ΑΕΛ για Απόλλων Λάρισας-Βέροια: «Καραστημένο ματς, να υποβιβαστούν και οι δύο»

Super League 2: Ζητά αναβολή της πρεμιέρας η Λάρισα
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΠΑΕ Λάρισας και ο Αλέξης Κούγιας προχώρησαν σε καταγγελία για το ματς Απόλλων Λάρισας-Βέροια, το οποίο το χαρακτηρίζουν ως «καραστημένο».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΛ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΠΑΕ ΑΕΛ ΓΙΑ ΤΟ «ΣΤΗΜΕΝΟ» ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ – ΒΕΡΟΙΑ, ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΖΗΤΑΕΙ ΤΟΝ ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟ ΤΟΥΣ

Το δικηγορικό μας γραφείο επιμελήθηκε και κατέθεσε για λογαριασμό της ΠΑΕ ΑΕΛ καταγγελία για το «καραστημένο» παιχνίδι ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ – ΒΕΡΟΙΑ που διεξήχθη στη Λάρισα την 13.3.2022. Με την καταγγελία, την οποία θα δημοσιοποιήσουμε στο τέλος της ανακοίνωσης, ζητείται από:

1. τον Εκτελεστικό Γραμματέα (Διευθύνοντα Σύμβουλο) της ΕΠΟ κ. Ιάκωβο Φιλιππούση

2. τον Υπεύθυνο Άσκησης Δίωξης Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων της ΕΠΟ κ. Κωνσταντίνο Σπυρόπουλο

3. την Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ

4. τον υπεύθυνο ακεραιότητας της ΕΠΟ (integrity officer) κ. Δημήτριο Δαβάκη

να ενεργοποιήσουν την πειθαρχική διαδικασία εις βάρος των δύο ΠΑΕ που, κατά την UEFA, έστησαν το ως άνω παιχνίδι.

Με το ίδιο δικόγραφο η ΠΑΕ ΑΕΛ διαμαρτύρεται, γιατί μέχρι σήμερα, ενώ έχει δημιουργηθεί ποινική δικογραφία, την οποία επεξεργάζονται κατ’ εντολή των θεσμικών οργάνων της Ελλάδος και της UEFA ο Εισαγγελέας Εφετών Λαρίσης και Διευθυντής Κατάρτισης & Επιμόρφωσης της Κατεύθυνσης Εισαγγελέων στην Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών κ. Σταμάτης Δασκαλόπουλος και κατ’ εντολή του ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πλημ/κών Λαρίσης κ. Τζαμαλής, δεν έχει ενεργοποιηθεί για την διερεύνηση αυτής της βρόμικης υποθέσεως κανένα από τα θεσμικά όργανα της ΕΠΟ, μολονότι οδηγούνται προς το τέλος τους τα πρωταθλήματα της Super League 1 και Super League 2 και υπάρχει άμεσος κίνδυνος επικυρώσεως των βαθμολογιών των play-out της Super League 1 και του πρώτου ομίλου της Super League 2, όπου συμμετέχουν οι καταγγελλόμενες ΠΑΕ, και κατ’ επέκταση κίνδυνος άμεσης βλάβης τόσο της ΠΑΕ ΑΕΛ που είναι δεύτερη και διεκδικεί την άνοδό της μετά την βεβαία καταδίκη κατά την UEFA της ΠΑΕ ΒΕΡΟΙΑ, όσο και των ΠΑΕ του πρώτου ομίλου της Super League 2 που διεκδικούν την παραμονή τους μετά τη βεβαία καταδίκη κατά την UEFA του Απόλλωνα Λάρισας, αφού και για τις δύο αυτές ΠΑΕ προβλέπεται η ποινή του υποβιβασμού.

Το δικηγορικό μας γραφείο κατ’ εντολή της ΠΑΕ ΑΕΛ δημοσιοποιεί το περιεχόμενο της καταγγελίας και σε ποια θεσμικά όργανα της ΕΠΟ κοινοποιήθηκε.

ΥΓ. ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΔΥΣΑΡΕΣΤΗ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ, ΕΝΩ Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΤΑ ΑΡΜΟΔΙΑ ΘΕΣΜΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΗΣ ΕΠΟ, ΟΥΔΕΜΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ ΑΥΤΗΣ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΟ ΚΑΙ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ, ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ, ΟΤΑΝ ΑΣΚΟΥΝΤΑΙ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΑΛΕΞΙΟΥ ΚΟΥΓΙΑ, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΕΣ ΔΗΘΕΝ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ.

