνων παικτών
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X