Μια από τα ίδια και χειρότερα η ΑΕΚ, την «αποτελείωσε» ο διαιτητής!

Μια από τα ίδια και χειρότερα η ΑΕΚ, την «αποτελείωσε» ο διαιτητής!
Photo Credits: INTIME

Η ΑΕΚ ήθελε, αλλά δεν μπορούσε και έμεινε στο 0-0 με τον Παναθηναϊκό με εχθρική διαιτησία και πλέον η Ευρώπη ολοένα ναι ξεμακραίνει

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Στα όρια κινείται πλέον η ΑΕΚ για την ευρωπαϊκή προοπτική της ερχόμενης περιόδου. Σε ένα ματς που είχε χαρακτήρα «τελικού» κόντρα στον Παναθηναϊκό, η ΑΕΚ πνίγηκε για ακόμα μια φορά από τις αδυναμίες της και δεν μπόρεσε να βρει έστω ένα γκολ για να πάρει τη νίκη. Βέβαια, είχε να αντιμετωπίσει και μια εχθρική διαιτησία, από έναν περίεργο Σλοβένο που μπήκε στο ΟΑΚΑ για να προστατεύσει τον Παναθηναϊκό και προκάλεσε εκνευρισμό σε όλους και ξεκλήρισε τις ελπίδες της ΑΕΚ για κάτι καλό.

Το τελικό 0-0 δεν τελειώνει την ΑΕΚ για την Ευρώπη, αλλά είναι αλήθεια πως ολοένα και ξεμακραίνει ο τελευταίος στόχος. Η ΑΕΚ ήταν όλο…μέλι και τηγανίτα τίποτα, καθώς – ειδικά στο πρώτο ημίχρονο – είχε την κατοχή της μπάλας, έδειχνε πως ήθελε περισσότερο το παιχνίδι, αλλά δεν είχε τρόπο να το πάρει. Χωρίς φορ απόντος Αραούχο και Ανσαριφάρντ, οι «κιτρινόμαυροι» ήταν ακίνδυνοι και δεν μπόρεσαν να κάνουν φάση στο δεύτερο μέρος παρά μόνο στο φινάλε.

Το τρυκ με Κριχόβιακ και Χατζισαφί

Με δεδομένες τις απουσίες και τα ζητήματα που υπάρχουν στην ΑΕΚ, ο Σωκράτης Οφρυδόπουλος πήγε με τη συνταγή της Τούμπας και κόντρα στον Παναθηναϊκό. Ωστόσο, υπήρχαν αρκετές διαφοροποιήσεις, για να προσαρμοστεί στα δεδομένα του ντέρμπι. Το πλέον προφανές, αφορούσε τη χρησιμοποίηση του Μοχαμάντι αντί του Μάνταλου, με ταυτόχρονη μετατόπιση του Χατζισαφί στη μεσαία γραμμή. Ετσι, αφ’ ενός ντουμπλάριζε το μαρκάρισμα στον Παλάσιος και αφ’ ετέρου, απορρύθμισε τη δυνατή μεσαία γραμμή του Παναθηναϊκού.

Ωστόσο, πέραν αυτού, ο Οφρυδόπουλος έδωσε μια διαφορετική βερσιόν του 4-3-3, που σε αρκετές περιπτώσεις έμοιαζε περισσότερο με 4-2-3-1. Και αυτό γιατί ο Χατζισαφί κινούνταν αρκετά κοντά στον Σιμάνσκι ως δύο αμυντικοί χαφ, ενώ ο Κριχόβιακ είχε ξεκάθαρα οργανωτικό ρόλο, ώστε να εκμεταλλευθεί τη δημιουργία του και να δώσει λύσεις στην αδυναμία του Πολωνού να καλύπτει πολλά μέτρα μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Με αυτόν τον τρόπο, η ΑΕΚ κατάφερε να γίνει απόλυτο αφεντικό στο παιχνίδι. Οι «κιτρινόμαυροι» έδειχναν σε κάθε διεκδίκηση πως ήθελαν περισσότερο το ματς και είχαν κατανοήσει απόλυτα την κομβική σημασία της αναμέτρησης. Η ΑΕΚ είχε διάθεση, σχέδιο για να φτάσει σε θέση βολής και περιόρισε τον Παναθηναϊκό σε παθητικό ρόλο. Ωστόσο, ήταν φανερή η απουσία ενός καθαρού φορ που θα μπορούσε να γεμίσει την περιοχή και να είναι εκείνος που θα έστελνε την μπάλα στα δίχτυα.

Ελεεινή διαιτησία

Βέβαια, ο μεγαλύτερος αντίπαλος της ΑΕΚ αναδείχθηκε ο Σλοβένος Γιουγκ. Ενας απίθανος διαιτητής που τα έβλεπε όλα «πράσινα». Δεν ήταν μόνο, ότι προστάτευε τον Παναθηναϊκό δίνοντας φάουλ στην παραμικρή επαφή. Δεν ήταν πως έφτασε το 35’ για να πάρει η ΑΕΚ το πρώτο φάουλ στο ματς! Συνολικά, είχε 2 κερδισμένα φάουλ και 15 εις βάρος της ΑΕΚ! Ο απίθανος αυτός τύπος μοίραζε αφειδώς κάρτες και προστάτευσε τον Βιγιαφάνες, που στο φινάλε του ημιχρόνου «θέρισε» τον Κριχόβιακ και αντί να πάει στα αποδυτήρια, έμεινε στο ματς (με τον Γιοβάνοβιτς να τον αντικαθιστά άρον άρον στο ημίχρονο).

