ΑΕΚ: Τα σενάρια για τον αντίπαλό της στα πλέι οφ

ΑΕΚ: Τα σενάρια για τον αντίπαλό της στα πλέι οφ

Την 5η θέση διεκδικούν οι Προμηθέας Πάτρας, Λάρισα και Άρης και μία από αυτές τις ομάδες θα βρεθεί στον… δρόμο της ΑΕΚ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Έπειτα από τη νίκη της, με 78-72 επί του Περιστερίου το Σάββατο (07/05) στο Ολυμπιακό Κλειστό των Άνω Λιοσίων για την 25η αγωνιστική της Basket League, η ΑΕΚ έχει ρεκόρ 13-10 και έχει εξασφαλίσει την 4η θέση της κανονικής σεζόν, ανεξαρτήτως του τι θα κάνει στην Πυλαία κόντρα στον ΠΑΟΚ, στο τελευταίο παιχνίδι πριν από τα Play Offs.

Αυτό σημαίνει ότι θα έχει το πλεονέκτημα έδρας στον πρώτο γύρο των Play Offs της Basket League, δηλαδή στα προημιτελικά, όπου αντίπαλος θα είναι αυτός που θα τερματίσει στην 5η θέση. Για την ώρα, εκεί είναι ο Προμηθέας Πάτρας με ρεκόρ 12-11. Η «ΩΡΑ των σπορ», παρουσίασε όλα τα σενάρια που υπάρχουν, για το ποιος θα πάρει την 5η θέση και έτσι θα βρεθεί στον… δρόμο της «Βασίλισσας».

Να πούμε πρώτα από όλα, ότι υπάρχει το εξ αναβολής ματς, αυτή την Τετάρτη (11/05), όπου η Λάρισα θα υποδεχθεί τον Προμηθέα και εκεί θα κριθούν πολλά. Οι Θεσσαλοί έχουν ρεκόρ 10-12 και οι Αχαιοί έχουν 12-11, όπως είπαμε και πριν. Το πρώτο σενάριο είναι και το πιο απλό. Αν νικήσουν οι Πατρινοί, τότε αυτόματα εξασφαλίζουν την 5η θέση, με ρεκόρ 13-11. Ακόμα και να χάσει η ΑΕΚ στην Πυλαία και να υπάρξει ισοβαθμία στο 13-11 στην 4η θέση, θυμίζουμε ότι η «Βασίλισσα» υπερτερεί των Πατρινών, αφού τους έχει κερδίσει και τις δύο φορές φέτος, για αυτό και έχει εξασφαλίσει ήδη την 4η θέση.

Πάμε σε ένα άλλο σενάριο, που είναι να νικήσει η Λάρισα, το εξ αναβολής ματς κόντρα στον Προμηθέα. Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, οι Θεσσαλοί θα πάνε στο 11-12 και οι Πατρινοί θα τερματίσουν στο 12-12. Υπάρχει και ο Άρης στο 11-12 όμως ήδη. Για την 26η και τελευταία αγωνιστική έχουμε τα εξής ματς: Λάρισα-Ιωνικός Νίκαιας και Απόλλων Πατρών-Άρης.

Με νίκες της Λάρισας και του Άρη, τότε θα υπάρξει τριπλή ισοβαθμία με τον Προμηθέα, στο 12-12. Στα μεταξύ τους, παιχνίδια, ευνοείται ο Άρης, που έχει 3-1 σε νίκες, αφού έχει νικήσει δύο φορές τον Προμηθέα, ο οποίος θα έχει 1-3 και θα μείνει τελευταίος σε αυτό το σενάριο, με τη Λάρισα να είναι στο 2-2.

Αν η Λάρισα νικήσει τον Ιωνικό, αλλά ο Άρης χάσει από τον Απόλλωνα, τότε οι Θεσσαλοί θα είναι μαζί με τον Προμηθέα στην 5η θέση. Οι Αχαιοί είχαν νικήσει όμως με 91-77 στον πρώτο γύρο στην Πάτρα, άρα ο Προμηθέας θα πάρει την 5η θέση, ακόμα σε αυτό το ενδεχόμενο, αν έχει υπερασπιστεί το +14 στο εξ αναβολής ματς στη Λάρισα.

Τέλος, υπάρχει και το σενάριο της ήττας της Λάρισας από τον Ιωνικό Νίκαιας μέσα στη Θεσσαλία. Τότε, ο Άρης και ο Προμηθέας θα ισοβαθμήσουν στην 5η θέση, αλλά η ομάδα της Θεσσαλονίκης έχει πάρει τις νίκες και στους δύο αγώνες απέναντι στον Προμηθέα, άρα εκείνη θα ευνοείται και θα βρεθεί στον δρόμο της ΑΕΚ. Πολλά λοιπόν τα σενάρια και πολλά θα φανούν άμεσα, στο προσεχές εξ αναβολής παιχνίδι ανάμεσα σε Λάρισα και Προμηθέα Πάτρας.

Η Ανάλυση του ΑΕΚ - Άρη 2-0 από τον Άκη Ζήκο | AEK After 15/04/24 (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X