Αθήνα, 28/04/2022

Με εκτίμηση

Αλέξιος Χ. Κούγιας

Ακολουθεί το κείμενο της καταγγελίας:

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Της ποδοσφαιρικής ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία ΠΑΕ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΑΡΙΣΑΣ – ΑΕΛ, εδρεύουσας στη Λάρισα, οδός Κύπρου, αρ. 72, ΑΦΜ 997183228, Β΄ Δ.Ο.Υ. Λάρισας, email: info@aelf.gr, τηλ. 2410 259000, φαξ: 2410 259001, νομίμως εκπροσωπουμένης από τον Πρόεδρο του ΔΣ αυτής Αλέξιο Κούγια του Χρήστου – Κωνσταντίνου, Δικηγόρο (ΑΜ ΔΣΑ: 8846), κάτοικο Αθηνών, λεωφ. Βασιλίσσης Σοφίας, αρ. 55

ΚΑΤΑ

1. Της ποδοσφαιρικής ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία ΠΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ που εδρεύει στη Λάρισα, οδός Μανωλάκη 13-15, νομίμως εκπροσωπουμένη

2. Της ποδοσφαιρικής ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία ΠΑΕ ΝΠΣ ΒΕΡΟΙΑ 2019 που εδρεύει στη Βέροια, οδός Σταδίου 34, νομίμως εκπροσωπουμένη

Κοινοποιούμενη:

3. Στον Εκτελεστικό Γραμματέα (Διευθύνοντα Σύμβουλο) της ΕΠΟ κ. Ιάκωβο Φιλιππούση

4. Στον Υπεύθυνο Άσκησης Δίωξης Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων της ΕΠΟ κ. Κωνσταντίνο Σπυρόπουλο

5. Στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ

6. Στον υπεύθυνο ακεραιότητας της ΕΠΟ (integrityofficer) κ. Δημήτριο Δαβάκη

Η εταιρεία μας και ο Πρόεδρος αυτής προσωπικά καταγγέλλουμε την τέλεση των πειθαρχικών αδικημάτων που προβλέπονται στα άρθρα 27 (Προκαθορισμός αποτελέσματος αγώνα για στοιχηματικούς λόγους) και 29 (Επηρεασμός για χειραγώγηση αγώνα) του Κώδικα Δεοντολογίας της ΕΠΟ σε συνδυασμό με το ποινικό αδίκημα «Δωροδοκία – δωροληψία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα» που προβλέπεται στο άρθρο 132 ν. 2725/1999, αναφορικά με τον ποδοσφαιρικό αγώνα Super League 2 που έλαβε χώρα την 13.3.2022 μεταξύ των ομάδων ΠΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ – ΠΑΕ ΒΕΡΟΙΑ και έληξε με σκορ 0-1.

Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό στις 16.4.2022 από δημοσίευμα της έγκριτης εφημερίδας της Θεσσαλίας «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» με καθημερινή κυκλοφορία 25 χιλιάδων φύλλων, ήδη από τις 17.3.2022 έχει διαβιβαστεί από την UEFA στην ΕΠΟ εμπιστευτική αναφορά σχετικά με τον ως άνω ποδοσφαιρικό αγώνα, καθώς διαπιστώθηκε «πολύ ύποπτο ζωντανό στοίχημα» να χάσει η γηπεδούχος ομάδα στο πρώτο ημίχρονο, και «εξαιρετικά ύποπτο ζωντανό στοίχημα» να μπουν δύο τέρματα στο πρώτο ημίχρονο. Ακολούθως, η ΕΠΟ φέρεται ότι απλώς διαβίβασε την αναφορά προς τον Υφυπουργό Αθλητισμού, τον Πρόεδρο της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, τον Αθλητικό Εισαγγελέα και την Εθνική Πλατφόρμα Αθλητικής Ακεραιότητας

Ακολούθως, όπως δημοσιοποιήθηκε, υπήρξε παρέμβαση του Προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας και Διευθυντή Κατάρτισης & Επιμόρφωσης της Κατεύθυνσης Εισαγγελέων στην Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών κου Σταμάτη Δασκαλόπουλου για τον ως άνω αγώνα και, όπως μας επιβεβαίωσε ο ίδιος ο κ. Δασκαλόπουλος σε επικοινωνία που είχαμε μαζί του, όλα όσα έχουν δημοσιοποιηθεί από την ως άνω έγκριτη εφημερίδα είναι πραγματικότητα και αυτή τη στιγμή κατ’ εντολή του ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λάρισας και έγκριτος Εισαγγελέας Πρωτοδικών κος Απόστολος Τζαμαλής διεξάγει κατεπείγουσα ποινική έρευνα.

Επειδή το πρωτάθλημα της Super League 2 ολοκληρώνεται την 1η Μαΐου 2022 και ακολούθως η διοργανώτρια αρχή πρέπει να προχωρήσει σε επικύρωση της βαθμολογίας, ώστε να ορισθούν οι αγώνες μπαράζ των δύο πρωταθλητών των δύο ομίλων, από το αποτέλεσμα των οποίων αγώνων θα προκύψει ποια ομάδα θα ανέλθει απευθείας στη Super League 1 και ποια θα δώσει νέους αγώνες μπαράζ με την προτελευταία ομάδα της Super League 1.

