Η ΑΕΚ δίχως περιθώρια, θέλει διπλό στην Τούμπα κόντρα στον ΠΑΟΚ! (21:00, LIVE σχολιασμός enwsi.gr)

Η ΑΕΚ δίχως περιθώρια, θέλει διπλό στην Τούμπα κόντρα στον ΠΑΟΚ! (21:00, LIVE σχολιασμός enwsi.gr)
Photo Credits: INTIME

Η ΑΕΚ παίζει ακόμη έναν «τελικό» σήμερα στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ για τα πλέι οφ της Super League

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Νίκη σε ντέρμπι εκτός έδρας που θα φέρει μεγάλη… ανάσα για την Ευρώπη, θέλει να πάρει σήμερα η ΑΕΚ!

Η Ένωση σήμερα (21:00, LIVE σχολιασμός enwsi.gr, Novaports Prime) δεν θα πρέπει να φύγει με τίποτα άλλο εκτός από το «τρίποντο» από την Τούμπα όπου αντιμετωπίζει τον ΠΑΟΚ για την έκτη αγωνιστική των πλέι οφ της Super League.

Η ΑΕΚ που κατάφερε να πάρει το πρώτο της τρίποντο σε αυτό το «μίνι πρωτάθλημα» στους Ζωσιμάδες και να παραμείνει σε τροχιά Ευρώπης, εξακολουθεί να βρίσκεται στην 5η θέση ούσα ισόβαθμη με τον Παναθηναϊκό στους 51 βαθμούς και στο στο -2 από τον 3ο Άρη.

Η Ένωση θέλει να πάρει το ματς και έτσι μαζί μία… ανάσα για την έξοδο στην Ευρώπη. Διότι Παναθηναϊκός και Άρης στην Λεωφόρο δίνουν τη δική τους μάχη και η ΑΕΚ πρέπει να είναι έτοιμη για κάθε αποτέλεσμα, ενώ ακολουθούν μετά δύο εντός έδρας ματς με Παναθηναϊκό και ΠΑΣ Γιάννινα.

Το εμπόδιο του ΠΑΟΚ, ωστόσο, δεν φαντάζει καθόλου εύκολο. Οι «κιτρινόμαυροι» που τα τελευταία χρόνια δυσκολεύονται γενικώς στα ντέρμπι έχουν να κερδίσουν την ομάδα της Θεσσαλονίκης από το 2020.

Συγκεκριμένα την 1η Ιουλίου του 2020 σε ματς για τα πλέι οφ της Super League η ΑΕΚ κέρδισε τον ΠΑΟΚ με 0-2 στην Τούμπα με σκόρερς τους Τσιγκρίνσκι και Λιβάγια, που έχουν αποχωρήσει από την ομάδα.

Σίγουρα η ομάδα του Λουτσέσκου θα είναι κουρασμένη από τον ημιτελικό της Τετάρτης με τον Ολυμπιακό, ωστόσο αυτό μπορεί να λέει πολλά, αλλά και τίποτα ταυτόχρονα. Θυμίζουμε άλλωστε πως ο ΠΑΟΚ πριν το παιχνίδι του πρώτου γύρου των πλέι οφ με την ΑΕΚ, είχε αγωνιστεί για το Conference League με τη Γάνδη εκτός έδρας.

Στο γήπεδο της Τούμπας θα είναι και ο… επόμενος προπονητής της ΑΕΚ Ματίας Αλμέιδα, ο οποίος αφίχθη χθες βράδυ στην Αθήνα.

Το πλάνο της ΑΕΚ

Σε αυτή τη δύσκολη χρονική περίοδο, η απουσία του Σέρχιο Αραούχο κάνει το έργο της Ένωσης ακόμη δυσκολότερο. Ο Καρίμ Ανσαριφάρντ έχει το πρόβλημα στο μάτι, παίζει με ειδικά γυαλιά, όμως προφανώς δεν είναι 100% έτοιμος και το τελευταίο διάστημα δεν έχει ρυθμό.

Για τον λόγο αυτό ο Σωκράτης Οφρυδόπουλος στα Σπάτα έδειξε να δίνει… ψήφο εμπιστοσύνης στον Νορντίν Άμραμπατ, παρά τα όσα έχουν γίνει τελευταία. Ο Μαροκινός επιθετικός δοκιμάστηκε ως ψευτο9άρι στην κορυφή της επίθεσης, με τον προπονητή του να δείχνει ότι δεν έχει την πολυτέλεια να χάνει σημαντικά «όπλα» στην μάχη των πλέι οφ της Super League. Έτσι, αφού έχει χειριστεί συνολικά το θέμα Άμραμπατ με απόλυτη ψυχραιμία προς όφελος της ομάδας, τώρα του δίνει την ευκαιρία για… απαντήσεις.

