Η ΑΕΚ έδειξε από την αρχή ποιος είναι το αφεντικό στην Ξάνθη! (VIDEO)

Η ΑΕΚ έδειξε από την αρχή ποιος είναι το αφεντικό στην Ξάνθη! (VIDEO)

Πρώτη από τις 31 σερί σεζόν της Ξάνθης στην Α’ Εθνική και πρώτη νίκη της ΑΕΚ με γκολ του Λάμπρου Γεωργιάδη και με απόκρουση πέναλτι από τον Αντώνη Μήνου

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Στις 29 Απριλίου του 1990 η ΑΕΚ έφυγε νικήτρια με 1-0 από το παλιό γήπεδο της… παλιάς Ξάνθης. Το γκολ του Λάμπρου Γεωργιάδη στο 6′ και το πέναλτι του Χαλκίδη που απέκρουσε ο Αντώνης Μήνου στο 30′, ήταν οι κομβικές στιγμές ενός αγώνα που δεν εξασφάλισε κάτι σπουδαίο στην ΑΕΚ (εκτός από τη δεύτερη θέση, μέσω της οποίας εξέτισε έναν χρόνο τιμωρίας στην Ευρώπη λόγω των επεισοδίων στον αγώνα με τη Μαρσέιγ έξι μήνες νωρίτερα) αλλά ήταν ιστορικός, αφού επρόκειτο για την πρώτη αναμέτρηση της ΑΕΚ με τον τότε ΑΟ (και μετέπειτα SKODA) Ξάνθης στην ακριτική πόλη.

Ηταν η πρώτη σεζόν της συγκεκριμένης ομάδας στη μεγάλη κατηγορία, στην οποία μετρούσε 31 χρόνια συνεχούς παρουσίας. Ήταν μάλιστα το πιο «ακριτικό» ταξίδι για τους οπαδούς της ΑΕΚ, αφού οι μέχρι τότε παραδοσιακοί… ποδοσφαιρικοί προορισμοί, όπως η Ξάνθη και η Καβάλα ήταν κατά τι πιο κοντά σε απόσταση σε σχέση με την Αθήνα.

Και πάλι, όμως, περίπου χίλιοι οπαδοί της ΑΕΚ βρέθηκαν εκεί, στην πρώτη επίσκεψη της ΑΕΚ στη συγκεκριμένη πόλη για αγώνα πρωταθλήματος (είχε παίξει μια φορά με την Ασπίδα Ξάνθης το 1967 για το Κύπελλο). Ηταν η πρώτη εκστρατεία, αλλά όχι και η τελευταία. Το παλιό δημοτικό στάδιο της πόλης αλλά και το γήπεδο στα Πηγάδια τα τελευταία χρόνια έγιναν ένας… classic προορισμός για την ΑΕΚ και τον κόσμο της που έχουν ζήσει στην πόλη αυτή ιδιαίτερες στιγμές.

Η σύνθεση της ΑΕΚ: Μήνου, Βασιλόπουλος, Γεωργιάδης, Μανωλάς, Καραγκιοζόπουλος, Παπαϊωάννου, Σαββίδης (89′ Παπακωστούλης) Σαβέβσκι (76′ Παγκράτης) Μπατίστα, Οκόνσκι, Φαμέλης.

Η Ανάλυση του Άρης-ΑΕΚ 1-2 από τον Άκη Ζήκο | AEK After 22/04/24 (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X