Επειδή έχουμε άμεσο έννομο συμφέρον από τη διερεύνηση – εκδίκαση της σημερινής καταγγελίας μας, αφού εδώ και μήνες είμαστε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας με πολύ μεγάλη απόσταση από την τρίτη ομάδα και θεωρητικά διεκδικούμε ακόμη και την πρώτη θέση, αφού υπολείπονται δύο αγώνες και η απόστασή μας από τη Βέροια είναι μόλις 5 βαθμοί.

Επειδή σε περίπτωση διαπιστώσεως των όσων σήμερα καταγγέλλουμε η ΠΑΕ ΑΕΛ κατακτά την πρώτη θέση, υποβιβαζομένων των ΠΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ και ΠΑΕ ΒΕΡΟΙΑ, γεγονός το οποίο καθιστά ως έχουσες άμεσο έννομο συμφέρον και όλες τις ΠΑΕ που διεκδικούν την παραμονή τους απέναντι στον Απόλλων Λάρισας.

Επειδή μας έχει κάνει ακραία αρνητική εντύπωση η σκόπιμη, κατά την κρίση μας, μη ενημέρωση των αρμοδίων θεσμικών οργάνων της ΕΠΟ για την πολύ σοβαρή αυτή ποινική και πειθαρχική υπόθεση, παρά τη δημοσιοποίηση αυτής της παράνομης συμπεριφοράς των ΠΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ και ΠΑΕ ΒΕΡΟΙΑ, της εμπλοκής με τον επισημότερο τρόπο της UEFA, αλλά κυρίως της Εισαγγελίας Εφετών Λαρίσης και του Προϊσταμένου αυτής κου Δασκαλόπουλου που ιεραρχικά προΐσταται του Υπεύθυνου Άσκησης Δίωξης Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων της ΕΠΟ κου Κωνσταντίνου Σπυρόπουλου, ο οποίος έχει το βαθμό του Εισαγγελέα Πρωτοδικών, μολονότι η υπόθεση αυτή θα έπρεπε να είναι της απόλυτης προτεραιότητας των θεσμικών οργάνων της ΕΠΟ, όταν μάλιστα ακόμη και για την παραμικρή ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΛ ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΠΟ Σωτήριος Τριανταφύλλου σε συνεργασία με τον Εκτελεστικό Διευθυντή της ΕΠΟ Ιάκωβο Φιλιππούση σπεύδουν να ενημερώσουν τον Υπεύθυνο Άσκησης Δίωξης Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων κ. Κωνσταντίνο Σπυρόπουλο και τον αναπληρωτή του κ. Νικόλαο Μαργαρίτη, ώστε με συνοπτικές διαδικασίες να ασκούν διώξεις, ενώ τη συμπεριφορά αυτή δεν επέδειξαν, αν και ήταν αυτονόητο να την επιδείξουν, σε αυτή την «καραμπινάτη» παράβαση που έχει ως κύρωση τον απευθείας υποβιβασμό δύο ΠΑΕ της Super League 2.

Επειδή επιφυλασσόμαστε παντός νομίμου δικαιώματός μας.

ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ

ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ όπως άμεσα:

1.- Eπικοινωνήσετε με την Εισαγγελία Εφετών Λαρίσης αλλά και τον αρμόδιο πλέον για την ποινική έρευνα Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Λαρίσης κο Τζαμαλή, προκειμένου να ζητήσετε αντίγραφα της δημιουργηθείσας ποινικής δικογραφίας.

2.- Eπικοινωνήσετε με τις αρμόδιες υπηρεσίες της UEFA, ώστε να ενημερωθείτε απευθείας από αυτές τι αποκάλυψαν και ακολούθως απέστειλαν στις ως άνω αναφερθείσες αρχές.

3.- Προβείτε σε κάθε ενέργεια που προβλέπει ο νόμος, το Καταστατικό και οι Κανονισμοί της ΕΠΟ για τη άμεση διερεύνηση της ως άνω υπόθεσης και την πειθαρχική δίωξη και τιμωρία των εμπλεκόμενων ομάδων.

ΚΑΙ ΣΑΣ ΔΗΛΟΥΜΕ ότι σε περίπτωση, κατά την οποία σήμερα δεν διαταχθεί οιαδήποτε έρευνα από τα θεσμικά όργανα της ΕΠΟ με ενημέρωση συγχρόνως της Super League 2, ώστε να ανασταλεί η επικύρωση της βαθμολογίας, τόσο στη θέση του πρωταθλητού του Βορείου Ομίλου, όσο και στις θέσεις που οδηγούν σε υποβιβασμό, θα στραφούμε εναντίον οιουδήποτε σύμφωνα με όσα προβλέπει ο Ποινικός και ο Αστικός Κώδικας.

Αθήνα, 27/04/2022

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΕ ΑΕΛ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΣ

ΑΛΕΞΙΟΣ Χ. ΚΟΥΓΙΑΣ

Σταμάτης Βούλγαρης: Ο ευτυχισμένος Ματίας και η κιτρινόμαυρη υπεροχή
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X