Επιτέλους η ΑΕΚ ξέσπασε, 3-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα και τώρα Χαριλάου να γίνει Ευρωπαία!

Επιτέλους η ΑΕΚ ξέσπασε, 3-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα και τώρα Χαριλάου να γίνει Ευρωπαία!
Photo Credits: INTIME

Ωραία μπάλα και άνετη νίκη για την ΑΕΚ επί του ΠΑΣ Γιάννινα, πήρε αυτοπεποίθηση για τον «τελικό» με τον Αρη, όπου χρειάζεται μόνο νίκη

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Κάλιο αργά, παρά ποτέ. Εστω και λίγο πριν το φινάλε της σεζόν, η ΑΕΚ έδειξε αντίδραση. Ξέσπασε κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα και πήρε τη νίκη με 3-0, γεμίζοντας αυτοπεποίθηση για τον «τελικό» του Σαββάτου με τον Αρη στη Θεσσαλονίκη, που θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό κατά πόσον η ΑΕΚ θα έχει ευρωπαϊκή προοπτική για την επόμενη σεζόν. Και είναι ακόμα πιο σημαντικό τώρα, καθώς έπειτα από τη νίκη του Αρη στην Τούμπα χρειάζεται μόνο νίκη γιατί ειδάλλως θα υστερεί σε ισοβαθμία.

Κινητήριος μοχλός στη νίκη της ΑΕΚ ο μέγας Κριχόβιακ, που με απλές κινήσεις έδειξε την τεράστια ποδοσφαιρική του κλάση. Ανοιξε με υπέροχο τρόπο την άμυνα του ΠΑΣ Γιάννινα για το 1-0 από τον Χατζισαφί, τελείωσε το ματς στο δεύτερο ημίχρονο με όμορφο τελείωμα έπειτα από υπέροχη προσπάθεια όλης της ομάδας. Η ΑΕΚ ήταν συμπαγής αμυντικά, ο Στάνκοβιτς πέρασε ένα από τα πιο ήσυχα βράδια του. Η ΑΕΚ ήταν θεαματική, αλλά και ουσιαστική και πήρε μια νίκη που δίνει ψυχολογία.

Με την ίδια συνταγή

Είναι δεδομένο, πως στο φινάλε της σεζόν οι επιλογές που έχει ο Σωκράτης Οφρυδόπουλος με παίκτες έτοιμους πνευματικά και σωματικά, είναι μετρημένες στα όρια μιας 11άδας. Ετσι και στο ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα, ο τεχνικός της ΑΕΚ διατήρησε τις επιλογές που είχε και στο πρόσφατο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, αντικαθιστώντας μόνο τον Μοχαμάντι με τον Μάνταλο. Ο Χατζισαφί διατηρήθηκε στην 11άδα και έπαιξε στο αριστερό άκρο της άμυνας, ενώ οι υπόλοιπες επιλογές ήταν ακριβώς οι ίδιες.

Με τους Κριχόβιακ και Μάνταλο να συμβάλουν στη δημιουργία και την παραγωγή παιχνιδιού, η ΑΕΚ είχε τον έλεγχο του ματς από την αρχή. Το πρόβλημα ήταν πως ενώ έφτανε με άνεση γύρω από την περιοχή του Λοντίγκιν, έλειπε ο παίκτης μέσα στην περιοχή που θα μπορούσε να γυρίσει η μπάλα και να γίνει απειλητικός για τον ΠΑΣ Γιάννινα. Ηταν και οξύμωρο, πως μολονότι δεν υπήρχε φορ περιοχής, οι «κιτρινόμαυροι» έπαιζαν συνεχώς με σέντρες που απομακρύνονταν εύκολα από τους αμυντικούς των φιλοξενούμενων.

Κίνηση ματς και σούπερ Κριχόβιακ

Η κίνηση ματ ήρθε από τον Οφρυδόπουλο στο 20λεπτο της αναμέτρησης, με την αλλαγή ρόλων μεταξύ Λιβάι και Αμραμπατ. Ο Μαροκινός δεν μπορούσε να παίξει με τα ψηλά κορμιά της άμυνας του ΠΑΣ και αναγκαζόταν να τραβιέται μακριά από την περιοχή, ενώ ο Λιβάι – με την αλτικότητα και τη δύναμη που έχει – μπορούσε να σταθεί καλύτερα και να διεκδικήσει μπάλες. Η ΑΕΚ έκανε φάσεις από στατικές μπάλες, είχε ευκαιρίες σε κανονική ροή αγώνα, αλλά δεν έβρισκε λύσεις με τις σέντρες.

