Ο Μασκ απάντησε γιατί έδωσε 44 δισ. για το Twitter και όχι για φιλανθρωπία

Ελον Μασκ: Τους προσπέρασε όλους -Εγινε ο πλουσιότερος άνθρωπος (VIDEO)

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο Elon Musk θα μπορούσε να σώσει τον πλανήτη αλλά αντ’ αυτού κάνει τα πάντα για «να κάνει το Twitter καλύτερο από ποτέ».

Από τότε που ο Elon Musk αποφάσισε να αγοράσει το Twitter έναντι 44 δισ. δολαρίων, η απορία του κόσμου παραμένει ίδια: γιατί δεν δώρισε αυτό το ποσό για φιλανθρωπικούς σκοπούς;

O μεγιστάνας των Tesla και Space X αποφάσισε πριν λίγες ώρες να απαντήσει ανοιχτά στο ερώτημα αλλά μέχρι σήμερα έχει υποστηρίξει πολλές φορές δημοσίως ότι με την κίνησή του αυτή «θέλει να κάνει το Twitter καλύτερο από ποτέ». Ανάμεσα στα καυστικά σχόλια που έχουν γίνει μετά την απόφαση της εξαγοράς, είναι και το εξής:

«Ο Musk θα μπορούσε εύκολα να βοηθήσει τους ανθρώπους με τα 44 δισ. δολάρια. Αντ’ αυτού, αγόρασε το Twitter. Θα μπορούσε να σώσει εύκολα χιλιάδες ζωές, δωρίζοντας μερικά από αυτά τα χρήματα για φιλανθρωπικούς σκοπούς ή για να λύσει το πρόβλημα της πείνας στον κόσμο. Aλλά όχι, αγόρασε το Twitter για πλάκα. Δεν είμαι ούτε στο παραμικρό, οπαδός του».

Με αφορμή όλες αυτές τις κριτικές, το Entertainment Tonight αποφάσισε να θίξει το ζήτημα με τον Musk όταν εμφανίστηκε στο κόκκινο χαλί για το Met Gala 2022. Ο Elon ρωτήθηκε λοιπόν γιατί δεν αξιοποίησε αυτά τα λεφτά για κάποιον άλλον σκοπό, όπως για να κάνει καλό στην ανθρωπότητα.

Η απάντησή του ήταν η εξής: «Η αλήθεια είναι ότι κάνω πολλά πράγματα φιλανθρωπικά και οι εταιρείες μου σκοπεύουν να κάνουν πολλά ακόμη για να βελτιωθεί το μέλλον της ανθρωπότητας».

Μιλώντας μάλιστα για τις Tesla και SpaceX, ο ίδιος είπε ότι επιταχύνουν ήδη τον ερχομό της βιώσιμης μεταφοράς και ενέργειας ενώ η τελευταία προσπαθεί να παρέχει internet σε ανθρώπους στον κόσμο που έχουν λιγότερη πρόσβαση σε αυτό. Επίσης αναφέρθηκε και στη βοήθεια που προσφέρει στην Ουκρανία, αποστέλλοντας τερματικά Starlink ενώ όπως υπογράμμισε: «Προσπαθώ να κάνω καλό στην ανθρωπότητα και στο μέλλον του πολιτισμού».

Πάντως, στο νέο εξώφυλλο του περιοδικού TIME που εικονογράφησε ο Tim O’Brien, ο Elon Musk εμφανίζεται να κρατάει ένα χρυσό κλουβί μέσα στο οποίο είναι κλεισμένα τα μπλε σπουργιτάκια του Twitter. Η εξαγορά του μέσου κοινωνικής δικτύωσης από τον επιχειρηματία έχει δημιουργήσει ένα κλίμα αβεβαιότητας τόσο για το ίδιο το Twitter όσο και για το μέλλον της δημοκρατίας στις ΗΠΑ. Μένει να δούμε τι θα γίνει στο μέλλον…

Σταμάτης Βούλγαρης: Ο ευτυχισμένος Ματίας και η κιτρινόμαυρη υπεροχή
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X