Ανίκανοι να δώσετε μια χαρά στον κόσμο

Ανίκανοι να δώσετε μια χαρά στον κόσμο
Photo Credits: INTIME

Ο Σταμάτης Βούλγαρης γράφει για τη νέα αποτυχία της ΑΕΚ και το πως έχουν διαμορφωθεί τα πράγματα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Το βράδυ της Κυριακής στο ΟΑΚΑ βρέθηκαν 20.000 φίλοι του Δικεφάλου. 15.519 εισιτήρια κόπηκαν σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία. Ο κόσμος της ΑΕΚ έκανε για ακόμα μία φορά αυτό που έπρεπε! Η ομάδα πάλι ΟΧΙ!

Οι φίλοι του Δικεφάλου ήρθαν και στήριξαν την ομάδα στην προσπάθεια που κάνει για… έξοδο στην Ευρώπη. Το λες και κατάντια να έχεις αυτό σαν στόχο και να σε περνάνε ο Παναθηναϊκός και ο Άρης (έστω και προσωρινά στην ισοβαθμία ο δεύτερος), ομάδες με πολύ χαμηλότερο… μπάτζετ. Σε πρωτάθλημα… τριών η ΑΕΚ έχει καταφέρει, γιατί κατόρθωμα είναι, να είναι πέμπτη!

Κατάντια είναι για να μην παίζουμε με τις λέξεις! Να λήγει το ματς και να βγάζεις κομπιουτεράκι για να κάνεις υπολογισμούς πόσους βαθμούς πρέπει να μαζέψεις στα τρία ματς που απομένουν για να διαπιστώσεις τι ελπίδες έχεις για να μην καταστραφείς. Κατόρθωμα του οργανισμού της ΑΕΚ είναι αυτό!

Αλήθεια έχετε αντιληφθεί εκεί στην ΑΕΚ πόσο κακό έχετε κάνει στον κόσμο της; Διότι χθες καταφέρατε και τον ξενερώσατε για ΑΚΟΜΑ μία φορά! Σε μία χρονιά όπου δεν του έχετε δώσει ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΧΑΡΑ, καταφέρατε και πάλι να τον κάνετε να νιώσει άσχημα και να τον διώξετε από το γήπεδο πικραμένο!

Η γιούχα στο τέλος ήταν απολύτως φυσιολογική. Το παράλογο ξέρετε ποιο ήταν; Ότι οι άνθρωποι της ΑΕΚ έφυγαν… με ένα αναστεναγμό ανακούφισης από το ΟΑΚΑ διότι απλά είχε κερδίσει ο Ολυμπιακός ένα ματς που όλοι υπολόγιζαν ότι θα… χάσει και έτσι είμαστε πάλι «ζωντανοί».

Βέβαια για να βγει η ΑΕΚ στην Ευρώπη θα πρέπει να κερδίσει τον ΠΑΣ Γιάννινα την Τετάρτη στο ΟΑΚΑ, εκεί όπου έχει μία ισοπαλία και δύο ήττες και να κερδίσει και τον Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Μπορεί να το καταφέρει αυτό η ΑΕΚ; Έτσι όπως είναι μάλλον απίθανο φαντάζει όλο αυτό. Και αν το καταφέρει αυτό δε θα οφείλεται στις «ικανότητές» της, αλλά στο γεγονός ότι οι άλλοι είναι πιο ανίκανοι από την ίδια.

Έμειναν λίγοι γιατί υπάρχει ανικανότητα διαχείρισης

Φτάσαμε στο σημείο να παίξουμε τέσσερα ματς μέσα σε δέκα μέρες (όπως όλοι). Και έχουν μείνει έντεκα παίκτες όρθιοι. Γιατί; Γιατί δύο τρεις είναι αδιάφοροι, γιατί άλλοι τόσοι είναι τραυματίες, γιατί πολλοί μα πολλοί περισσότεροι ακόμα, δεν κάνουν. Ποιος φταίει για όλα αυτά; Σίγουρα όχι ο κόσμος της ΑΕΚ.

Φτάσαμε στο σημείο να μην μπορούμε να υπολογίζουμε στις υπηρεσίες ενός παίκτη (Ανσαριφάρντ), εξαιτίας ενός χαβαλέ με… τούρτα και η ΑΕΚ μετά τον τραυματισμό του Αραούχο δεν έχει φορ. Έτσι προσπαθούμε με τα ψέματα και τον Άμραμπατ στην κορυφή να βάλουμε γκολ.

