Αυτοί που θα μπουν μέσα είναι καλά, θα δείξει αν αρκεί...

Αυτοί που θα μπουν μέσα είναι καλά, θα δείξει αν αρκεί...
Photo Credits: INTIME

Ο Κώστας Τσίλης βάζει στο τραπέζι όλες τις παραμέτρους, λίγες ώρες πριν την σέντρα του «τελικού» για την ΑΕΚ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Μπαίνω κατευθείαν στο θέμα χωρίς προλόγους. Στα μάτια τα δικά μου το σημερινό ματς της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ είναι ένας τελικός με τις κανονικές διαστάσεις του όρου. Υπό την έννοια πως στα μάτια τα δικά μου, αν δεν κερδίζει τον ΠΑΟ, όχι αν απλώς αν δεν χάσει, σχεδόν υπογράφει αυτό το καταστροφικό εκτός Ευρώπης για την επόμενη σεζόν. Και βαθμολογικά και ψυχολογικά αλλά ακόμα και καθαρά ποδοσφαιρικά. Μια ομάδα που θα έχει συμπληρώσει επτά ματς σ’ αυτό το μίνι πρωτάθλημα των πλέι οφ, με μόλις μια νίκη, δεν ξέρω τι μπορεί και τι δικαιούται να προσδοκά.

Η ΑΕΚ θα μπει σ’ αυτό το ματς με τον ΠΑΟ, με την ίδια ενδεκάδα που μπήκε στην Τούμπα. Και σχεδόν με τα ίδια δεδομένα. Μόνο απ’ αυτούς τους έντεκα επί της ουσίας περιμένει πράγματα ο Οφρυδόπουλος. Από εκεί και πέρα, λίγα περισσότερα αγωνιστικά λεπτά από τον Καρίμ, λίγο να μπει αριστερά ο Μοχαμάντι και να μετακινηθεί στον άξονα ο Χατζισαφί, άντε και λίγη βοήθεια, όση μπορεί να είναι αυτή, και από τον Τάνκοβιτς. Αλλά μέχρι εκεί. Μια εντεκάδα και υπό συνθήκες και προϋποθέσεις τρεις κινήσεις από τον πάγκο.

Ίδια ενδεκάδα με τακτικές αλλαγές

Αυτή η ενδεκάδα που θα μπει στο γήπεδο, τακτικά λειτούργησε καλά στο ματς με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Έβγαλε φάσεις στην επίθεση και κινδύνεψε μόνο όταν πήγε να κάνει όλα τα λάθος πράγματα με την μπάλα στα πόδια της. Ακόμα και το να παίζει με φορ τον Άμραμπατ, χωρίς ο Μαροκινός να πηγαίνει καθόλου σε θέση φορ, κατά κάποιο τρόπο λειτούργησε καλά. Βεβαίως το σημερινό ματς, ακόμα και σε τακτική προσέγγιση, είναι διαφορετικό απ’ αυτό με τον ΠΑΟΚ. Θα πρέπει να λειτουργήσει πολύ διαφορετικά και η τριάδα των χαφ, αλλά και τα άκρα της ΑΕΚ για να γίνει η δουλειά απέναντι στον ΠΑΟ.

Σίγουρα ο Οφρυδόπουλος μπορεί να χρησιμοποιήσει ως βάση στο αγωνιστικό του πλάνο, αυτό που έκανε στην Λεωφόρο. Η ΑΕΚ, θυμίζω, είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχασε στην έδρα του ΠΑΟ στον πρώτο γύρο των πλέι οφ. Και η εικόνα του παιχνιδιού ήταν ξεκάθαρα για να το έπαιρνε ολόκληρο το ματς. Βεβαίως τώρα δεν θα υπάρχει ο Αραούχο που έβγαλε σημαντική δουλειά σ’ εκείνο το παιχνίδι και ήταν και αυτός που κέρδισε το πέναλτι της ισοφάρισης. Επίσης οποιαδήποτε αλλαγή στο τακτικό κομμάτι θα επιχειρήσει ο Οφρυδόπουλος, σε σχέση με το ματς με τον ΠΑΟΚ, θα είναι υποχρεωτικά σε ρόλους, όχι σε πρόσωπα. Διότι είπαμε, περισσότερα διαθέσιμα πρόσωπα, δεν υπάρχουν.

