Ο Θ(ε)ωμάς της ΑΕΚ, έκανε και την Τούμπα να υποκλιθεί! (VIDEO)

Ο Θ(ε)ωμάς της ΑΕΚ, έκανε και την Τούμπα να υποκλιθεί! (VIDEO)

Eνα από τα λίγα γκολ αντιπάλου που χειροκρότησε το κοινό της Τούμπας όταν ο Θωμάς Μαύρος ισοφάρισε για την ΑΕΚ κόντρα στον ΠΑΟΚ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Τον Μάιο του 1982 η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ έδιναν τη μάχη για την 3η θέση που θα οδηγούσε στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Ως εκ τούτου, το ντέρμπι της Τούμπας τη δεύτερη Κυριακή του μήνα θα μπορούσε να κρίνει πολλά, αφού ο ΠΑΟΚ ήταν μπροστά από την ΑΕΚ με διαφορά δύο βαθμών (41-39) και όλα ήταν ρευστά. Η ΑΕΚ πήγε με πολλές απουσίες (Μανωλάς, Βλάχος, Ράντονιτς, Αρδίζογλου, Θώδης, Καραγκιοζόπουλος, Καραβίτης και οι μόνιμα απόντες Τζιράκης, Δίντσικος και Ραβούσης) και υπήρχε ο φόβος για νέα συντριβή, αφού τρεις μήνες νωρίτερα είχε χάσει με 6-1 στο ίδιο γήπεδο για το Κύπελλο.

Το τελικό 1-1 δεν άλλαξε τις ισορροπίες και μάλλον βόλευε τον ΠΑΟΚ, αφού διατήρησε τη διαφορά, αλλά και τον γλίτωσε από ένα πιο δυσάρεστο αποτέλεσμα. Η ΑΕΚ ήταν πολύ καλύτερη, της ακυρώθηκαν δύο γκολ, δεν της δόθηκε καθαρό πέναλτι όταν ο Ιωσηφίδης απέκρουσε σουτ του Μαύρου με το χέρι, ενώ βρέθηκε να χάνει στο 26΄με ένα τυχερό γκολ του Βασίλη Γεωργόπουλου (αργότερα πέρασε και από την ΑΕΚ) που νίκησε στη φάση αυτή τον Νίκο Χρηστίδη με… καραμπόλα.

Η ΑΕΚ επέμεινε και τελικά κατάφερε να ισοφαρίσει στο 76’ με ένα γκολ του Θωμά Μαύρου από αυτά που έφεραν τη σφραγίδα του. Ο Τάκης Στυλιανόπουλος έκανε μια σέντρα από δεξιά και ο μεγάλος σκόρερ της ΑΕΚ κατέβασε την μπάλα και εκτέλεσε πιεζόμενος! Ήταν τόσο ωραίο το γκολ και τόσο πολύ άξιζε η αθηναϊκή ομάδα να φύγει αήττητη από την Τούμπα, ώστε ακόμα και το φανατισμένο κοινό του ΠΑΟΚ χειροκρότησε αυθόρμητα τον σκόρερ. Ήταν μια στιγμή που έμεινε στην ιστορία, πολύ σπάνια για ελληνικό γήπεδο και ειδικά για την Τούμπα σε αγώνα με αντίπαλο έναν από τους μεγάλους του κέντρου.

Η σύνθεση της ΑΕΚ: Χρηστίδης, Μουσούρης (70’ Αγγελίδης) Παραπραστανίτης, Γεωργαμλής, Νικολάου (46΄Βλάχος) Ρήγας, Λέτσας, Στυλιανόπουλος, Μπόνεφ, Μπαλής, Μαύρος.

Η Ανάλυση του Άρης-ΑΕΚ 1-2 από τον Άκη Ζήκο | AEK After 22/04/24 (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X