Εδώ που φτάσαμε πάρτε το πάνω σας
Photo Credits: INTIME

Ο Τάσος Καπετανάκος πριν το μεγάλο ντέρμπι με τον ΠΑΟ γράφει στο enwsi.gr για την ανάγκη να βγουν οι παίκτες της ΑΕΚ μπροστά

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Είμαι ο τελευταίος που θα δώσει το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης για το φετινό χάλι στους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ.

Διοίκηση και προπονητές παίρνουν το μεγαλύτερο, οι παίκτες ακολουθούν στο… μοίρασμα αυτής της πίτας ευθυνών για την χειρότερη χρονιά της ΑΕΚ τα τελευταία έτη. Και αυτό δεν μπορεί να αλλάξει στο μυαλό μου.

Οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ ευθύνονται για συγκεκριμένα πράγματα, όχι όμως για το γεγονός ότι βρέθηκαν μαζί στα αποδυτήρια δίχως να υπάρχει σωστός σχεδιασμός και σωστή δουλειά για την αρμονική συνύπαρξη τους και στο χορτάρι. Τα αποδυτήρια λένε πάντα την αλήθεια. Και τα φετινά της ΑΕΚ δεν είναι στα… πολύ καλά τους. Μπορεί τα δείπνα να δείχνουν προς τα έξω άλλα, ωστόσο υπάρχει και η πραγματικότητα που δεν αλλοιώνεται. Και αυτό πρέπει να το κρατήσει η ΑΕΚ ενόψει της νέας χρονιάς.

Κηλίδα στο βιογραφικό όλων

Τουλάχιστον εδώ που φτάσαμε ας το πάρουν πάνω τους οι παίκτες, παρότι είναι εντελώς αντι-ποδοσφαιρικό αυτό που επιχειρεί η ΑΕΚ φέτος. Ας βγει έστω ο ποδοσφαιρικός εγωισμός τους που δεν θα έπρεπε να αντέχει να βγουν 4οι ή 5οι και εκτός Ευρώπης. Θα είναι κηλίδα στο βιογραφικό τους και αυτό θα πρέπει να τους πεισμώσει. Έστω και τώρα.

Μετά το κάζο με τον Άρη κέρδισαν στα Ιωάννινα, τουλάχιστον δεν έχασαν από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα και τώρα έχουν δύο εντός έδρας ματς με ΠΑΟ και ΠΑΣ Γιάννινα. Το ένα πιο δύσκολο από το άλλο για διαφορετικούς λόγους. Ο ΠΑΟ είναι φορμαρισμένος (σημαντική η απουσία Γκατσίνοβιτς στον τρόπο επιθετικής λειτουργίας), έχει ανέβει επίπεδο και δυσκολεύει πολύ την ΑΕΚ με τον τρόπο που παίζει ο Γιοβάνοβιτς και την μεγάλη αυτοπεποίθηση. Ο ΠΑΣ δεν έχει τίποτε να φοβηθεί, παίζει ελεύθερα και ξέρει πως να το κάνει και αυτό όπως δείχνει είναι ότι χειρότερο για τον αντίπαλο. Για την ΑΕΚ… δύο φορές.

Εδώ που φτάσαμε πάρτε το πάνω σας

Δεν θέλει ευχές, θέλει μυαλό

Το να σταματήσουν να κάνουν «δώρα» και γκέλες οι παίκτες της ΑΕΚ είναι ευχή. Με τις ευχές δεν πας μπροστά, δεν δημιουργείς πραγματικότητα και δη στο ποδόσφαιρο. Εδώ οι παίκτες με την βοήθεια του προπονητικού τιμ, πρέπει να δημιουργήσουν μυαλωμένα τις συνθήκες για νίκη αύριο στο ΟΑΚΑ με κάθε τρόπο και κάθε κόστος. Αν δεν έρθει, δεν βρίσκω τρόπο πως μπορεί να βγει η ΑΕΚ στην Ευρώπη…

Το 4-3-3 δείχνει να «κουμπώνει» καλά επιθετικά γιατί παράγει με τους 5 επιθετικογενείς (Κριχόβιακ, Μάνταλο, Άμραμπατ, Τσούμπερ, Γκαρσία), αλλά με όσα κάνει η ΑΕΚ στις τελικές τα… γκρεμίζει όλα. Και πίσω, ένα λάθος είναι ικανό να φέρει την ΑΕΚ σε σημείο να τρέχει και να μην φτάνει. Το rotation μίκρυνε απότομα και επικίνδυνα για την ομάδα.

Και ερώτημα είναι πως θα αντέξει τα επόμενα σερί ματς (Κυριακή, Τετάρτη, Σάββατο, Τρίτη). Εδώ που φτάσαμε όμως κανείς δεν μπορεί να κάνει πίσω. Παίκτες και προπονητής είναι στην… σέντρα για να δείξουν ότι έστω το μίνιμουμ μπορούν να το καταφέρουν.

Ο κόσμος ξανα-ψήθηκε

Μαζί τους θα έχουν και πάνω από 20.000 οπαδούς της ΑΕΚ που… ξαναψήθηκαν να πάνε ΟΑΚΑ και πραγματικά αναρωτιέμαι που βρίσκουν το κουράγιο και πάνε να δουν αυτό το φετινό ποδοσφαιρικό έκτρωμα. Σίγουρα έχουν μεγαλύτερη δύναμη και αντοχή από όλους μας.

Όλοι στον οργανισμό πρέπει να σκέφτονται και να «δουλεύουν» μόνο για το πως θα κερδίσουν τον ΠΑΟ, να «προστατεύσουν» την ομάδα από εξωγενείς παράγοντες (τύπου Καμπάκοφ) και να μην… ονειρευόμαστε 6ποντα από τώρα.

Το ποδόσφαιρο τιμωρεί. Ειδικά αυτούς που δεν το ξέρουν και δεν το σέβονται.

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Γκέκο
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X