Μοσκοφίδου: «Η ΑΕΚ θέλει να γράψει ιστορία και στο γυναικείο ποδόσφαιρο!»

Μοσκοφίδου: «Η ΑΕΚ θέλει να γράψει ιστορία και στο γυναικείο ποδόσφαιρο!»
Photo Credits: INTIME

Οσα είπε η γυμνάστρια κι αθλήτρια της γυναικείας ομάδας ποδοσφαίρου της ΑΕΚ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου της ΑΕΚ κατέκτησε την 1η θέση στον όμιλό τους σημειώνοντας 8 νίκες σε ισάριθμους αγώνες, στον 5ο όμιλο της Γ’ Εθνικής.

Η Βάσω Μοσκοφίδου μίλησε για αυτή την εμπειρία, εκφράζοντας, παράλληλα, την αισιοδοξία της για έξοδο της ανδρικής ομάδας στην Ευρώπη.

Οσα είπε η Βάσω Μοσκοφίδου

– Δεν συνηθίζεται η ευκαιρία να βρεθεί μία γυναικεία ποδοσφαιρική ομάδα μπροστά σε χιλιάδες οπαδούς…

«Νιώσαμε χαρά κι ενθουσιασμό. Η ΑΕΚ θέλει να γράψει ιστορία και στο γυναικείο ποδόσφαιρο, να το εξελίξει και να πάρει αυτό που του αξίζει γιατί είναι αρκετά χρόνια υποβαθμισμένο.

Μπροστά στον ενθουσιασμό τόσων θεατών ήμουν κι εγώ σοκαρισμένη που είμαι έμπειρη. Φανταστείτε τα νέα κορίτσια της ομάδας πως ένιωσαν. Τέτοιες στιγμές δεν έχουμε ζήσει κι οι νεαρές αθλήτριες έβλεπαν κάτι μεγαλειώδες στον γύρο θριάμβου κι ήταν ενθουσιασμένες. Είναι σημαντικές στιγμές επειδη η αγάπη του κόσμου μας δίνει κίνητρο».

– Στο εξωτερικό χιλιάδες οπαδοί πηγαίνουν να παρακολουθήσουν γυναικείο ποδόσφαιρο, όπως έγινε πρόσφατα στην Βαρκελώνη, για παράδειγμα…

«Δεν είναι άπιαστο όνειρο να δούμε κι εδώ κάτι ανάλογο. Ο κόσμος πρέπει ν’ αγαπήσει το γυναικείο ποδόσφαιρο αλλά κι εμείς οι αθλήτριες πρέπει να το πιστέψουμε, να το δούμε πιο σοβαρά ώστε ν’ αλλάξει».

– Η φετινή χρονιά του τίτλου…

«Φέτος έγινε μία αρχή του τμήματος, πάντα η αρχή έχει δυσκολίες. Φαίνεται εύκολη αλλά δεν ήταν κι ας κατακτήσαμε το πρωτάθλημα. Τα κορίτσια ήταν άπειρα, δεν ήξεραν από ποδόσφαιρο παρά μόνο όπως έπαιζαν μεταξύ τους και στις παρέες τους. Είναι δύσκολη η προσαρμογή στους κανόνες, να μεταφέρεις στο μυαλό τους την φιλοσοφία του τμήματος… Αυτές θέλουμε να είναι το μέλλον του ποδοσφαίρου, να γίνουν καλύτερες αθλήτριες και καλύτεροι άνθρωποι.

Η χρονιά ήταν πολύ επιτυχημένη. Είχαμε 66 γκολ υπέρ και μόλις ένα κατά, κατακτώντας τον τίτλο του ομίλου μόνο με νίκες. Του χρόνου θα είναι πιο δύσκολα αλλά έχουμε δημιουργήσει μία καλή βάση, θα προστεθούν κι άλλα κορίτσια. Ο προπονητής μας, ο κύριος Χριστόπουλος έχει αρκετές γνώσεις και ξέρει πολύ καλά τι χρειάζεται η ομάδα. Πιστεύω θα σταθούμε πολύ καλά αλλά ο σκοπός μας είναι να ανέβουμε άμεσα στην Α Εθνική! Δεν περνάει ως σκέψη από το μυαλό μας πως δεν θ’ ανέβουμε στην Α Εθνική».

– Υπάρχει το όνειρο να σας δούμε να παίζετε στην Αγιά Σοφιά – OPAP Arena;

«Αυτό θα ήταν από τα μεγαλύτερα όνειρά μας να παίξουμε σε ένα τέτοιο γήπεδο και να κάνουμε τον κόσμο ν’ αγαπήσει το γυναικείο ποδόσφαιρο όπως το ανδρικό»!

– Θα καταφέρει η ανδρική ομάδα να παίξει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις;

«Πιστεύω ναι, θα τα καταφέρει! Η θέληση υπάρχει, το θέμα είναι η ψυχολογία. Πρεπει να υπάρχει πίστη γιατί τότε όλα γίνονται!».

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Γκέκο
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X