Στην ανάγκη του Άμραμπατ και οι φορ που ήδη η ΑΕΚ κοιτάζει

Στην ανάγκη του Άμραμπατ και οι φορ που ήδη η ΑΕΚ κοιτάζει
Photo Credits: INTIME

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για την κατάσταση που δημιουργήθηκε, με την ΑΕΚ να ψάχνει την Ευρώπη έχοντας φορ τον Άμραμπατ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Δεν έχουν περάσει παρά 40 ημέρες από εκείνη που ο Νόρντιν Άμραμπατ επιχείρησε να θέσει εαυτόν εκτός ΑΕΚ για την επόμενη σεζόν, παρόλο που έχει συμβόλαιο για επιπλέον ένα έτος. Αναμφίβολα, ο τρόπος που επέλεξε να το πράξει μιλώντας δημόσια εν καιρώ δύσκολης κατάστασης για την ομάδα, δεν ήταν σωστός. Από την άλλη, είναι και το πως ένας οργανισμός λειτουργεί ώστε να σε ωθεί σε μια τέτοια δήλωση, δίχως να σκέφτεσαι το επιπλέον κακό που θα δημιουργήσεις. Είναι αυτό που λέμε, βρήκε και τα έκανε.

Ο λογικός συνειρμός μετά από μια τέτοια δημόσια εκδήλωση πρόθεσης, οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ένας παίκτης που ήδη σκέφτεται την επόμενη χρονιά και το φευγιό του, δεν γίνεται να είναι προσηλωμένος στο σήμερα. Ο Άμραμπατ όμως δεν είναι μια συνηθισμένη περίπτωση παίκτη. Λατρεύει το ποδόσφαιρο, σέβεται το επάγγελμα και τον εαυτό του. Δεν σεβάστηκε την ομάδα σε αυτή την ιστορία, όμως κακές στιγμές έχουν όλοι. Και μαζί την ευκαιρία να πείσουν ότι ήταν απλώς ένα λάθος, να επανορθώσουν.

Τα έφερε λοιπόν έτσι η μοίρα ώστε ο Μαροκινός να βρεθεί υπόλογος ακόμα και για πειθαρχικό παράπτωμα, το οποίο απλά δεν υπήρξε. Στο σημείο εκείνο, το club λειτούργησε σωστά. Άφησε στην άκρη το ατυχές συμβάν και φρόντισε, δια του Σωκράτου Οφρυδόπουλου, να τον στηρίξει δημόσια και να πιστοποιήσει την αθωότητά του. Αν έψαχνε για αντίποινα, θα μπορούσε απλά να προσπεράσει. Όμως δεν το έκανε και ορθώς λειτούργησε έτσι. Διότι πρόκειται για τύπο που «σκίζεται» στη δουλειά και στην προπόνηση, δεν πατάς απλά ένα κουμπί στα 35 σου για να είσαι πιο δυνατός και ανθεκτικός από όλους τους άλλους.

Έπεσε και στην ανάγκη του η ΑΕΚ βέβαια. Με τον Αραούχο εκτός πλέι οφ και τον Ανσαριφάρντ να δυσκολεύεται με αυτά τα περίεργα γυαλιά που φοράει για να προστατέψει το μάτι του, ο Άμραμπατ είναι η μοναδική εναπομείνασα αξιόπιστη λύση για την κορυφή της επίθεσης. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος πλέον για την ομάδα από το να τον έχει καλά και να στηρίζεται σε εκείνον. Για να το πούμε ωμά, από εκείνον περιμένει τώρα, περισσότερο από κάθε άλλον, να βρει τα γκολ για να βγει στην Ευρώπη. Λυπηρό, αλλά αληθινό…

Υπάρχει και κάτι διδακτικό μέσα από αυτή την αναποδιά

Μπαίνοντας λοιπόν στην τελική ευθεία των αγώνων δίχως καθαρόαιμο φορ καθώς ο Ιρανός θα λογίζεται ως αλλαγή μερικών λεπτών -σίγουρα για το παιχνίδι με τον ΠΑΟ και βλέπουμε- στην ΑΕΚ συμπεραίνουν ότι πέραν της υπαρχούσης συγκυρίας, πρέπει να εξετάσουν πολύ πιο διεξοδικά το ζήτημα που η ομάδα αντιμετωπίζει στην κορυφή της επίθεσης. Όπως είχα γράψει και στο αμέσως προηγούμενο κείμενο, το να λες «είμαι καλά και για την επόμενη σεζόν με τον Αραούχο και τον Ανσαριφάρντ» είναι μια θεώρηση τουλάχιστον άστοχη.

Το ευτυχές της ιστορίας είναι ότι τέτοια θεώρηση, δεν υφίσταται πλέον στην ΑΕΚ. Δεν γνωρίζω αν ο Ιρανός θα αποτελέσει παρελθόν ή αν θα παραμείνει στην ομάδα λόγω και του υψηλού συμβολαίου του το οποίο δύσκολα θα βρει σε άλλη ομάδα στα 32 του, ως τρίτη επιλογή. Ξέρω όμως και το καταθέτω ρεπορταζιακά, ότι η ομάδα έχει ήδη αποφασίσει να κινηθεί για την απόκτηση επιθετικού περιοχής. Και πως «σκαλίζει» από τώρα διάφορες περιπτώσεις για να βρει τον εκλεκτό.

Η επιθυμία, δε, είναι να πρόκειται για φορ που θα έρθει για να «κοντράρει» τον Αραούχο, διαφορετικών χαρακτηριστικών και περισσότερο του «κουτιού» από τον Αργεντινό. Προφανώς, ενεργός στην αναζήτησή του θα είναι και ο Ματίας Αλμέιδα, άλλωστε στην ΑΕΚ προσδοκούν να ανοίξουν με τη βοήθειά του την πόρτα σε αγορές που η ομάδα δυσκολεύεται να βρει τον τρόπο δράσης.

Θάνος Τσίμπος: Οι προπονήσεις και τα συμβόλαια των Ελληνων παικτών
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X