ΑΕΚ: Μόνο με νίκη επί του Άρη εξασφαλίζει την Ευρώπη, όλα τα σενάρια ισοβαθμιών

ENWSI TV: ΤΩΡΑ LIVE το ΑΕΚ talk με Καζαντζόγλου - Λούπο! (VIDEO)
Photo Credits: INTIME

Ολα τα πιθανά και... απίθανα σενάρια που μπορούν να συμβούν στις δύο τελευταίες αγωνιστικές των playoffs της Super League

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Εάν διαβάσει κανείς «ξερά» τα σενάρια των ισοβαθμιών, μπορεί και να μπερδευτεί.

Τα προαπαιτούμενα είναι πολλά και… μπλέκονται μεταξύ τους, με συνέπεια να χάνεται η μπάλα αν δεν είσαι συγκεντρωμένος κατά την ανάγνωση.

Ο Παναθηναϊκός μένει εκτός Ευρώπης μόνο αν… αυτοκτονήσει, «ζόρικα» τα πράγματα για την ΑΕΚ

Στην πραγματικότητα, ωστόσο, τα πράγματα είναι αρκετά απλά. Έτσι όπως διαμορφώθηκε η βαθμολογία, με τις μεγάλες νίκες του Παναθηναϊκού επί του Ολυμπιακού στο Καραϊσκάκη (2-1) και του Άρη επί του ΠΑΟΚ στην Τούμπα (1-0), τα δεδομένα έχουν ως εξής:

– Ο ΠΑΟΚ (60 βαθμοί), έχει εξασφαλίσει την ευρωπαϊκή έξοδο παρά την κατρακύλα των τελευταίων εβδομάδων. Μπορεί να χάσει πλέον τη 2η θέση, δεν γίνεται όμως να πέσει κάτω από την 4η, ακόμα και στη μοναδική πιθανή ισοβαθμία που εμπλέκεται.

– Ο Παναθηναϊκός (58 βαθμοί), πρέπει να… αυτοκτονήσει για να χάσει την Ευρώπη. Δεδομένου ότι υπερτερεί στις ισοβαθμίες, ο μόνος τρόπος να μείνει 5ος είναι εάν πάρει το πολύ έναν πόντο στους δύο τελευταίους αγώνες του και ταυτόχρονα ο Άρης και η ΑΕΚ φτάσουν αμφότεροι τους 60. Και πάλι, βέβαια, η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοιτς θα έχει μια τελευταία ευκαιρία, αν νικήσει τον ΠΑΟΚ στον τελικό του Κυπέλλου στις 21 Μαΐου.

– Όσο για τον Άρη και την ΑΕΚ (56 βαθμοί); Τα περισσότερα θα κριθούν στο μεταξύ τους παιχνίδι, το προσεχές Σάββατο στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Όποιος νικήσει, σφραγίζει διαβατήριο. Σε περίπτωση ισοπαλίας, ο Άρης θα χαμογελάσει περισσότερο, χωρίς όμως να έχει τίποτα εξασφαλισμένο. Η «Ένωση», με άλλα λόγια, θα έχει βάσιμες ελπίδες ευρωπαϊκής εξόδου μόνο με νίκη.

Προτού αναλύσουμε κάθε πιθανή ισοβαθμία, ας θυμίσουμε το πρόγραμμα των δύο τελευταίων αγωνιστικών:

Σάββατο 14 Μαΐου (20:00)

Άρης-ΑΕΚ
Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ
Παναθηναϊκός-ΠΑΣ Γιάννινα

Τρίτη 17 Μαΐου (20:00)

ΑΕΚ-Ολυμπιακός
ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός
ΠΑΣ Γιάννινα-Άρης

Διαβάστε περισσότερα για τα σενάρια σχετικά με την Ευρωπαϊκή έξοδο

Η Ανάλυση του Άρης-ΑΕΚ 1-2 από τον Άκη Ζήκο | AEK After 22/04/24 (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X