Ο Σεραφείδης ξανά κάτω από την εστία της ΑΕΚ, η μεγάλη ατυχία του Σιδηρόπουλου (VIDEO)

Ο Σεραφείδης ξανά κάτω από την εστία της ΑΕΚ, η μεγάλη ατυχία του Σιδηρόπουλου (VIDEO)

Το ματς που ο Στέλιος Σεραφείδης φόρεσε ξανά τη φανέλα της ΑΕΚ και την τίμησε ως το ύστατο χαίρε

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Στις 30 Απριλίου του 1972 η ΑΕΚ έπαιζε στη Ριζούπολη με τον Απόλλωνα για το πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής. Από το πρώτο λεπτό η ατμόσφαιρα ήταν ηλεκτρισμένη, αφού ο Νέγρης του Απόλλωνα προσπαθούσε να… εξοντώσει τον Μίμη Παπαϊωάννου. Τις απώλειες, όμως, τις είχε ο Απόλλων που έχασε νωρίς τον Τακτικό (έπαθε διάσειση σε προσπάθεια να αποκρούσει με κεφαλιά και τον αντικατέστησε ο μετέπειτα αρνητικός πρωταγωνιστής του αγώνα Τσιριμιάγκος) αλλά και τον Γιαννίμπα που έπαιζε από το 20’ τραυματίας και αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο.

Η ΑΕΚ προηγήθηκε στο 18’ με τον μέσο Γιώργο Λαβαρίδη, αλλά χρειάστηκε να επέμβει στο 40’ ο τερματοφύλακάς της Στέλιος Κωνσταντινίδης και να κρατήσει το 0-1 σε σουτ του μετέπειτα μεγάλου άσου της ΑΕΚ Χρήστου Αρδίζογλου. Δέκα λεπτά, όμως, μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ήρθε η κακιά στιγμή για τον 25χρονο Κωνσταντινίδη, τον επονομαζόμενο και «ντουλάπα», λόγω του αναστήματος και της σωματικής του διάπλασης.

Σε μια προσπάθειά του να «καθαρίσει» μια φάση, ο Κωνσταντινίδης χτύπησε στο χέρι από κτύπημα του Τσιριμιάγκου, το οποίο μάλιστα ο παθών χαρακτήρισε σε δηλώσεις του ηθελημένο και σκόπιμο! Ο «ντουλάπας» που είχε επανέλθει στους αγώνες λίγες εβδομάδες νωρίτερα, μετά από κάταγμα στο χέρι τον Οκτώβριο του 1971, έσπασε τον βραχίονά του στο ίδιο σημείο και έπρεπε να μείνει και πάλι εκτός αγώνων ως το τέλος της σεζόν! Ο 37χρονος Στέλιος Σεραφείδης που ήταν αναπληρωματικός του από 1968 ως το 1971 και που τον είχε αντικαταστήσει όσο έλειπε, θα έπρεπε να φορέσει και πάλι τη φανέλα με το Νο 1.

Ο αγώνας συνεχίστηκε μέσα σε ένταση που είχε ως αποτέλεσμα να φύγει τραυματίας και ο Σπύρος Πομώνης της ΑΕΚ. Αντικαταστάθηκε από τον Λάκη Νικολάου (στην πρώτη του σεζόν στην ΑΕΚ και μάλιστα ως σέντερ φορ, πριν οπισθοχωρήσει στο κέντρο της άμυνας) ο οποίος έμελλε να «καθαρίσει» το παιχνίδι. Στο 70’ σημάδεψε το δοκάρι, αλλά στο 80’ έκανε το 0-2 με πλασέ μετά από μπροστινή μπαλιά του Κώστα Νικολαϊδη.

Η σύνθεση της ΑΕΚ: Κωνσταντινίδης (55’ Σεραφείδης) Κεφαλίδης, Τανίδης, Καραπουλιτίδης, Θεοδωρίδης, Σκευοφύλαξ, Βεντούρης, Λαβαρίδης, Νικολαϊδης, Παπαϊωάννου, Πομώνης (68’ Νικολάου)

Θάνος Τσίμπος: Οι προπονήσεις και τα συμβόλαια των Ελληνων παικτών
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X