Περίμενες από κάποιους παίκτες να τραβήξουν κόντρα στον Παναθηναϊκό (βλ. Κριχόβιακ, Τσούμπερ, Γκαρσία και ειδικά οι δύο πρώτοι δεν εμφανίστηκαν καν στο γήπεδο). Ο δε Μάνταλος μπήκε και δεν έδωσε -και πάλι σε ένα ματς που κρίνει κάτι- το παραμικρό. Δηλαδή η ΑΕΚ περίμενε να κερδίσει τον Παναθηναϊκό -που είναι καλύτερος ως ομάδα- έχοντας κορυφαίο παίκτη τον Σιμάνσκι και μετά τον Χατζισαφί; Αλήθεια τώρα;

Έχουμε τον Τάνκοβιτς που δεν τον υπολογίζουμε, αλλά μπαίνει αλλαγή με την ευχή μήπως κάνει κάτι. Έχουμε τον Σάκχοφ που ακόμα και τώρα θα ανεβάζει στόρι για την Ουκρανία. Έχουμε τον Φράνσον, που τον πήραμε γιατί έφαγαν κράξιμο και έχουμε δει μόνο στην πλάτη του το 14. Έχουμε τον Λε Ταλέκ που τον πηγαινοφέρνουμε στις αποστολές, έχουμε και τον Βράνιες που πότε ο Γιάννης δεν μπορεί, πότε ο κώλος του πονεί που λέει και ο θυμόσοφος λαός μας.

Τώρα φαίνεται η δουλειά που… έκαναν

Πολύ θα ήθελα να βγούνε να μιλήσουν στον κόσμο όλοι όσοι ενεπλάκησαν στον αγωνιστικό σχεδιασμό της ΑΕΚ φέτος. Να μας «εξηγήσουν» για την εξαιρετική δουλειά του Γιαννίκη, για τις μεταγραφές, για τη δουλειά στα Σπάτα, για το πως διαχειρίζονται τις καταστάσεις στα αποδυτήρια, για… όλα.

Αλλά ξέρω. Τώρα αυτό που προέχει είναι να κερδίσουμε τα Γιάννινα. Την Τετάρτη κρίνονται επί της ουσίας όλα. Μόνο που τα Γιάννινα αναγκάστηκαν να χάσουν στις καθυστερήσεις των καθυστερήσεων από τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης» και κέρδισαν τον Πάοκ. Θα έρθουν και δεν έχουν τίποτα να χάσουν. Εμείς από την άλλη έχουμε να χάσουμε πολλά. Και δεδομένα όσοι παίξουν, εκτός από κούραση θα έχουν και το άγχος να τα καταφέρουν. Δε θέλω να πω περισσότερα. Η πίεση είναι στο κόκκινο για όλους μας. Υπομονή μέχρι το βράδυ της Τετάρτης και ας ελπίσουμε να μην ανοίξει ο ασκός του Αιόλου…

ΥΓ: Στο πρώτο ημίχρονο η διαιτησία του Γιουγκ ήταν προκλητική. Όχι γιατί έκανε κάποιο λάθος που καθόρισε το αποτέλεσμα, αλλά γιατί βίαζε την πραγματικότητα. Έκλεινε τα μάτια σε φάουλ, άλλα τα έδινε ανάποδα και ειδικά οι δύο κάρτες σε Γκαρσία και Τζαβέλλα είναι απλά ανύπαρκτες. Να πω για τη φάση με τον Βιγιαφάνιες; Άστο καλύτερα. Απλά δεν θέλω να ξεχάσω να δώσω συγχαρητήρια σε όλους αυτούς που -και καλά- προασπίζονται τα «συμφέροντα» της ΑΕΚ στο θέμα της διαιτησίας και έρχεται και κάνει ο καθένας, ότι γουστάρει. Αλήθεια με τον Κλάτενμπεργκ όλα καλά; Έχουμε κανένα νέο από αυτό το μέτωπο;

ΥΓ 2: Συγχαρητήρια -κανονικά αυτή τη φορά- στη γυναικεία ομάδα. Ήταν υπέροχο όλο αυτό που έζησαν πριν την έναρξη του ντέρμπι. Μακάρι να ακολουθήσουν και άλλες επιτυχίες και να ζήσουν και άλλες παρόμοιες στιγμές.

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Γκέκο
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X