Η 4η θέση, το μπέρδεμα με Ανγκόλα και ο χρόνος για μοντάρισμα μέχρι τα playoff

Η 4η θέση, το μπέρδεμα με Ανγκόλα και ο χρόνος για μοντάρισμα μέχρι τα playoff
Photo Credits: INTIME

Ο Θάνος Τσίμπος γράφει για την νίκη της ΑΕΚ κόντρα στο Περιστέρι, τις ανακατατάξεις που φέρνει ο Ανγκόλα και την επιτυχία της 4ης θέσης.

Η ΑΕΚ πήρε μια πολύ κρίσιμη νίκη απέναντι στο Περιστέρι, που όσα προβλήματα και να έχει είναι εμφανές ότι έχει πολύ ποιοτικό ρόστερ. Σύμφωνα με αυτά που είδαμε στο πρώτο ημίχρονο θα μπορούσε η νίκη να έρθει πιο εύκολα, αλλά και πάλι η νίκη μετράει, η Ένωση κλείδωσε την 4η θέση και ετοιμάζεται για μεγάλη μάχη στα playoff.

Μαγεία το δίδυμο Κολόμ-Χάμερ

Η ΑΕΚ έκανε ένα εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο και κύριο χαρακτηριστικό της την συγκέντρωση σε άμυνα και επίθεση. Μπροστά, γυρνούσε σωστά την μπάλα, έβρισκε καλές προϋποθέσεις και σκόραρε κυρίως μέσα από την ρακέτα. Αμυντικά είχε πολύ καλά ροτέισον, αλληλοκαλύψεις και δικαίως πήρε την διαφορά στο ημίχρονο. Το κακό είναι ότι οι παίκτες σαν να επαναπαύτηκαν με την διψήφια διαφορά και μπήκαν στο 3ο δεκάλεπτο με το μυαλό τους αλλού και άφησαν το Περιστέρι να βρει ρυθμό. Αποτέλεσμα από εκεί που η ΑΕΚ δέχτηκε 29 πόντους σε όλο το πρώτο ημίχρονο, να δεχτεί 26 μόνο στην 3η περίοδο και να γίνει το παιχνίδι διεκδικήσιμο μέχρι το τέλος. Ευτυχώς ο Κολόμ ήταν ψύχραιμος και γλιτώσαμε τις περιπέτειες.

Η 4η θέση, το μπέρδεμα με Ανγκόλα και ο χρόνος για μοντάρισμα μέχρι τα playoff

Εκτός από τον μάγο Ισπανό, πολύ καλός στην επανεμφάνιση του ήταν και ο Ίαν Χάμερ, που φαίνεται ότι ξεκουράστηκε στο διάστημα του τραυματισμού του και ήταν πάλι γεμάτος ενέργεια σε άμυνα και επίθεση, πάντα με σωστές προσπάθειες. Μεγάλο πράγμα για την ομάδα να είναι καλά ο Χάμερ τώρα που έρχονται τα δύσκολα.

Οι αλλαγές που φέρνει ο Ανγκόλα

Ο Μπράιαν Ανγκόλα επέστρεψε στα πολλά λεπτά συμμετοχής, σχεδόν 23, αλλά έδειξε ότι ακόμα θέλει χρόνο για πατήσει γερά στα πόδια του. Άλλωστε όπως έλεγε και εκείνος πριν από αυτόν τον αγώνα «I need 2 more games». Στον χθεσινό αγώνα φάνηκε ότι πιο πολύ μπέρδευε την ομάδα παρά την βοηθούσε σε κάποια διαστήματα και σωστά ο κόουτς Σεγκούρα έδωσε τις τελευταίες επιθέσεις στον Κολόμ που βρισκόταν σε καλή μέρα.

