Το συμβόλαιο του Κριχόβιακ είναι θεμέλιος λίθος για τη νέα ΑΕΚ

Το συμβόλαιο του Κριχόβιακ είναι θεμέλιος λίθος για τη νέα ΑΕΚ
Photo Credits: INTIME

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για την αναγκαιότητα, μαζί και μεγάλη επιθυμία, να γίνει ο Πολωνός ο σημαιοφόρος της Ένωσης στην OPAP ARENA

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ύστερα από 7 ματς με τη φανέλα της ΑΕΚ, είναι πολύ ευχάριστο να ακούς και να μαθαίνεις ενθαρρυντικά πράγματα γύρω από την υπόθεση Κριχόβιακ. Από το πως ο ίδιος εκφράστηκε μετά το τέλος του αγώνα με τον ΠΑΣ, αλλά και τις πληροφορίες που έχω εισπράξει για την αρχηγική συμπεριφορά του εντός κι εκτός αποδυτηρίων τις τελευταίες εβδομάδες.

Ίσως να φαινόταν κάπως νωχελικός κι όχι τόσο δοσμένος στην αρχή, όμως αυτό έχει εξήγηση. Αφενός όταν αφίχθη στην Ελλάδα και σύμφωνα με δική του ομολογία στους ανθρώπους της ομάδας -η οποία επιβεβαιώθηκε από τις σχετικές μετρήσεις- δεν βρισκόταν καν στο 50% της συνήθους κατάστασής του όταν ήταν ενεργός σε διαδικασία αγώνων. Αφετέρου, γνωρίζοντας τα όριά του, δεν ήταν κάτι απλό για εκείνον να πιέσει τον εαυτό του, ρισκάροντας κάποιον μυϊκό τραυματισμό που θα ισοδυναμούσε με καταστροφή για τον ίδιο και την ΑΕΚ. Ας μην ξεχνάμε πόσα χρήματα αντιστοιχούν ως αμοιβή για κάθε παιχνίδι που δίνει με τα κιτρινόμαυρα.

Τελευταία, αναλογιζόμενος το τι ακριβώς διακυβεύεται για την ομάδα και με την τεράστια προσωπικότητά να αρνείται το συμβιβασμό με ενδεχόμενη αποτυχία, έχει γίνει μπροστάρης της προσπάθειας. Μιλάει περισσότερο στα αποδυτήρια, κατευθύνει -μαζί με τον Τσούμπερ που επίσης πρωτοστατεί στο κομμάτι αυτό- αρχηγικά τους συμπαίκτες του και εμφανίζει τα ηγετικά στοιχεία που τον χαρακτηρίζουν. Το περιβάλλον είναι πλέον οικείο και εκείνος νιώθει καλύτερα. Ασφαλώς, η ΑΕΚ έχει μεγάλη ανάγκη από όλα αυτά το ερχόμενο Σάββατο κόντρα στον Άρη, όμως η μεγαλύτερη εικόνα είναι αυτή που κρύβει και τη μέγιστη σημασία στην υπόθεσή του.

Να είναι αυτός που θα ηγηθεί στην επόμενη ημέρα της ΑΕΚ

Οι συνθήκες είναι πραγματικά καλές. Από τις πρώτες αναγνωριστικές ημέρες έως και σήμερα, έχει διανυθεί μια σημαντική απόσταση με τρόπο ιδιαιτέρως ενισχυτικό ως προς την περίπτωση να συνεχίσει την καριέρα του στην ΑΕΚ και μετά το καλοκαίρι. Από την αρχική διστακτικότητα λόγω της άγνοιας για όσα θα συναντούσε στην Ελλάδα και στην ομάδα ειδικότερα, ο Κριχόβιακ αναγνωρίζει στον εαυτό του την επιθυμία να συζητήσει σοβαρά την παραμονή του. Γεγονός το οποίο καταδεικνύει ότι το περιβάλλον στην Ένωση έχει ομαλοποιηθεί. Και να είστε βέβαιοι ότι σημαντικό ρόλο σε αυτό έχει διαδραματίσει η παρουσία του διδύμου Οφρυδόπουλου – Κυριακίδη και το πως έχουν προσεγγίσει τους ποδοσφαιριστές. Αλλά ας μην ξεφεύγω από την κουβέντα, αυτά θα αναλυθούν σε κάποιο από τα επόμενα blogs.

Εξυπακούεται ότι από τη συζήτηση για τον Κριχόβιακ απουσιάζει η πιο βασική προϋπόθεση για να πάμε στο επόμενο βήμα, να φύγουμε δηλαδή από τη θεωρία και το πόσο καλά οι δύο πλευρές έχουν ταιριάξει σε αυτό το μικρό χρονικό διάστημα συμπόρευσής τους, ώστε να σκέφτονται σοβαρά και τη συνέχιση της σχέσης. Θα πρέπει να μείνει ελεύθερος ο Πολωνός διότι στη Ρωσία, έστω και με αυτή την ιδιότυπη πλέον σχέση μεταξύ ρουβλιού και ευρώ, εκείνος έχει λαμβάνειν 6 εκατ. από τα δεύτερα για τα επόμενα δύο χρόνια. Δεν είναι μια απλή ιστορία, ούτε μπορεί κάποιος να προβλέψει πόσος χρόνος θα χρειαστεί για να απεμπλακεί από αυτήν.

Τι μπορεί και πρέπει να κάνει η ΑΕΚ; Να μη χάσει το χρόνο που υπάρχει μπροστά έως την ερχόμενη Τρίτη δίχως να μπει σε ουσιαστική κουβέντα μαζί του. Να μην αποχωρήσει από εδώ ο παίκτης με έναν αόριστο αποχαιρετισμό και την υπόσχεση ότι «θα μιλήσουμε ξανά». Για να γίνω και πιο ωμός, απαγορεύεται να φύγει ο παίκτης από την Αθήνα δίχως να έχει μπει μια βάση συμφωνίας για την περίπτωση κατά την οποία μείνει ελεύθερος, ασχέτως με το τι θα μπορούσε στην πορεία να προκύψει για τον ίδιο από άλλα πρωταθλήματα. Θα πρέπει να ξέρει η ΑΕΚ αν γίνεται να τον κρατήσει κι αν ναι, υπό ποιες οικονομικές προϋποθέσεις. Από εκεί και πέρα, ρόλο θα παίξουν πολλοί παράγοντες.

Κλείνοντας, θα πω ότι αν η ΑΕΚ δεν καταφέρει να διατηρήσει τον Κριχόβιακ στο ρόστερ της, θα πρέπει να είναι διπλά και τριπλά προσεκτική με εκείνον που θα επιλέξει για να μπει στα παπούτσια του. Ο Πολωνός είναι από μόνος του ένα ποδοσφαιρικό σχολείο και ενδεχόμενο φευγιό του θα προκαλέσει αναπόφευκτες συγκρίσεις με τον επόμενο. Μόνο από ποιότητα και από σπουδαίους παίκτες σαν και εκείνον έχει ανάγκη η Ένωση, τα ημίμετρα πρέπει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να τελειώσουν μαζί με την ΑΕΚ του ΟΑΚΑ.

Σταμάτης Βούλγαρης: Ο ευτυχισμένος Ματίας και η κιτρινόμαυρη υπεροχή
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X