Όσοι αντέξουν κι όσο αντέξουν, σε χορτάρι και κερκίδα, μήπως η ΑΕΚ το σώσει...

Όσοι αντέξουν κι όσο αντέξουν, σε χορτάρι και κερκίδα, μήπως η ΑΕΚ το σώσει...
Photo Credits: INTIME

Η ΑΕΚ έχει χρειαστεί να δείξει κάθε είδους αυτοκτονική κίνηση για να είναι σχεδόν εκτός Ευρώπης - Γράφει ο Τάσος Τσατάλης

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ είναι αλήθεια πως παιχνίδι με παιχνίδι ποδοσφαιρικά βγάζει μια όλο και πιο ομαλή εικόνα. Το πρόβλημα στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι πως στα play offs κύριο ζητούμενο είναι οι βαθμοί. Η ΑΕΚ βελτιώνεται όντως ειδικά στη παραγωγή παιχνιδιού στα περισσότερα ματς, αλλά αυτό δε μεταφράζεται στους απαραίτητους βαθμούς.

Αυτό συμβαίνει γιατί με τον τρόπο που παίζει πλέον, με τις αδυναμίες της πίσω και το γεγονός πως είναι ακραία επιρρεπής στο προσωπικό λάθος, είναι κρίσιμο να έχει ένα συγκεκριμένο ποσοστό επιτυχίας στην εκμετάλλευση των ευκαιριών της. Γιατί πρέπει να βάζει δύο γκολ για να έχει σοβαρές ελπίδες να πάρει ένα ματς.

Η βάση αυτή δε μοιάζει και η πιο ασφαλής κοιτώντας στα ματς που έρχονται. Ωστόσο όπως έχουν έρθει τα πράγματα φαίνεται να μην υπάρχει άλλος τρόπος. Η ομάδα έχει μείνει στην ουσία με ένα αμυντικό χαφ, τον Σιμάνσκι. Παίζει με κανονικό 8άρι τον Μάνταλο.

Δεν έχεις Σιμόες, έχεις βγάλει στην ουσία εκτός δράσης εδώ και πολύ καιρό δύο κεντρικούς χαφ, Λε Ταλέκ και Σάκχοφ. Ο Κριχόβιακ δείχνει στη παρούσα φάση να είναι ιδανικός για να είναι ο πιο επιθετικογενής από τους κεντρικούς σου χαφ στο 4-3-3.

Όλα αυτά κάνουν πλέον όντως σχεδόν μονόδρομο αυτό που βλέπουμε, με το μεγάλο ρίσκο που έχει. Λέω «σχεδόν» γιατί συνεχίζω να εκτιμώ πως «συνταγές» που θα μπορούσαν να φέρουν την ΑΕΚ πιο κοντά σε νίκες με… μισό – μηδέν και σε έναν ή δύο βαθμούς τουλάχιστον από τους μηδέν που έχει ως τώρα στα ματς του ΟΑΚΑ υπάρχουν. Παρά τη δημιουργία πολλών φάσεων, η ΑΕΚ συνεχίζει να έχει μόνο μια νίκη σε έξι ματς.

Ωστόσο αυτός ο δρόμος έχει επιλεγεί από τους υπεύθυνους, με αυτόν θα προχωρήσουμε.

Πού θα κριθεί η τύχη της ΑΕΚ

Η τύχη της ΑΕΚ θα κριθεί σε συγκεκριμένα στοιχεία. Πρώτα και κύρια στο κατά πόσο θα μπορέσει να στηριχθεί σε αυτό το «κλειστό» γκρουπ όπως είναι τώρα, σε όλα τα ματς. Υπάρχουν θέσεις που με τις σημερινές απουσίες και την απόλυτη έλλειψη αγωνιστικού ρυθμού σε άλλους που είναι διαθέσιμοι μεν, αλλά δεν υπολογίζονται σοβαρά, όλα κρέμονται σε μια κλωστή.

Θυμίζω πως διανύουμε τη τελευταία γεμάτη εβδομάδα ανάμεσα σε δύο ματς. Στις 8 Μαΐου παίζεις με τον Παναθηναϊκό. Και μετά, μέχρι και τις 17 Μαΐου δίνεις τρία ματς. Σε εννιά μέρες μέσα. Η τύχη και η ικανότητα στη συντήρηση, θα παίξουν πολύ μεγάλο ρόλο.

Το άλλο κρίσιμο στοιχείο, είναι η αποτελεσματικότητα. Περισσότερα γκολ που μπορείς να τα έχεις βάσει των ευκαιριών που δημιουργείς. Με ένα γκολ η ΑΕΚ λογικά έχει πιθανότητες να κερδίσει μόνο τον ΠΑΣ Γιάννινα. Κι αυτό θεωρητικά και μόνο σε σύγκριση με τους άλλους αντιπάλου. Γιατί ο ΠΑΣ βάζει δυο γκολ στο Φάληρο κκαι σε σένα δύο στο πρόσφατο μεταξύ σας.

