«Άντρες πληρώνουν για να δοθεί το όνομα της συζύγου τους σε κακοκαιρία» (VIDEO)

Καιρός: Προ των πυλών νέα κακοκαιρία (VIDEO)

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ακούγεται απίστευτο αλλά μοιάζει αληθινό… Υπάρχουν αρκετοί άντρες που δίνουν χρήματα σε κέντρα μετεωρολογίας για να βγάλουν τις κακοκαιρίες με τα ονόματα των συζύγων τους. Αν μη τι άλλο ένα ιδιαίτερο και… σπάνιο δώρο για τις συζύγους τους και δη για τις… επετείους τους.

Μιλάμε απόλυτα σοβαρά. Ή για να ακριβολογούμε, ο Διευθυντής του Τμήματος Μετεωρολογίας Κλεάνθης Νικολαΐδης, μιλάει απολύτως σοβαρά, κάνοντας μάλιστα ο ίδιος την αποκάλυψη.

Ο Κλεάνθης Νικολαΐδης μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό της Κύπρου «Σίγμα» για το Μνημόνιο Τεχνικής Συνεργασίας μεταξύ του Τμήματος Μετεωρολογίας Κύπρου, της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας της Ελλάδας (ΕΜΥ) και της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας του Ισραήλ και μεταξύ άλλων αποκάλυψε πως έχουν δεχθεί τηλεφωνήματα από άντρες που είναι πρόθυμοί να δώσουν λεφτά για να δώσουν οι μετεωρολόγοι στις κακοκαιρίες- ως είθισται τα τελευταία χρόνια- το όνομα της γυναίκας τους.

Μάλιστα, τόνισε πως έχουν δεχθεί τουλάχιστον δέκα τηλεφωνήματα, αλλά δεν έχουν δεχθεί γιατί δεν είναι κερδοσκοπικός οργανισμός.

Η ονομασία των κακοκαιριών-καταιγίδων ξεκινά από το 2015. Τότε ξεκίνησαν οι μετεωρολόγοι να δίνουν ονόματα, στις κακοκαιρίες που έχουν σήμανση πορτοκαλί ή κόκκινου κινδύνου. Σε αυτές δηλαδή που ενδέχεται ή σίγουρα θα είναι επικίνδυνες και θα προκαλέσουν ζημιές, ίσως και να απειλήσουν ζωές.

Η ονοματοδοσία των καταιγίδων βοηθά λοιπόν στην ευαισθητοποίηση σχετικά με τις επιπτώσεις των έντονων καιρικών συνθηκών και διασφαλίζει με σαφήνεια στο κοινό ότι θα ευαισθητοποιηθεί.

Ο υποδιοικητής της ΕΜΥ, Μανόλης Ανανδρανιστάκης είχε εξηγήσει παλαιότερα για τα ονόματα: «Τα ονόματα αυτά έχουν ήδη προαποφασιστεί, έχουμε φτιάξει μια λίστα με 20-25 ονόματα, δεν τα θυμάμαι όλα. Μπορώ να σας πω το πρώτο κατά σειρά είναι “Αθηνά” που έχουμε επιλέξει εμείς, “Μπάλος” που επέλεξαν οι Κύπριοι και “Κάρμεν” που επέλεξαν οι Ισραηλινοί και με βάση αυτή τη λίστα θα ονοματίζουμε κάθε τέτοιο σύστημα που θα μας επηρεάσει. Είναι περίπου 202-25 ονόματα για το 2021-22. Κάθε χρόνο θα ανανεώνεται».

* Το χαρακτηριστικό απόσπασμα είναι στο 9ο λεπτό του βίντεο.

Θάνος Τσίμπος: Οι προπονήσεις και τα συμβόλαια των Ελληνων παικτών
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X