Στην «OPAP Arena» ο τελικός του Conference League το 2024!

ΕΠΟ: «Κανένα θέμα για ευρωπαϊκό τελικό φέτος στην Ελλάδα, έχουμε κάνει αίτημα για τη νέα σεζόν με έδρα την OPAP Arena»
Photo Credits: INTIME

Στην «OPAP Arena» θα διεξαχθεί ο τελικός του Conference League το 2024

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Στη σημερινή της συνεδρίαση η Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA θα λάβει την απόφαση για το γήπεδο που θα φιλοξενήσει τον δεύτερο τελικό του Conference League (με το γήπεδο της Μπράγκα να φαντάζει ως το επικρατέστερο), μετά τον «παρθενικό» εφέτος, στα Τίρανα.

Η «OPAP Arena» όπως είναι φυσιολογικό, δεν είναι εφικτό να πάρει τον τελικό του ’23, από τη στιγμή που αναφερόμαστε σε ένα γήπεδο που ακόμη δεν έχει καν άδεια.

Βέβαια, μετά από συμφωνία που έχει ήδη γίνει μεταξύ της UEFA, της ΕΠΟ και της ΑΕΚ, στην «OPAP Arena» θα διεξαχθεί ο τελικός του Conference League τη μεθεπόμενη χρονιά, το 2024!

Επομένως, όλα δείχνουν πως στα 100 χρόνια ιστορίας της ομάδας, θα πραγματοποιηθεί στην έδρα της ο τελικός ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Ακόμη ένας λόγος για τον οποίο θεωρείται σίγουρο πως ο τελικός του 2024 θα γίνει στη Νέα Φιλαδέλφεια, σχετίζεται με το γεγονός πως η UEFA έχει ενημερώσει τις οικείες ομοσπονδίες ότι η διαδικασία των υποψηφιοτήτων για τον τελικό του 2024 έχει ολοκληρωθεί.

 

Βέβαια, η «OPAP Arena» θα πρέπει, λοιπόν, να έχει «τεσταριστεί» το νέο «κόσμημα» του ελληνικού ποδοσφαίρου από πάσης άποψης και σε «ευρωπαϊκά» παιχνίδια (αν δεν καταφέρει η ΑΕΚ να εξασφαλίσει εφέτος «ευρωπαϊκό» εισιτήριο, αυτό μοιάζει απίθανο να συμβεί και του χρόνου, με πέντε ελληνικές ομάδες πια στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις) αλλά και σε ματς εθνικών ομάδων, ώστε να διεξαχθεί χωρίς κανένα πρόβλημα στη χώρα μας ο τελικός του Conference League το 2024.

Στην «OPAP Arena» ο τελικός του Conference League το 2024!

Αυτή είναι η σχετική «νόρμα» της UEFA για τα νεότευκτα γήπεδα που αιτούνται τη διοργάνωση τελικών, αυτό συνέβη και με την «Arena Kombëtare» στα Τίρανα: τα εγκαίνια έγιναν στις 8 Αυγούστου του 2019, η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Αλβανίας είχε αιτηθεί τα προηγούμενα χρόνια τη διοργάνωση του Super Cup, αλλά τελικά «πήρε» τον πρώτο τελικό του Conference League μετά από τρία χρόνια!

Τέλος, οι επίσημες ανακοινώσεις από την Ευρωπαϊκή ομοσπονδία αναμένονται μετά τον φετινό τελικό που θα διεξαχθεί στις 25 Μαΐου.

Συνολικά η χώρα μας έχει φιλοξενήσει μέχρι σήμερα έξι τελικούς:

Αυτός ο τελικός του 2024 στην OPAP Arena της Νέας Φιλαδέλφειας θα είναι ο πρώτος ευρωπαϊκής διοργάνωσης που θα φιλοξενηθεί στην Ελλάδα μετά από 17 χρόνια. Μετά από τον τελικό του Champions League Μίλαν – Λίβερπουλ 2-1, που είχε διεξαχθεί στο ΟΑΚΑ. Και το νέο γήπεδο της ΑΕΚ θα είναι το τέταρτο της χώρας μας που θα έχει την… τιμή να φιλοξενήσει έναν «ευρωπαϊκό» τελικό, μόλις στον δεύτερο χρόνο «ζωής» του! Οπως θα διαπιστώσετε και από τη σχετική λίστα, μετά το 2024 ο μοναδικός που θα μας… λείπει είναι του Europa League (πρώην Κύπελλο UEFA). Κάποια στιγμή θα συμβεί κι αυτό!

  • 2007- Champions League: Μίλαν – Λίβερπουλ 2-1 (ΟΑΚΑ)
  • 1994 – Champions League: Μίλαν – Μπαρτσελόνα 4-0 (ΟΑΚΑ)
  • 1987 – Kύπελλο Κυπελλούχων: Αγιαξ – Λοκομοτίβ Λειψίας 1-0 (ΟΑΚΑ)
  • 1983 – Κύπελλο Πρωταθλητριών: Αμβούργο – Γιουβέντους 1-0 (ΟΑΚΑ)
  • 1973 – Κύπελλο Κυπελλούχων: Μίλαν – Λιντς 1-0 (Καυταντζόγλειο Στάδιο)
  • 1971 – Κύπελλο Κυπελλούχων: Τσέλσι – Ρεάλ 2-1 (Γ. Καραϊσκάκης, πρώτο ματς 1-1)

ENWSI TV: ΟΛΟ το ΑΕΚ talk για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό με Καζαντζόγλου και Λούπο
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X