Το τρίτο κρίσιμο στοιχείο, είναι με κάποιο τρόπο να σταματήσουν τα απίστευτα λάθη. Κοιτώντας τη φάση του γκολ στη Τούμπα, σκέφτομται μόνο πως το build up στη παρούσα φάση, φαίνεται λογικό μόνο όταν είναι εφικτό. Αλλιώς η μπάλα φεύγει. Κι αν είναι να κινδυνέψεις, φεύγει για όπου να ναι. Αρκεί να φεύγει μακριά.

Όλα τα στοιχεία αυτά φαίνεται πολύ δύσκολο να συνδυαστούν με τον τρόπο που θέλουμε. Ανεξάρτητα από την απόφαση για «κόντεμα» του rotation, που με όρους αναγκαίας ψυχολογίας του γκρουπ που παίζει δεν είναι λάθος, πολύ δύσκολα θα αποφύγεις να στηριχθείς και σε κάποιους που θεωρείς πως αυτή τη στιγμή είτε αγωνιστικά, είτε πνευματικά, δεν είναι στο επίπεδο που θεωρείς απαραίτητο. Μακάρι αυτό να χρειαστεί να γίνει όσο το δυνατό λιγότερο.

Έχει κριθεί για φέτος η ΑΕΚ

Σε κάθε περίπτωση, αυτή τη στιγμή η ομάδα δεν έχει την πολυτέλεια της συνεχούς επανάληψης μετά από κάθε ματς, όλων όσων λέμε στη διάρκεια της σεζόν. Η ομάδα έχει κριθεί για φέτος. Δε τα κατάφερε, πήγε άσχημα, έχει σημαντικά προβλήματα αυτή τη περίοδο.

Αυτή τη στιγμή προσπαθεί με όλα τα προβλήματα της δεδομένα και με πολύ ρισκαδόρικες προσεγγίσεις τακτικά, να σώσει το αυτονόητο και να μη βάλει τη σφραγίδα της απόλυτης αποτυχίας και στους μίνιμουμ στόχους.

Όποιος χαλιέται με αυτή τη κατάσταση και είναι σίγουρα πολύ λογικό να χαλιέσαι, είναι απόλυτα δικαιολογημένος να τη παρακολουθήσει από απόσταση, εφόσον δεν αντέχει άλλο. Που είναι απόλυτα σεβαστό. Όποιος από την άλλη χαλιέται αλλά θέλει να είναι κοντά, ας το πάρει απόφαση πως έτσι είμαστε αυτή τη στιγμή και πάμε να δούμε τι θα γίνει. Αυτό που μπορεί να κάνει, εφόσον έχει τη δυνατότητα οικονομικά ή έχει ήδη διαρκείας, είναι να προσπαθήσει να μαζέψει το όποιο απόθεμα αντοχών του και να βρεθεί στο γήπεδο. Τρία στα τέσσερα ματς είναι στο ΟΑΚΑ.

Η ομάδα τέλος, βιώνει το τελευταίο και πιο δύσκολο ψυχολογικά κομμάτι μιας κακής σεζόν που πάλι όλα πήγαν λάθος, αλλά δεν είναι διαλυμένη. Έχει νέο προπονητή που βρίσκεται ήδη εδώ, τα σχέδια για τη συνέχεια με τον ίδιο στο επίκεντρο τρέχουν ήδη. Η ΑΕΚ έχει τη βάση της πάνω στην οποία θα προσπαθήσει για μια ακόμη φορά να διορθώσει τα λάθη της. Ανάλογα με αυτό που θεωρεί πιο σωστό ο ιδιοκτήτης της.

Είναι δύο διαφορετικοί κόσμοι αυτή τη περίοδο, στους οποίους ζούμε. Στον έναν από αυτούς, αυτόν που έχει να κάνει με το τώρα, περισσότερο έχει σημασία η στήριξη στο γήπεδο. Αυτή που δίνεται απλόχερα με κάθε ευκαιρία, ακόμη και σε χάλια στιγμές. Πάλι το ίδιο θα χρειαστεί να γίνει. Χωρίς εγγυημένο αποτέλεσμα, όπως συνήθως τα τελευταία χρόνια βέβαια. Αλλά όσοι θα παίξουν στα τρία ματς με δικό μας κόσμο στο γήπεδο, το έχουν απόλυτη ανάγκη.

Η Ανάλυση του Άρης-ΑΕΚ 1-2 από τον Άκη Ζήκο | AEK After 22/04/24 (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X