Αδικαιολόγητο άγχος «έπνιξε» την ΑΕΚ, ήττα σοκ (20-21) από την Πυλαία στον τελικό

Αδικαιολόγητο άγχος «έπνιξε» την ΑΕΚ, ήττα σοκ (20-21) από την Πυλαία στον τελικό
Photo Credits: INTIME

Κατώτερη των απαιτήσεων η ΑΕΚ, δεν μπήκε ποτέ στο παιχνίδι και έχασε εύκολα από την Πυλαία

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ – ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΡΟΜΗΛΑΣ

Την ήττα με 21-20 γνώρισε η ΑΕΚ από την ΑΕΣΧ Πυλαίας στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας και πλέον μοναδικός στόχος της ομάδας είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Το αδικαιολόγητο υπερβολικό άγχος «έπνιξε» τους παίκτες του «Δικεφάλου» που δεν μπόρεσαν σε κανένα σημείο του αγώνα να επιβάλλουν τον ρυθμό του αγώνα. Η ΑΕΚ φάνηκε απροετοίμαστη αγωνιστικά και ψυχολογικά και είχε μείνει στις δάφνες της χθεσινής νίκης επί του Ολυμπιακού. Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο όταν η ομάδα έδειχνε να μην μπορεί να βρει ρυθμό, δεν πήρε καμία αναμενόμενη βοήθεια από τον πάγκο και οι αλλαγές ήρθαν πολύ αργά, σε σημείο που το παιχνίδι είχε πια κριθεί. Η ΑΕΚ είχε την ατυχία να βρει μπροστά της και έναν εξαιρετικό τερματοφύλακα, τον Δημήτρη Μπαμπατζανίδη που έβαλε «φρένο» στις επιθετικές προσπάθειες των παικτών της ΑΕΚ οι οποίοι από ένα σημείο και μετά δεν είχαν καθόλου καθαρό μυαλό για να τελειώσουν τις φάσεις. Παρόλα αυτά δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων είναι τεράστια και όφειλε να είχε βρει τις λύσεις για να σκοράρει και να ανακόψει τον ρυθμό της Πυλαίας.

Νευρικότητα και έλλειψη καθαρού μυαλού

Πολύ νευρικό πρώτο ημίχρονο για την ΑΕΚ η οποία δεν κατάφερε να επιβάλλει τον ρυθμό της απέναντι σε έναν πολύ καλά διαβασμένο αντίπαλο που επιβεβαίωσε πως μόνο τυχαία δεν βρέθηκε στον τελικό του Κυπέλλου. Σε ένα πολύ κλειστό παιχνίδι και σφιχτές άμυνες και από τις δύο πλευρές η Πυλαία κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 3’33, με τον Τζηρά να ισοφαρίζει για την ΑΕΚ σε 1-1. Ο δεξιός εξτρέμ ήταν αυτός που έφερε ξανά το ματς στα ίσια στο 5’21 ισοφαρίζοντας με πέναλτι σε 2-2. Η Πυλαία ευτύχησε να έχει ξανά σε πολύ καλή μέρα τον τερματοφύλακα της Δημήτρη Μπαμπατζανίδη ο οποίος κράτησε σε πολλές περιπτώσεις ανέπαφη την εστία του, δυσκολεύοντας έτσι τις προσπάθειες των «κιτρινόμαυρων». Η ΑΕΚ προηγήθηκε για πρώτη φορά στο 9΄15 με τον Πλάθα ωστόσο το προβάδισμα της δεν κράτησε πολύ με την Πυλαία να περνάει εκ νέου μπροστά με 4-5 και 5-6 αντίστοιχα. Στο 17′ μάλιστα έκανε το 5-7 και πέρασε για πρώτη φορά με δύο τέρματα μπροστά. Ο Μυλωνάς στο 18′ μείωσε προσωρινά όπως και ο Μόγια στο 21′ σε 7-8. Ακολούθησε ένα πολύ κακό παραγωγικό πεντάλεπτο για την ΑΕΚ που έδειχνε να μην έχει καθαρό μυαλό στο παιχνίδι της με αποτέλεσμα να χάσει αρκετές φορές την μπάλα από εύκολα λάθη. Αυτό εκμεταλλεύτηκε η Πυλαία που προηγήθηκε με 8-11 και πήγε στα αποδυτήρια με 9-12.