Έπεσαν όλα τα προσχήματα ευτυχώς

Υπάρχει πάντως κάτι που έχει την σημασία του. Αυτοί που θα μπουν σήμερα στο γήπεδο, θαρρώ πως είναι καλά. Και δεν εννοώ μόνο αγωνιστικά. Εννοώ ψυχολογικά, εννοώ πνευματικά. Εννοώ να είναι συγκεντρωμένοι σ’ αυτό που πρέπει να κάνουν μέσα στο παιχνίδι και τίποτα άλλο. Για τους υπόλοιπους πλέον, δεν (πρέπει να) ενδιαφέρει κανέναν. Το μόνο θετικό από τον τρόπο που έχουν κυλήσει τα πράγματα μέσα στα πλέι οφ, είναι πως έγινε πολύ ξεκάθαρο το πως σκέφτεται και το πως λειτουργεί ο καθένας μέσα στην ομάδα. Και πραγματικά δεν έμεινε κανένα πρόσχημα όρθιο. Σ’ αυτό συνέβαλε και ο τρόπος που έχουν διαχειριστεί καταστάσεις ο Οφρυδόπουλος και ο Κυριακίδης.

Νομίζω πως έχει ήδη ξεχωρίσει η ήρα από το στάρι. Το έχει δει ξεκάθαρα ολόκληρος ο οργανισμός της ΑΕΚ. Υποθέτω ακόμα και ο καινούργιος προπονητής. Επομένως μόλις θα τελειώσει και τυπικά η σεζόν, θα πρέπει να παρθούν και οι ανάλογες αποφάσεις. Διότι μεταξύ άλλων, η ομάδα της νέας σεζόν θα πρέπει να κτιστεί μακριά από ποδοσφαιρικές αυταπάτες αλλά και συναισθηματισμούς οι οποίοι μάλιστα είναι και μονόπλευροι. Αλλά προς το παρόν αυτό που μετράει, είναι το σημερινό ματς και το πως η ΑΕΚ θα πάρει τη νίκη.

Αυτοί που θα είναι στην αποστολή και αυτοί που θα μπουν στο γήπεδο για να δώσουν την μάχη, αυτοί οι λίγοι, είναι και καλά ψυχολογικά και συνειδητοποιημένοι γι’ αυτό που έχουν μπροστά τους. Στο κομμάτι της ψυχολογίας και το κλίματος, έχει παίξει ρόλο και το γεγονός πως ήδη έχει ξεκαθαρίσει το θέμα του προπονητή. Ειδικά για κάποιους παίκτες, που είναι κλειδιά. Ο Τσούμπερ ήθελε να συνεχίσει στην ΑΕΚ, αυτή ήταν η πρώτη απόφαση που πήρε ο Αλμέιδα ως νέος προπονητής της ομάδας. Σίγουρα αυτό του δίνει έξτρα ώθηση. Ο Άμραμπατ βλέπει τα πράγματα αλλιώς, ξανασκέφτεται το μέλλον του στην ΑΕΚ. Θα του βγει και στο γήπεδο.

Οι προϋποθέσεις και ο κόσμος

Προφανώς και όλα αυτά από μόνα τους, δεν θα δώσουν τη νίκη απέναντι σε μια ομάδα που είναι καλά οργανωμένη ποδοσφαιρικά και που σίγουρα έχει πολύ μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση από την ΑΕΚ. Χρειάζεται να δώσουν οι παίκτες κάτι έξτρα και κάτι ακόμα περισσότερο απ’ αυτό που έδωσαν στα σχετικά καλά τους ματς σε Λεωφόρο, Φάληρο και Τούμπα, τα οποία όμως στο τέλος δεν τα κέρδισαν. Χρειάζεται να προσπαθήσουν επιτέλους, έστω σ’ ένα παιχνίδι, να αποφύγουν τις οσκαρικής ποδοσφαιρικής αφέλειας γκάφες. Και κυρίως χρειάζεται να αποδείξουν πως μόλις μια διαθέσιμη ενδεκάδα, χωρίς το σημείο αναφοράς της που λέγεται Αραούχο, μπορεί να πάρει νίκη σε ντέρμπι και μάλιστα με τα χαρακτηριστικά του «κερδίζω αλλιώς χάνομαι».

Και κάτι τελευταίο. Ο κόσμος που θα πάει στο γήπεδο θα είναι πολύς. Δεν θα πάει για να δώσει κανένα συγχωροχάρτι για την τραγική και αποτυχημένη σεζόν. Αυτό έχει κριθεί και έχει λυθεί, ότι και αν συμβεί από σήμερα μέχρι και τις 17 του μηνός. Δεν θα πάει ούτε καν για να στηρίξει την προσπάθεια να μην χαθεί το ευρωπαϊκό εισιτήριο που είναι υπέρπολύτιμο για τον σύλλογο. Κυρίως θα πάει γιατί παίζει η ΑΕΚ και δίπλα στην ΑΕΚ θέλει να είναι ανεξαρτήτως βαθμολογίας, αντιπάλου, αγωνιστικών δεδομένων, γηπέδου, καιρικών συνθηκών, οικονομικής κρίσης, ανάδρομου Ερμή. Και διότι δεν είναι ούτε Μελισσανίδης, ούτε Μάνταλος, ούτε Τσούμπερ, αλλά είναι η ΑΕΚ. Τελεία, παύλα, παράγραφος.

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Γκέκο
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X