Ο κόσμος «έβραζε» στην εξέδρα, στο σφύριγμα της λήξης του ημιχρόνου, όλα τα μέλη της ΑΕΚ έπεσαν πάνω του και διαμαρτυρήθηκαν με έντονο τρόπο για την απαράδεκτη διαιτησία του. Ωστόσο, φάνηκε πως ο Γιουγκ ήταν αποφασισμένος, δίνοντας μέσα στο πρώτο λεπτό του δευτέρου ημιχρόνου δύο ακόμα φάουλ υπέρ του Παναθηναϊκού! Οι «πράσινοι» που είχαν πια στην 11άδα τον Βραζιλιάνο Βιτάλ αντί του Βιγιαφάνες, για να κρατήσουν λίγο την μπάλα.

Η ΑΕΚ συνέχισε να πιέζει. Είχε κατοχή της μπάλας, προσπαθούσε να παίξει με μακρινές μπαλιές στην πλάτη της άμυνας του Παναθηναϊκού για να εκμεταλλευθεί την ταχύτητα των επιθετικών της, αλλά ήταν φανερό πως έλειπε ο παίκτης που θα τέλειωνε τη φάση και θα ήταν σημείο αναφοράς στην επίθεση. Το πρόβλημα για την ΑΕΚ ήταν πως κινήθηκε σε πολύ ρηχά νερά ο Κριχόβιακ, που δεν μπορούσε να δώσει στην ΑΕΚ όσα περίμενε από αυτόν.

Ξέμεινε από λύσεις

Οσο περνούσε η ώρα, η ΑΕΚ φαινόταν να ξεμένει από λύσεις και ο Παναθηναϊκός ξεθάρρευε. Ο Γιοβάνοβιτς έριξε στο ματς Κουρμπέλη και Καρλίτος και με τον Ελληνα μέσο οι «πράσινοι» είχαν την πιο καλή στιγμή τους, με κεφαλιά έπειτα από κόρνερ, όπου ο Αμραμπατ απομάκρυνε πάνω στη γραμμή την μπάλα. Ο Οφρυδόπουλος είδε το πρόβλημα και έριξε στο ματς τον Μάνταλο αντί του Χατζισαφί, με στόχο να ανακτήσει τη μεσαία γραμμή.

Ακόμα και μετά από αυτήν την κίνηση όμως, φαινόταν πως το ματς είχε αλλάξει στην εικόνα του. Ο Παναθηναϊκός πλέον είχε κερδίσει μέτρα και φαινόταν, ότι πέρα από το μηδέν στην άμυνα, έψαχνε και κάτι καλύτερο στην επίθεση. Προς αυτήν την κατεύθυνση ήταν και η είσοδος του Μακέντα, με τον Οφρυδόπουλο να απαντά άμεσα ρίχνοντας τον Τάνκοβιτς στο παιχνίδι. Με την είσοδο του Σουηδού, ο Τσούμπερ ήρθε στον άξονα κοντά στον Αμραμπατ και ο Τάνκοβιτς έπαιζε αριστερά.

Η κατάσταση δεν βελτιώθηκε, με τον Οφρυδόπουλο να προσπαθεί να αλλάξει το ρυθμό του ματς, περνώντας τον Λιβάι στην κορυφή της επίθεσης και μεταφέροντας τον Αμραμπατ στα δεξιά, ενώ στα τελευταία λεπτά έριξε στο γήπεδο και τον Ανσαριφάρντ, για να παίξει έστω και λίγο με κανονικό φορ. Ωστόσο, πέρα από κάποιες αναμπουμπούλες με δύο προσπάθειες του Λιβάι, η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να κάνει κάτι περισσότερο και έμεινε στο 0-0.

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 0-0

Δείτε πως μετέφερε και σχολίασε ζωντανά την αναμέτρηση το enwsi.gr

ΑΕΚ (Σ. Οφρυδόπουλος, 4-3-3): Στάνκοβιτς, Ρότα, Μήτογλου, Τζαβέλλας, Μοχαμάντι, Σιμάνσκι, Κριχόβιακ (74’ Τάνκοβιτς), Χατζισαφί (67’ Μάνταλος), Γκαρσία, Τσούμπερ, Αμραμπατ (86’ Ανσαριφάρντ)

Παναθηναϊκός (Ι. Γιοβάνοβιτς, 4-3-3): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σένκεφελντ, Βέλεθ, Χουάνκαρ (82’ Σάντσες), Πέρεθ, Μαουρίτσιο (62’ Κουρμπέλης), Βιγιαφάνες (46’ Βιτάλ), Παλάσιος, Αϊτόρ (74’ Μακέντα), Ιωαννίδης (62’ Καρλίτος)

Ο Σλοβένος διαιτητής Γιουγκ χρέωσε με κίτρινη κάρτα τους Γκαρσία (37’), Τζαβέλλα (40’), Μήτογλου (43’), Μάνταλο (90’+) – Βιγιαφάνες (39’), Αϊτόρ (43’), Κουρμπέλη (88’), Παλάσιος (90’+).

Σταμάτης Βούλγαρης: Τα «ρεπορτάζ» που ξεφτιλίστηκαν σε χρόνο dt
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X