Τσέφεριν: «Το νέο Champions League δεν έχει καμία σχέση με τη Super League»

Πρόεδρος UEFA: Χωρίς κόσμο Champions και Europa League
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Το Champions League γυρνάει οριστικά σελίδα!

Το τρέχον φορμάτ με τους οκτώ ομίλους των τεσσάρων ομάδων ετοιμάζεται να περάσει μια και καλή στη λήθη, αφού η UEFA ανακοίνωσε ριζοσπαστικές αλλαγές στη δομή των ευρωπαϊκών διοργανώσεων από το 2024 με περισσότερες ομάδες και αύξηση των αγώνων.

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία ενέκρινε και επίσημα τη νέα φόρμουλα, η οποία ωστόσο περιλαμβάνει μερικές τροποποιήσεις που δεν υπήρχαν στο αρχικό πλάνο. Για παράδειγμα το σχέδιο των δέκα αγωνιστικών αντικαταστάθηκε με εκείνο που αφορά δυο λιγότερες, ενώ η ιδέα για δυο εισιτήρια συμμετοχής σε ομάδες που θα έκλειναν μια θέση στο Champions League με βάση την πλούσια ιστορία τους δεν θα πραγματοποιηθεί ποτέ.

Με αφορμή την παρουσίαση του νέου φορμάτ των διοργανώσεων, ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, παραχώρησε συνέντευξη στην «L’ Equipe» και μίλησε για τις δομικές αλλαγές που θα γυρίσουν οριστικά σελίδα στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Παράλληλα είχε την ευκαιρία να εξηγήσει με σαφήνεια τις νέες ιδέες, απέρριψε την παρομοίωση με την European Super League, ενώ δεν έχασε την ευκαιρία να πει δυο λόγια και για το πλάνο της FIFA περί διεξαγωγής Μουντιάλ ανά διετία.

Οι δυο τελευταίες θέσεις για το Champions League από το 2024 δεν θα πάνε σε ιστορικές ομάδες που δεν προκρίθηκαν απευθείας στην διοργάνωση από το πρωτάθλημά τους. Γιατί το σκεφτήκατε όμως στην αρχή; Για να ευχαριστήσετε τα πιο ισχυρά κλαμπ;

«Απλά συνειδητοποιήσαμε ότι προκειμένου να λειτουργήσει το νέο μοντέλο, έπρεπε να αποσύρουμε αυτή την ιδέα. Δεν έχω πρόβλημα να παραδεχτώ πως το αρχικό μας πλάνο δεν ήταν το σωστό. Είμαστε πιο δυνατοί όταν βλέπουμε το αρχικό μας λάθος. Πλέον είμαι πεπεισμένος πως ήταν μια κακή επιλογή».

Δεχτήκατε πίεση για να αποδεχτείτε αυτό το σενάριο;

«Πάντα δέχομαι πίεση. Δεν το σκεφτήκαμε για να βοηθήσουμε τις μεγάλες ομάδες, αλλά για να προωθήσουμε τη διοργάνωση. Δεν ήταν όμως καλή ιδέα».

Υπάρχει μια αίσθηση πως δημιουργείται τη δική σας Super League

«Το να έχεις περισσότερες ομάδες και περισσότερα ματς δεν σημαίνει πως είσαι σαν τη Super League. Η Super League εμπεριέχει θεωρητικά τις ίδιες ομάδες που παίζουν συνέχεια μεταξύ τους. Στις γαλλικές ομάδες αρέσει το νέο φορμάτ».

Είστε βέβαιος πως αυτή η φόρμουλα θα κεντρίσει το ενδιαφέρον του κοινού;

«Εαν δεν ήμουν σίγουρoς, δεν θα το έκανα. Η διοργάνωση θα είναι πολύ πιο ενδιαφέρουσα. Με το τρέχον φορμάτ ξέρουμε ποιες ομάδες θα προκριθούν στην επόμενη φάση από τις τρεις πρώτες αγωνιστικές τον ομίλων. Από το 2024 όμως δεν θα είναι εύκολο, ούτε καν για τους κορυφαίες ομάδες».

Εγκαταλείψατε την ιδέα ενός Final 4, γιατί;

«Μου αρέσει η ιδέα, αλλά στην πραγματικότητα δημιουργεί προβλήματα, επειδή τα κλαμπ χάνουν έσοδα από τα εισιτήρια. Και τα τηλεοπτικά δίκτυα θέλουν περισσότερα ματς, οπότε εγκαταλείψαμε την ιδέα. Δεν θα υπάρξει Final 4 από το 2024, από εκεί και πέρα θα δούμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της UEFA, ενώ για… επιδόρπιο σχολίασε και την ιδέα της FIFA περί διεξαγωγής Μουντιάλ ανά δυο χρόνια.

«Επίσημα ήταν μια πρόταση της Σαουδικής Αραβίας, αλλά θα έλεγα ότι ήταν επίσης και ιδέα της FIFA. Εκτιμώ ότι κατάλαβαν το λάθος τους και ευελπιστώ πως αυτό το σενάριο δεν βρίσκεται πλέον στα άμεσα πλάνα τους».

Σταμάτης Βούλγαρης: Ο ευτυχισμένος Ματίας και η κιτρινόμαυρη υπεροχή
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X