Η ΑΕΚ έχει τη λύση μπροστά στα μάτια της!

Η ΑΕΚ έχει τη λύση μπροστά στα μάτια της!
Photo Credits: INTIME

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου αποθεώνει την ομαδάρα του χάντμπολ και βρίσκει λύσεις για την ΑΕΚ με τον ερχομό του Αλμέιδα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ξεκινώ από τα ευχάριστα. Δεν τρελάθηκα ακόμα, για το χάντμπολ αναφέρομαι. Αυτή η ομαδάρα του χάντμπολ της ΑΕΚ, που μπορεί να ηττήθηκε στον τελικό και να μας πίκρανε, αλλά έδειξε ακόμα και τότε πόσο μεγάλο μέγεθος αποτελεί. Αθλητισμός είναι, μπάλα είναι, όλοι έχουν δικαίωμα στο όνειρο. Το θέμα είναι πως αντιδράς στην αποτυχία και εδώ ξέρουμε ποια θα είναι η συνέχεια. Ο Σταμάτης Παπασταμάτης και οι συνεργάτες του ορίζουν το τέμπο και οι υπόλοιποι ακολουθούν και τα λάθη δεν θα επαναληφθούν.

Επιασα τον εαυτό μου να έχει αισθήματα ενθουσιασμού για τη νίκη επί του Ολυμπιακού. Να μην ξέρει πως πρέπει να αντιδράσει στην απώλεια της κούπας από τη μαχητική Πυλαία. Δυστυχώς, φτάσαμε σε σημείο που δεν ξέρουμε πώς να αντιδράσουμε σε μια νίκη επί του Ολυμπιακού. Σωστά έλεγε ένας φίλος πριν από ημέρες, πως θέλουμε πολύ χρόνο και δουλειά για να ανακτήσουμε τη χαμένη, την καταρρακωμένη ψυχολογία μας.

Βιώνουμε δύσκολες ημέρες. Ευτυχώς που υπάρχει το χάντμπολ, εκείνο το… ταπεινό χαντμπολάκι που πολλοί σνομπάραμε κατά το παρελθόν, για να μας δίνει ελπίδα. Να είναι το μοναδικό τμήμα της ΑΕΚ που θα βγάλει ξανά τον κόσμο στης Φιλαδέλφειας τα μέρη, θα κάνει τη Χαλκίδα να φαίνεται ένα τσιγάρο δρόμος, θα θυμίζει προς όλους, πως η ΑΕΚ πρέπει να είναι συνυφασμένη με πρωταθλήματα και ευρωπαϊκές πορείες.

Ηταν όλο αυτό μια παρένθεση, από εκείνους που παλεύουν όλη τη σεζόν για να είναι τώρα πρώτοι. Εκείνους που δεν έχουν χρόνο να πανηγυρίσουν ή να κλάψουν παραπάνω από απόψε, γιατί έχουν μπροστά τον επόμενο στόχο. Να νικήσουν ξανά τρεις φορές τον Ολυμπιακό και να κατακτήσουν το πρωτάθλημα.

Να μη συμπεριφερόμαστε ως ιθαγενείς

Ας επιστρέψουμε στα δύσκολα, που έτσι κι αλλιώς μας συντροφεύουν σταθερά εδώ και καιρό. Η ΑΕΚ βρίσκεται εδώ και λίγες ημέρες στην εποχή του Ματίας Αλμέιδα. Μια πολύ ισχυρή προσωπικότητα, που επέλεξε την ΑΕΚ για να κάνει το μεγάλο άλμα στην καριέρα του. Εδειξε εξ αρχής, από τις κουβέντες με τον Μελισσανίδη όπου δεν έκανε πίσω σε καμία από τις απαιτήσεις του, πως δεν θέλει σε καμία περίπτωση να είναι ένα άλμα στο κενό, αλλά ένα καλά στερεωμένο βήμα.