Δεν μπορούσε να σκοράρει

Πολύ κακό ξεκίνημα και στο δεύτερο ημίχρονο με την Πυλαία να αιφνιδιάζει την ΑΕΚ εκμεταλλευόμενη τις πολύ καλές επεμβάσεις του τερματοφύλακα της και να προηγηθεί με 9-14. Η ΑΕΚ αντέδρασε προσωρινά με τον Πλάθα και μείωσε σε 12-15 με τον Μόγια. Οι «κιτρινόμαυροι» έχασαν απίστευτα τετ-α-τετ με τον Μπαμπατζανίδη και η Πυλαία στον αιφνιδιασμό το εκμεταλλεύτηκε για το 13-17. Ο Δημήτρης Δημητρούλιας πέρασε στο γήπεδο τον Γιάννη Καλόμοιρο ο οποίος και σκόραρε άμεσα για το 14-17 και το 15-17 δίνοντας πολύτιμη «ανάσα» στην ΑΕΚ. Το σκορ δεν άλλαξε για τα επόμενα πέντε λεπτά με τα πολλά σκληρά μαρκαρίσματα και τις συνεχείς διακοπές να μην ευνοούν τον ρυθμό του αγώνα.

Ο Τζηράς έδωσε λύση στην ΑΕΚ στο σκοράρισμα μετά από οκτώ λεπτά μειώνοντας σε 16-17. Τα προβλήματα ωστόσο δεν λύθηκαν για την «Ένωση» η οποία έχασε τον Λέμος με κόκκινη κάρτα με την Πυλαία στην επιστροφή να πετυχαίνει το 16-19.

Ο Τζηράς και πάλι μείωσε σε 17-19 με πέναλτι αλλά φαινόταν πως η ΑΕΚ είχε μεγάλο πρόβλημα για να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα. Ο Κοτσιώνης μείωσε σε 18-20 προσωρινά η ΑΕΚ έτρεξε στο τέλος αλλά το τελικό 20-21 βρήκε την Πυλαία να πανηγυρίζει την κατάκτηση του πρώτου της Κυπέλλου.

Τα πεντάλεπτα: 1-2, 3-2, 5-5, 6-8, 7-10, 9-12 (Ημιχ), 11-15, 13-16, 15-17, 15-17, 16-19, 20-21

ΑΕΚ- ΑΕΣΧ ΠΥΛΑΙΑΣ 20-21
Τα πεντάλεπτα: 1-2, 3-2, 5-5, 6-8, 8-10, 9-12 (ημχ), 11-15, 13-16, 15-17, 15-17, 16-19, 20-21
ΑΕΚ (Δημητρούλιας): Στεφάνοβιτς, Τζηράς 7, Σεβέλεφ, Νικολαΐδης, Λέμος 2, Άντζελιτς, Μυλωνάς 3, Ηλιόπουλος, Μπουκοβίνας, Πλάθα 1, Μόγια 3, Κοτσιώνης 1, Παπαδιονυσίου, Ουγκάλντε 1, Καλόμοιρος 2, Κεδέρης.
ΑΕΣΧ Πυλαίας (Ανανιάδης): Μπαμπατζανίδης, Ζαφείρης 2, Αντωνιάδης, Μέτσης, Γ. Ελευθεριάδης 6, Ν. Κουκμίσης, Τσαμεσίδης 5, Γιαννακίδης, Κ. Κουκμίσης 1, Τριανταφυλλίδης 5, Μπάτζιος, Αλεξανδρίδης, Παπαγεωργίου 2, Αλατσατιανός, Γιαννακόπουλος, Χρ. Ελευθεριάδης.
Διαιτητές: Κινατζίδης – Φωτακίδης. Δίλεπτα: 2-7. Μπλε κάρτα: Λέμος (54:15 – χτύπημα εκτός φάση- κρατήθηκε δελτίο), Πέναλτι: 3/5 – 3/4

Σταμάτης Βούλγαρης: Ο ευτυχισμένος Ματίας και η κιτρινόμαυρη υπεροχή
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X