Αφού ΔΕΝ «σκοτώνεις» το ματς, καλά να πάθεις!

Αφού ΔΕΝ «σκοτώνεις» το ματς, καλά να πάθεις!
Photo Credits: INTIME

Ο Σταμάτης Βούλγαρης γράφει για την ισοπαλία στην Τούμπα, την υπόθεση Ευρώπη και τη δουλειά που έχει ο Αλμέιδα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ ήταν υποχρεωμένη να παίξει για τη νίκη στην Τούμπα και το έκανε, με όποιο τρόπο μπορούσε. Θα μπορούσε να φύγει με τους τρεις βαθμούς, αλλά για ακόμα μία φορά πλήρωσε τόσο τα προσωπικά λάθη, όσο και την ανικανότητά της να «σκοτώσει» ένα ματς. Το ότι δεν έχασε κιόλας το παιχνίδι στο τέλος το λες και κατόρθωμα. Το παιχνίδι κρίνεται σε συγκεκριμένες φάσεις και η ΑΕΚ πλέον έχει ακόμα πιο δύσκολο έργο σε ότι αφορά την υπόθεση της εξόδου στην Ευρώπη.

Η πρώτη είναι στο τετ α τετ του Γκαρσία, όπου γλιστράει λόγω του ποτισμένου αγωνιστικού χώρου και δεν κάνει ούτε τελική προσπάθεια.

Η δεύτερη είναι το δώρο που κάνουμε στο γκολ της ισοφάρισης. Πλέον το περιμένουμε σε κάθε μας παιχνίδι. Χατζισαφί, Τζαβέλλας και στο τέλος Τσούμπερ κάνουν ότι «μπορούν» για να εκτεθούν και το καταφέρνουν.

Η τρίτη είναι η φάση του Άμραμπατ, μετά την κεφαλιά του Μάνταλου, όπου από την επέμβαση του Πασχαλάκη με τον αντίπαλο γκολκίπερ εξουδετερωμένο με… καλαμιά στέλνει τη μπάλα άουτ.

Η τέταρτη είναι η φάση του Ολιβέιρα. Από το πουθενά εκτίθεται και πάλι όλη η άμυνα. Το ότι δεν τρως γκολ από τον Πορτογάλο για να χάσεις ένα δικό σου ματς, είναι κυριολεκτικά θαύμα. Όποια άλλη αντίστοιχη φάση έχουμε ζήσει, χτυπάμε το κεφάλι μας στον τοίχο.

Απουσίες είχε και η ΑΕΚ

Μπορεί να υπάρχουν και άλλες στιγμές ή φάσεις, αλλά αυτές είναι οι πιο χαρακτηριστικές. Επίσης δε θα πέσω στην «παγίδα» για τις απουσίες. Είχε ο ΠΑΟΚ, είχε και η ΑΕΚ. Το ότι ο Λουτσέσκου επέλεξε να κάνει και άλλο ροτέισιον δεν με απασχολεί. Τις λύσεις τις είχε και τις χρησιμοποίησε στο τέλος. Αυτός διάλεξε διοργανώσεις, όχι εγώ, όχι η ΑΕΚ.

Το αποτέλεσμα λοιπόν σε συνδυασμό με όλα τα άλλα δεν είναι καλό, αλλά τουλάχιστον δεν σε αφήνει εκτός Ευρώπης. Η ΑΕΚ δεδομένα είναι με την πλάτη στον τοίχο, ωστόσο έχει δύο ματς μπροστά της που πρέπει να τα πάρει.

Το ένα με τον Παναθηναϊκό και το άλλο με τα Γιάννινα. Μετά βλέπουμε. Αν δεν το κάνει, τότε δεν αξίζει να βγει στην Ευρώπη. Και ας μη βγει. Ας πληρώσει ακριβά τις δικές της «αμαρτίες».

Οσα είδε ο Αλμέιδα

Πάμε τώρα και στον Αλμέιδα. Ο Αργεντινός τεχνικός είδε από το μπουθ το ματς της Τούμπας. Σίγουρα είδε κάποια καλά και κάποια πολλά αρνητικά στοιχεία. Δε γίνεται για παράδειγμα στην πρώτη φάση στην εστία σου να δέχεσαι γκολ. Και να έκανε χέρι ο Τσόλακ, αλλά η αμυντική συμπεριφορά ήταν για κλάματα.