Οταν η ΑΕΚ αποφάσισε να βάλει την μπάλα κάτω, ήρθε και το γκολ. Η τρομερή έμπνευση του Κριχόβιακ να αλλάξει παιχνίδι και να βγάλει τον Χατζισαφί στην πλάτη της άμυνας του ΠΑΣ Γιάννινα, ξεκλείδωσε το παιχνίδι. Ο Ιρανός έκανε φοβερό τελείωμα, με διαγώνιο σκαστό σουτ που δεν μπορούσε να απομακρύνει ο Λοντίγκιν και η ΑΕΚ βρήκε τον τρόπο να πάρει προβάδισμα στο σκορ και να βγάλει το άγχος από πάνω της.

Το κλείδωσε πριν το ημίχρονο

Οι «κιτρινόμαυροι» συνέχισαν να είναι κυρίαρχοι του ματς, με τον ΠΑΣ να έχει τον επικίνδυνο Περέα που ήταν μόνιμος «πονοκέφαλος» για την άμυνα της ΑΕΚ, αλλά δίχως ουσιαστική απειλή. Η πίεση της ΑΕΚ απέφερε ξανά καρπούς πριν την ολοκλήρωση του ημιχρόνου, με τον Κάργα να σταματά με χέρι το γύρισμα του Αμραμπατ. Το αδιαμφισβήτητο πέναλτι – που παρά το οφθαλμοφανές, ο Διαμαντόπουλος καταλόγισε μέσω VAR – εκτέλεσε ο Μαροκινός στις καθυστερήσεις και έτσι η Ενωση πήγε με προβάδισμα δύο τερμάτων στα αποδυτήρια.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο Μεταξάς έκανε διπλή αλλαγή και μετέτρεψε το σχηματισμό σε 5-3-2 ώστε να πιέσει την ΑΕΚ και να κλείσει τα κενά στην άμυνα του. Ωστόσο, ήταν τέτοια η φόρα που είχε πλέον η ΑΕΚ, που δεν μπορούσε να αλλάξει το παιχνίδι. Η Ενωση συνέχισε να ελέγχει απόλυτα το ρυθμό και φαινόταν πως αποτελούσε απλά θέμα χρόνου να έρθει ακόμα ένα γκολ, που ήταν και το πιο όμορφο. Εξαιρετική συνεργασία, άνοιγμα επίθεσης από την άμυνα και φοβερό τελείωμα από τον Κριχόβιακ.

Ηταν φανερό, ότι με την επίτευξη και τρίτου γκολ και εξασφάλισης της νίκης, η ΑΕΚ έπρεπε να κάνει και διαχείριση για τα ματς με Αρη και Ολυμπιακό που ακολουθούν. Ο Οφρυδόπουλος δεν βιάστηκε για τις αλλαγές, καθώς ήθελε να εκμεταλλευθεί την αυτοπεποίθηση που έδειχνε πλέον να γεμίζει η ΑΕΚ. Εντυπωσιακό δε, πως οι πρώτες κινήσεις του δεν αφορούσαν την επιβαρυμένη μεσαία γραμμή, αλλά τους Αμραμπατ, Χατζισαφί και στην πορεία τον Λιβάι.

ΑΕΚ – ΠΑΣ Γιάννινα 3-0

Δείτε πως μετέφερε και σχολίασε την αναμέτρηση το enwsi.gr

ΑΕΚ (Σ. Οφρυδόπουλος, 4-3-3): Στάνκοβιτς, Ρότα, Μήτογλου, Τζαβέλλας, Χατζισαφί (68’ Μοχαμάντι), Σιμάνσκι, Κριχόβιακ (78’ Σάκχοφ), Μάνταλος, Γκαρσία (73’ Μισελέν), Τσούμπερ (78’ Ανσαριφάρντ), Αμραμπατ (68’ Τάνκοβιτς)

ΠΑΣ Γιάννινα (Η. Μεταξάς, 4-5-1): Λοντίγκιν, Σάλιακας, Εραμούσπε, Κάργας, Ρίζος (63’ Μίνα), Καραχάλιος, Στάνκο (72’ Σιόντης), Λιάσος (46’ Παντελάκης), Σνάιντερ, Κύρκος (46’ Οικονομόπουλος), Περέα (64’ Μπρένερ)

Ο Διαμαντόπουλος χρέωσε με κίτρινη κάρτα τον Μάνταλο (69’).

ΑΕΚ Cult Stories #6: Ο εφιάλτης Νατσούρα και οι στιγμές που θα αλλάζαμε – Το νέο Podcast του enwsi.gr (AUDIO)http://ΑΕΚ Cult Stories #6: Ο εφιάλτης Νατσούρα και οι στιγμές που θα αλλάζαμε – Το νέο Podcast του enwsi.gr (AUDIO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X