Η ΑΕΚ σε ελεύθερη πτώση, το τέλος εποχής του Ραβούση (VIDEO)

Η ΑΕΚ σε ελεύθερη πτώση, το τέλος εποχής του Ραβούση (VIDEO)

Η ΑΕΚ στην 7η θέση του πρωταθλήματος σε ελεύθερη πτώση και τραγική εικόνα, έχασε στη Λάρισα και αποχαιρέτησε τον Πέτρο Ραβούση

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η χειρότερη θέση που έχει πάρει η ΑΕΚ σε πρωτάθλημα Α’ Εθνικής ήταν αυτή που την οδήγησε στον υποβιβασμό πριν από εννιά χρόνια. Μιλάμε, όμως, για μια ρημαγμένη ομάδα, με ρόστερ Γ’ Εθνικής και με εντελώς χαμένη την ταυτότητά της από όσα της είχαν συμβεί την τελευταία πενταετία με τη διόγκωση των χρεών της.

Αν μιλάμε για… στοιχειωδώς κανονική ΑΕΚ, η χειρότερη θέση της ήταν η 7η που πήρε σε δύο περιπτώσεις, καταμεσής των «πέτρινων χρόνων» της δεκαετίας του ’80. Κι αν στην περίπτωση της σεζόν 1986-87 υπήρξαν τα ελαφρυντικά του -3 στο ξεκίνημα (για υπόθεση δωροδοκίας στη σεζόν 1985-86) και των τριών μηδενισμών στο τέλος του Πρωταθλήματος (οι 12 από τις 16 ΠΑΕ απείχαν και δεν «κατέβηκαν» στις τρεις τελευταίες αγωνιστικές) για τη σεζόν 1983-84 δεν υπήρχε καμία δικαιολογία.

Ήταν η χειρότερη ως τότε θέση της ΑΕΚ και «κλείδωσε» σαν σήμερα πριν από 38 χρόνια, μετά την ήττα από την (ανερχόμενη δύναμη της εποχής) Λάρισα με 2-0. Στο 1’ ο Γιάννης Βαλαώρας και στο 70’ ο Πολωνός Κάζιμιρ Κμίετσικ είχαν πετύχει τα γκολ των Θεσσαλών απέναντι σε μια ανύπαρκτη ΑΕΚ και κάπως έτσι είχε ολοκληρωθεί μια καταστροφική σεζόν, κατάληξη μιας τριετίας προβλημάτων και απαξίωσης της ομάδας (με φωτεινή εξαίρεση το Κύπελλο του 1983 με πρόεδρο τον Μιχάλη Αρκάδη) με βασικό «πρωταγωνιστή» τον μεγαλομέτοχο Ανδρέα Ζαφειρόπουλο.

Στις αρχές της σεζόν 1983-84 ο Ζαφειρόπουλος είχε αναθέσει το «μάνατζμεντ» της ΠΑΕ στο δίδυμο Παναγίδη-Ρουσσάκη με αντάλλαγμα την ανανέωση του συμβολαίου του Θωμά Μαύρου. Η πορεία της ομάδας, όμως, ήταν άθλια, οι προπονητές άλλαζαν συνεχώς (ο Άγγλος Μπάρνγουελ, ο Αυστριακός Σενέκοβιτς που επέστρεψε μετά από… έξι μήνες και στο τέλος ο Κώστας Νεστορίδης ως υπηρεσιακός) και σύντομα βγήκε έξω από όλους τους στόχους. Στο Κύπελλο, μάλιστα, είχε αποκλειστεί από τη Λάρισα.

Ο αγώνας του Αλκαζάρ ήταν ιστορικός και για έναν ακόμα λόγο: ήταν ο τελευταίος με την ΑΕΚ για τον Πέτρο Ραβούση που αποχώρησε μετά από 12 χρόνια, έχοντας ζήσει όλες τις μεγάλες αλλά και τις δύσκολες στιγμές της ομάδας σε αυτά τα χρόνια. Αγωνίστηκε ως κεντρικός σε 263 αγώνες πρωταθλήματος και πανηγύρισε δύο πρωταθλήματα και δύο Κύπελλα, ενώ συμμετείχε και στη μεγάλη πορεία στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ το 1976-77. Έκλεισε την καριέρα του στον Λεβαδειακό της Β’ Εθνικής και επέστρεψε στην ΑΕΚ για να περάσει άλλα εννέα χρόνια, τα οκτώ ως συνεργάτης του Ντούσαν Μπάγεβιτς και τον τελευταίο ως πρώτος προπονητής της ομάδας, κατακτώντας το Κύπελλο του 1997.

Η σύνθεση της ΑΕΚ: Αρβανίτης, Στυλιανόπουλος, Καραγκιοζόπουλος, Μανωλάς, Ραβούσης, Π. Παπαϊωάννου, Δίντσικος (61’ Γεωργαμλής) Μπαλής, Κώττης (66’ Χριστόπουλος) Βλάχος, Αρδίζογλου

Η Ανάλυση του Άρης-ΑΕΚ 1-2 από τον Άκη Ζήκο | AEK After 22/04/24 (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X