Δε γίνεται όταν νιώθεις τέτοια πίεση από τον αντίπαλο να παίζεις τόσο χαζές πασούλες έξω από την περιοχή. Δεν γίνεται. Είναι αδιανόητο το λάθος που κάνουν οι τρεις παίκτες που προαναφέραμε.

Δε γίνεται επίσης να βγαίνεις στην κόντρα 4-3 ή 3-2 και να μην ξέρεις τι να κάνεις τη μπάλα. Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει πλάνο. Και δεν υπάρχει διότι ο Γιαννίκης δεν δούλευε και τον κρατάγαμε από… χούι.

Επίσης δε γίνεται σε τόσο απαιτητικά ματς να έχεις δύο παίκτες στον άξονα μπροστά από τον Σιμάνσκι και να μην μαρκάρει κανένας. Διότι ανασταλτικά ούτε ο Μάνταλος πήγε καλά, ούτε ο Κριχόβιακ. Ο Σιμάνσκι έτρεχε σαν παλαβός παντού.

Επίσης δε γίνεται να παίρνεις τόσα λίγα και να μην ξέρεις πως να αξιοποιήσεις τον Τσούμπερ και τον Γκαρσία, οι οποίοι ήταν τουλάχιστον μέτριοι.

Εχει δουλειά μπροστά του

Ο Αλμέιδα λοιπόν έχει πάρα πολλή δουλειά μπροστά του. Και για να αλλάξει αυτή η ΑΕΚ χρειάζονται συγκεκριμένα πράγματα.
1). Ποιοτικές μεταγραφές.
2). Πολλή δουλειά.
3). Υπομονή και στήριξη από όλους.

ΥΓ: Σε ό,τι αφορά στη διαιτησία του Βούλγαρου Καμπάκοφ, το μόνο που μπορεί να πει κανείς, είναι ότι ήταν προκλητική. Όχι επειδή αδίκησε την ΑΕΚ σε κάποια καίρια φάση. Και να ήθελε δεν μπορούσε. Αλλά γιατί έκανε ότι περνούσε από το χέρι του για να μην επιτρέψει να κινδυνεύσει ο ΠΑΟΚ. Οι πιο χαρακτηριστικές φάσεις είναι η μία με το πλεονέκτημα του Γκαρσία, την ώρα που σε όλο το ματς έπαιζε με το πλεονέκτημα και η άλλη είναι με το φάουλ στον Τσούμπερ που όχι μόνο δεν το έδωσε, αλλά έδωσε στην εξέλιξη της φάσης φάουλ και κάρτα στον Άρμαμπατ.

Οι παίκτες της ΑΕΚ απολύτως δικαιολογημένα είχαν παράπονα. Ωστόσο αυτή που πρέπει να κάνει κάτι, είναι η διοίκηση. Δεν είναι η πρώτη φορά που τα «κοράκια» που φέρνει ο Κλάτενμπεργκ «διαχειρίζονται» έτσι τους αγώνες της. Ας φροντίσει λοιπόν η ίδια η ΑΕΚ να έχει μεγαλύτερη ισονομία.

ΥΓ 2: Για τον Λουτσέσκου τα έχουμε πει χίλιες φορές. Πρόκειται για ένα πολύ καλό προπονητή και ταυτόχρονα το μεγαλύτερο κλόουν που υπάρχει στα ελληνικά γήπεδα. Ενώ βλέπουν στον πάγκο του για ποιο λόγο ακυρώνεται το γκολ του Τσόλακ, κάνει χειρονομίες. Μετά πάει και την πέφτει στον Ηλία Κυριακίδη σα νταβατζής του πεζοδρομίου. Και μετά το τέλος του αγώνα βγαίνει και δηλώνει: «Δεν ξέρω γιατί ακυρώθηκε το γκολ του Τσόλακ, αλλά αυτός είναι ο κανονισμός». Αφού ρε κλάψα αυτός είναι ο κανονισμός γιατί δεν ξέρεις γιατί ακυρώθηκε. Ας τα βλέπουν όλα αυτά στον οργανισμό της ΠΑΕ ΑΕΚ. Που θα πάει όμως; Έρχεται η ώρα που θα επιστρέψουμε σπίτι μας…

Η Ανάλυση του ΑΕΚ - Άρη 2-0 από τον Άκη Ζήκο | AEK After 15/04/24 (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X