Ποιος δεν το θέλει; Νομίζω, ότι άπαντες θέλουν/θέλουμε να πετύχει ο Αλμέιδα εκεί που απέτυχαν οι άλλοι. Θα κριθεί μέσα στο γήπεδο, όπως συνέβη και με όλους τους άλλους. Γιατί όταν αρχίζουν γραφικές ιστορίες περί των «παιδιών» του Μαραντόνα, τους Αργεντινούς και την Εβίτα Περόν, τις μπριζόλες και τα Φόκλαντ, τότε πάμε στα όρια της καρικατούρας. Πέραν του ό,τι από μικρός συμπαθούσα περισσότερο τους Βραζιλιάνους με Ζίκο και Φαλκάο και την κίτρινη φανέλα, δεν μπορεί να κριθεί κανείς άνθρωπος λόγω καταγωγής και φυσιογνωμίας.

Να μη χανόμαστε σε υπερβολές και να είμαστε δίκαιοι. Ακούω απίστευτα πράγματα τις τελευταίες ημέρες, από ορισμένους που δεν βάζουν μυαλό με τίποτα και επιμένουν στα ίδια λάθη. Ακούω και διαβάζω ύμνους για την απόφαση να φέρει εξαμελές επιτελείο. Καλό είναι αυτό. Αλλά μήπως το ίδιο δεν είχε κάνει και ο Καρντόσο. Εκείνος είχε φέρει επιτελείο, είχε ζητήσει να δουλεύει με τους δικούς του. Ας πάψουμε (όσοι το κάνουν) να λειτουργούν ως ιθαγενείς και να βγάζουν υποτέλεια. Δεν είμαστε σε σημείο, που έρχονται οι Κονκισταδόρες με τα καθρεπτάκια να μας μάθουν μπάλα.

Να είναι εκείνος που θα μας ταρακουνήσει

Για να σας το πάω ακόμα πιο μακριά. Ο Καρντόσο όσα έλεγε, δεν απείχαν από όσα αποτελούν τη θεωρία του σύγχρονου ποδοσφαίρου όπως παίζεται στο πιο υψηλό επίπεδο. Θυμάμαι, πως στο φινάλε της παρουσίασης του, ήμασταν όλοι μαγκωμένοι. Και επίσης, πως όταν ο Τσίλης μου μετέφερε από την προετοιμασία όσα έβλεπε (όσα επέτρεπε ο Πορτογάλος για να είμαι ακριβής), έλεγε πως αυτός ή θα πάει τρένο ή θα πάει άκλαφτος. Τον χάσαμε πριν καν φθινοπωριάσει.

Επίσης, τότε δεν είπαμε – και κρίθηκε σωστό από πολλούς, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνομαι – πως η ΑΕΚ είναι σημαντικό να δημιουργήσει το δικό της επιτελείο στελεχών, που θα εντάσσονται στο πλευρό κάθε προπονητή και του επιτελείου του, ώστε να υπάρχει συνέχεια; Αν για κάποιον λόγο έχουν κριθεί ανεπαρκείς, είναι μια άλλη κουβέντα. Αλλά εάν εντάσσονται μέσα σε ένα γενικό πλαίσιο για αλλαγές εκ βάθρων, πιστεύω πως υπάρχουν αλλού πιο ενδιαφέρουσες περιπτώσεις για να ξεκινήσει.

Οπως και να έχει. Καλώς να έρθει ο Αλμέιδα. Να είναι σκληρός και άτεγκτος, να επιβάλει το δικό του νόμο και να δώσει στην ομάδα λίγο από το νεύρο και την ένταση που τον χαρακτηρίζει. Να ταρακουνηθεί η κατάσταση, γιατί αισθάνομαι εδώ και καιρό πως είμαστε εγκλωβισμένοι σε κινούμενη άμμο και κάθε βήμα που επιχειρούμε, βουλιάζουμε περισσότερο. Πρέπει να βγούμε από το τέλμα και μόνος ένας που θα έχει τρέλα και θα σπάσει αυγά, μπορεί να αλλάξει την κατάσταση.

Σταμάτης Βούλγαρης: Ο ευτυχισμένος Ματίας και η κιτρινόμαυρη υπεροχή
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X