Δεν μας έφτανε η άμυνα, έχουμε και τη διαιτησία…

Δεν μας έφτανε η άμυνα, έχουμε και τη διαιτησία…
Photo Credits: INTIME

Ο Πάνος Λούπος στο προσωπικό του blog, για το ματς της Τούμπας και τη δύσκολη συνέχεια

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Είχα γράψει πριν από την έναρξη των πλέι οφ, ότι η ΑΕΚ θα ήταν το αουτσάιντερ και όχι το φαβορί για την έξοδο στην Ευρώπη, παρά το γεγονός ότι είχε καταλήξει ως 3η στη βαθμολογία της κανονικής περιόδου. Τέσσερις «στροφές» πριν το τέλος, η βαθμολογία επιβεβαιώνει ότι η ΑΕΚ είναι το αουτσάιντερ. Στο τέλος βέβαια, πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε.

Αλλά για να συμβεί αυτό, η ομάδα πρέπει να αντιπαρέλθει πολλά. Η κατάσταση έχει γίνει πολύ δύσκολη πλέον και με τις απουσίες που έχουν συσσωρευτεί. Το χάλι της αμυντικής λειτουργίας δεν δείχνει να διορθώνεται με τίποτα και η ΑΕΚ για να πάρει τις νίκες που χρειάζεται, θα πρέπει η επίθεσή της να νικάει την άμυνά της. Είναι ξεκάθαρο ότι ένα γκολ μπροστά, δεν αρκεί για να κερδίσει η ομάδα.

Μέσα σε όλα, στην Τούμπα, είχαμε μια ακόμα αισχρή διαιτησία εις βάρος της «Ενωσης». Μια ακόμα, δεν εννοώ για τα πλέι οφ, αλλά για τα ματς των τελευταίων ετών κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Για την τραγική αγωνιστική συγκομιδή που έχει η ΑΕΚ στα παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ, τα τελευταία χρόνια, τα έχουμε γράψει επανειλημμένως. Το σερί του αήττητου που έχει η ομάδα της Θεσσαλονίκης κόντρα στην «Ενωση» έχει φτάσει πλέον στα 13 ματς. Προφανώς, η ΑΕΚ έχει την ευθύνη για αυτή τη μίνι τραγική πρόσφατη παράδοση, που πάει εντελώς κόντρα στη συνολική παράδοση που αφορά στα ματς ανάμεσα στις δύο ομάδες.

Και μπορεί μεν να πρέπει ο ΠΑΟΚ να συνεχίσει να νικάει την ΑΕΚ για τα επόμενα… 50 χρόνια προκειμένου να τη φτάσει, αλλά αυτό δεν μπορεί και δεν πρέπει να μας λέει κάτι. Φυσικά επειδή είναι πολύ μεγαλύτερο μέγεθος ιστορικά η ΑΕΚ, για αυτό ακριβώς το λόγο είναι και ντροπιαστικό αυτό που γίνεται τα τελευταία χρόνια.

Αισχρή αντιμετώπιση από τους διαιτητές στα ματς με τον ΠΑΟΚ

Η ΑΕΚ έχει κατορθώσει – γιατί περί κατορθώματος πρόκειται – να είναι στα φετινά ματς με τον ΠΑΟΚ, καλύτερή του, τις τέσσερις από τις πέντε φορές που τον αντιμετώπισε. Κι όμως, δεν έχει πάρει καμία νίκη. Αυτό οφείλεται κυρίως στον ίδιο λόγο που οφείλεται και το γεγονός ότι έμεινε τόσο πίσω στο πρωτάθλημα, ξανά από πολύ νωρίς στη σεζόν. Στη χάλια άμυνά της.

Αλλά αν μπορώ να βρω κάτι πιο χάλια από την άμυνά της, αυτό είναι οι διαιτησίες που έχει σε όλα τα παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ, όχι τώρα, αλλά σε όλες τις σεζόν από την αναγέννησή της και την επιστροφή της.

Εντάξει, γενικότερα αν δούμε την αντιμετώπιση της διαιτησίας που έχει η ΑΕΚ φέτος σε σχέση με τον ΠΑΟΚ, μιλάμε για τη μέρα με τη νύχτα. 13 πέναλτι ο ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα, 3 η ΑΕΚ. Τρίτη η ΑΕΚ στα εναντίον της φάουλ, 14 ος δηλαδή τελευταίος ο ΠΑΟΚ! Προτελευταία η ΑΕΚ στα υπέρ της φάουλ. Περισσότερες κόκκινες, περισσότερες και οι κίτρινες για την «Ενωση». Αυτά συνολικά…

Δεν το αντέχει ο κόσμος

Αλλά στα μεταξύ τους παιχνίδια, συνεχίζονται τα όργια επί οργίων. Στο Κύπελλο, δεν είδε και δεν κατάλαβε ποτέ κανείς το λόγο που ακυρώθηκε στην Τούμπα, το γκολ του Τσούμπερ. Στο ΟΑΚΑ… μια από τα ίδια με τις γραμμές, με το γκολ του Μήτογλου, που πάλι ακυρώθηκε. Την περασμένη Κυριακή στην Τούμπα, είδαμε όλοι πάλι τι συνέβη, με τη συνολικότερη διαιτησία του Καμπάκοφ.

Υπήρξαν κάποιες αντιδράσεις από την ΑΕΚ, αλλά δεν μου λένε και κάτι, για να είμαι ειλικρινής. Ο φίλαθλος κόσμος της ΑΕΚ έχει πληγωθεί πάρα πολύ με όλα όσα έχει ζήσει στην εικοσαετία της «παράγκας 1» και της «παράγκας 2».

Περίμενε ότι αυτό το βασανιστήριο του να τον θεωρούν «πολίτη Γ’ κατηγορίας» θα τελείωνε οριστικά και αμετάκλητα, όταν βγήκε μπροστά ο Δημήτρης Μελισσανίδης. Που για να ξέρουμε τι λέμε, έκανε πολλά και πρωταγωνίστησε στην προσπάθεια να τελειώσει η ιστορία του να ξέρουμε τον πρωταθλητή από το καλοκαίρι.

Αλλά έστω και υπό εντελώς διαφορετικές συνθήκες, η ΑΕΚ εξακολουθεί να είναι θύμα εχθρικής αντιμετώπισης από τις διαιτησίες, ειδικά σε σχέση με τον ΠΑΟΚ, σε πρωτάθλημα και σε κύπελλο, όλα τα τελευταία χρόνια. Κι αυτό είναι κάτι που αφενός δεν γίνεται να μην ειπωθεί, μα που κυρίως δεν μπορεί να συνεχιστεί.

Υ.Γ.: ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ

Σταμάτης Βούλγαρης: Ο ευτυχισμένος Ματίας και η κιτρινόμαυρη υπεροχή
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X