Το θέμα με τον Κολομβιανό είναι το εξής. Αδιαμφισβήτητα είναι ο παίκτης που μπορεί να κάνει την μεγαλύτερη διαφορά στο ρόστερ της ΑΕΚ, όμως η απουσία του όλους αυτούς τους μήνες, οδήγησε την ομάδα αναγκαστικά στο να βρει άλλους τρόπους παιχνιδιού, εφόσον δεν είχε τα χαρακτηριστικά του διαθέσιμα. Έτσι η Ένωση έμαθε να παίζει ένα παιχνίδι χωρίς τον Ανγκόλα, με τους συμπαίκτες του να προσαρμόζονται σε νέους ρόλους και νέα καθήκοντα. Η επιστροφή του πρέπει τώρα, να αλλάξει και πάλι την χημεία που είχε βρεθεί, τα ροτέισον να διαφοροποιηθούν, κάποιοι παίκτες να επιστρέψουν σε μικρότερους ρόλους και λεπτά συμμετοχής.

Δεν είναι κάτι εύκολο και θέλει χρόνο, όμως η ΑΕΚ δεν έχει πολύ τέτοιο διαθέσιμο. Ήδη το δίδυμο Κολόμ-Φλιώνη που «κουβάλησε» την ομάδα το προηγούμενο διάστημα, έσπασε και αυτό όπως και να το κάνουμε, φέρνει ανακατατάξεις. Ο Λάνγκφορντ βρήκε μόνο 6 αγωνιστικά λεπτά, ενώ ο Κόνιαρης των 10 λεπτών μέσο όρο δεν πάτησε παρκέ. Είναι στο χέρι του κόουτς Σεγκούρα πώς θα διαχειριστεί το ρόστερ που έχει και να κάνει τις αναγκαίες αναπροσαρμογές για να ξαναβρεί η ομάδα την ισορροπία που έχει διαταραχθεί, με τις επιστροφές των παικτών. Φυσικά είναι προτιμότερο να γυρνάς στον πάγκο και να βλέπεις πολλές λύσεις αντί για άδειες καρέκλες, όμως θέλει και σωστή διαχείριση. Μην ξεχνάμε ότι υπάρχει πλέον και ο Γκρίφιν που σιγά σιγά θα ενταχτεί και αυτός στην ομάδα.

Η 4η θέση μέσα από 1000 κύματα

Σίγουρα το να βγαίνει η ΑΕΚ 4η στην κανονική περίοδο δεν είναι για πανηγυρισμούς. Όμως φέτος ξέραμε από το καλοκαίρι ότι θα είναι μια περίεργη χρονιά, με μειωμένο μπάτζετ με την ομάδα να προσπαθεί να σταθεί αξιοπρεπώς στο πρωτάθλημα. Μετά τα όσα συνέβησαν τον χειμώνα, τις απίστευτες ατυχίες, τα τραγικά συμβάντα και την αδυναμία ενίσχυσης, το ότι η ΑΕΚ βγήκε 4η έστω και στο τέλος είναι σίγουρα μια επιτυχία. Είναι κάτι που το περίμεναν μέσα στην ομάδα και ήταν βέβαιοι ότι θα έκαναν ένα καλό τελείωμα. Μην ξεχνάμε ότι οι «κιτρινόμαυροι» έβαλαν από κάτω τους, ομάδες όπως ο Προμηθέας και το Περιστέρι, με μεγαλύτερα μπάτζετ από το δικό της και απείρως καλύτερες συνθήκες.

Βέβαια τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμα, καθώς το πλεονέκτημα έδρας δεν σου εξασφαλίζει κάτι. Για να μπορέσει να έχει επιτυχημένη συνέχεια η ομάδα θα πρέπει να περάσει τον πρώτο γύρο με όποιον και να κληρωθεί, να εξασφαλίσει θέση στην τελική τετράδα και μετά να παλέψει ό,τι μπορεί παραπάνω. Υγεία να υπάρχει και τα άλλα θα έρθουν.

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ENWSI TV: ΟΛΟ το ΑΕΚ talk για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό με Καζαντζόγλου και Λούπο
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X