Η 11άδα της ΑΕΚ

Αναφορικά με το υπόλοιπο σχήμα, ο Οφρυδόπουλος ξεκάθαρα έχει πρόθεση να διατηρήσει το σχήμα που πήρε το διπλό στα Ιωάννινα. Με Στάνκοβιτς κάτω από τα δοκάρια, τον Ρότα δεξιά, τον Χατζισαφί αριστερά, ενώ για τα στόπερ θα συνεχίσει το δίδυμο Τζαβέλλα – Μήτογλου. Στα χαφ ο Σιμάνκι θα είναι αμυντικός χαφ, με Κριχόβιακ και Μάνταλο σε πιο επιτελικό ρόλο με Τσούμπερ αριστερά και Γκαρσία δεξιά και τον Άμραμπατ στην κορυφή.

Το 4-3-3 βοήθησε την ΑΕΚ παραγωγικά, έβγαλε ενέργεια και περισσότερες φάσεις με την μπάλα στα πόδια της, αλλά αμυντικά οι αδυναμίες είναι δεδομένες και μόνο η παρουσία του Σιμάνσκι δεν προσφέρει ασφάλεια αμυντικά μπροστά από μία ευάλωτη 4άδα.

Βράνιες-Λε Ταλέκ στην Αθήνα

Εκτός από τις γνωστές απουσίες, ο Οφρυδόπουλος δεν θα έχει στη διάθεση του και τον Όγκνιεν Βράνιες, καθώς έμεινε και αυτός εκτός αποστολής δίχως να έχει τραυματισμό. Και αυτό σημαίνει ότι υπάρχει έντονη δυσαρέσκεια για την συμπεριφορά του το τελευταίο διάστημα… Εκτός έμεινε και ο Νταμιέν Λε Ταλέκ, με τον Γάλλο να μένει στην Αθήνα.

Από εκεί και πέρα εκτός βρίσκονται οι Σέρχιο Αραούχο, Ντάρκο Γέβτιτς που ακολούθησαν σήμερα θεραπεία, αλλά και ο Σιμόες που έκανε πρόγραμμα αποφόρτισης.

Τέλος οι Μουαμέρ Τάνκοβιτς και Κώστας Γαλανόπουλος γυμνάστηκαν ατομικά και ως εκ τούτου ούτε αυτοί βρίσκονται στην αποστολή της Ενωσης.

Η αποστολή της ΑΕΚ: Τσιντώτας, Στάνκοβιτς, Χατζηεμμανουήλ, Μοχαμάντι, Σβάρνας, Ρότα, Μισελέν, Μήτογλου, Χατζισαφί, Τζαβέλλας, Σιμάνσκι, Φράνσον, Κριχόβιακ, Μάνταλος, Σάκχοφ, Μουστακόπουλος, Άμραμπατ, Λιβάι Γκαρσία, Ανσαριφάρντ, Τσούμπερ, Τζούντα Γκαρσία.

Το πλάνο του ΠΑΟΚ

Σε καλή κατάσταση βρίσκεται ο ΠΑΟΚ μετά την πρόκριση στον τελικό Κυπέλλου με το 1-1 στην παράταση απέναντι στον Ολυμπιακό.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου (που δεν ανακοίνωσε αποστολή) έχει ένα «βουνό» αγωνιστικά προβλήματα. Εκτός μάχης είναι οι Μιχαηλίδης, Βιεϊρίνια, Μπίσεσβαρ, Ντόουγκλας, Ζαμπά, Ελ Καντουρί και Τσιγγάρας, ενώ ο Μιτρίτσα δύσκολα θα είναι τουλάχιστον στην ενδεκάδα. Επίσης ο Ρουμάνος προπονητής δεν αναμένεται να ρίξει στη μάχη από το πρώτο λεπτό όσους παίκτες έπαιξαν την Τετάρτη 120+ λεπτά στη ρεβάνς του «Γ. Καραϊσκάκης».

Η πιθανή ενδεκάδα του ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μιχάι, Βαρέλα, Σάστρε, Σίντκλεϊ, Σοάρες, Σβαμπ, Μουργκ, Τέιλορ, Ζίβκοβιτς, Τσόλακ.

Ο διαιτητής του ΠΑΟΚ – ΑΕΚ

  • Διαιτητής: Καμπάκοφ
  • Βοηθοί: Μαργκαρίτοφ, Βαλκόφ
  • 4ος διαιτητής: Σιδηρόπουλος
  • VAR: Στογιάνοφ
  • AVAR: Τριανταφύλλου

Η Ανάλυση του Άρης-ΑΕΚ 1-2 από τον Άκη Ζήκο | AEK After 22/04/24 (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X