Να είναι ο γουστόζικος εαυτός του και να μην το παίξει «μάγος» ο Αλμέιδα

Αλλαγή σε νοοτροπία, λειτουργία και... Αλμέιδα!
Photo Credits: INTIME

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για τον Αργεντινό προπονητή και τη σημασία που θα έχει να μην κάνει την παραμικρή έκπτωση στη δουλειά του

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Το ξέρουμε πλέον το ποιηματάκι (και) για τον Αλμέιδα: «Υπομονή και στήριξη, στήριξη και υπομονή». Σαφώς και τις δικαιούται όπως όλοι σε μια καινούργια δουλειά, αλλά έχει καταντήσει τόσο βαρετό να μασουλάμε αυτή την πιπίλα περιμένοντας έναν προπονητή να μας βγει, που το λέμε απλά για να το πούμε. Άλλωστε αν ο ίδιος ο οργανισμός δεν του παρέχει αυτά τα δύο απαραίτητα συστατικά όπως σωστά έγραψε ο Πάνος Λούπος, ό,τι κι αν λέμε οι απέξω, μικρή σημασία έχει. Ελάχιστη…

Συνήθως, αυτά τα στοιχεία οι προπονητές τα διεκδικούν ως μίνιμουμ απαιτήσεις για να κάνουν μια δουλειά σωστά. Αναντίρρητα, τα αποτελέσματα αποτελούν έναν παράγοντα που είναι αδύνατον να προσπεράσεις, εκτός αν το ίδιο το club εμφανιστεί με ένα ξεκάθαρο σχέδιο επόμενης μέρας που θα δίνει στον κόσμο να καταλάβει ότι προέχει η δημιουργία ομάδας, οπότε απαιτείται χρόνος. Πολύ φοβάμαι ότι στην ΑΕΚ θα αρχίσουν να μιλούν πάλι για πρωτάθλημα κι ενώ πρέπει ένα σωρό πράγματα να γίνουν ώστε να δημιουργηθεί τέτοιο σύνολο. Δεν ξέρω αλήθεια πως το βλέπουν, ελπίζω απλά να μην ισχύει ότι με 2-3 κινήσεις και τον Αλμέιδα στον πάγκο, θεωρούν ότι θα τα αλλάξουν όλα.

Εδώ λοιπόν θα παίξει βασικό ρόλο η γραμμή που θα χαράξει ο ίδιος ο κόουτς. Διαβάζουμε για το ασυμβίβαστο του χαρακτήρα του, την απαίτησή του να έχει δίπλα του δικούς του ανθρώπους -και είναι 6, όχι 1-2, άρα τίθεται θέμα τι θα αποφασιστεί για πολλούς άλλους- και την ικανότητά του να δημιουργεί κλίμα ενότητας στα αποδυτήρια. Πολύ θετικά είναι όλα αυτά, όμως δεν αρκούν. Στο τέλος της ημέρας, θα είναι και πάλι η ποιότητα αυτή που θα κρίνει την πρόοδο ή όχι της ΑΕΚ.

Γι αυτό ο Αλμέιδα δεν θα πρέπει να το παίξει «μάγος» επιχειρώντας να κολλήσει συντρίμμια, αλλά να επιβάλλει τις απόψεις του για το ρόστερ στο 100%. Πρέπει να την αποφύγει αυτή την παγίδα στην οποία έπεσαν όλοι σχεδόν οι προηγούμενοι. Όποιος δεν του κάνει θα πρέπει να φύγει, δίχως περιστροφές, διοικητικές προτιμήσεις ή κολλήματα με συμβόλαια. Ας βρουν τον τρόπο οι αρμόδιοι, αυτή είναι η δουλειά τους. Αν ακολουθήσει λογικές που «έπνιξαν» την επιθυμία και τα θέλω των προηγούμενων, θα την πατήσει με τον ίδιο ακριβώς τρόπο.

Η κάλυψη του Αραούχο μια επίσης απαραίτητη διαδικασία

Υπήρξαν φορές που, είτε με κείμενα, είτε σε τηλεοπτικές συζητήσεις εδώ στο enwsi.gr αλλά και Sport24.gr, είχα εκφράσει τον προβληματισμό μου για την επάρκεια της ΑΕΚ στη θέση του φορ. Με στοιχεία, όχι επειδή το θεώρησα ως κάτι επαναστατικό, καθώς όταν αυτά υπάρχουν εκεί έξω και η πρόσβαση είναι εύκολη, οφείλεις να τα αξιολογείς. Δεν είναι τόσο ο όχι ιδιαίτερα υψηλός μέσος όρος του Αραούχο στα γκολ, άλλωστε φέτος με τα 12 που έχει σημειώσει, έκανε ρεκόρ καριέρας σε πρωτάθλημα μεγάλης κατηγορίας. Περισσότερα είχε μόνο με τη Λας Πάλμας, στη Β’ Ισπανίας, κάμποσα χρόνια πίσω.

Αυτή που και τότε με προβλημάτιζε, είναι η ευπάθειά του σε μυϊκούς τραυματισμούς, διότι τέτοιους έχει στάνταρ από 1 έως 3 ανά σεζόν. Αν ανατρέξει κάποιος στο παρελθόν, εύκολα θα το εντοπίσει. Το έχουμε διαπιστώσει και στην ΑΕΚ, το βλέπουμε και φέτος. Τώρα ειδικά, σε αυτή την πολύ κρίσιμη καμπή της μάχης για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο, ίσως αποδειχθεί καταστροφική η απώλεια του «Τσίνο». Διότι και ο Ανσαριφάρντ, πέραν της ταλαιπωρίας του στο μάτι και με κάτι περίεργα γυαλιά που θολώνουν, είχε γενικά μια δύσκολη σεζόν.

Πλέον, δεν υπάρχει κάτι που να γίνεται μέχρι να τελειώσει αυτή η διαδικασία, αν όμως είσαι club που διαβάζεις σωστά τις αδυναμίες σου, δεν γίνεται να λες ότι «καλά είμαι με τον Αραούχο και τον Ανσαριφάρντ και για την επόμενη σεζόν». Διότι δεν θα είσαι καλά. Χρειάζεται επαρκής κάλυψη του «Τσίνο» με έναν καλύτερο φορ που να τον κοντράρει στα ίσια για τη θέση στην ενδεκάδα, στην ανάγκη ας έχει η ΑΕΚ και τρεις επιθετικούς, αν δεν γίνεται ή δεν θέλει να αφήσει τον Ιρανό.

Το παράδειγμα του ΠΑΟΚ, είναι αρκετά χρήσιμο. Από το καλοκαίρι άρχισε να πορεύεται με τρεις φορ: Άκπομ, Σβιντέρσκι και Ολιβέιρα. Βέβαια ο πρώτος επέστρεψε όταν ο τελευταίος τραυματίστηκε σοβαρά. Ωστόσο, όταν τον Γενάρη πωλήθηκε ο Σβιντέρσκι και ο Ολιβέιρα μετρούσε αντίστροφα για την επιστροφή του, έφερε πίσω τον Τσόλακ. Και χθες, κόντρα στον Ολυμπιακό, ο Λουτσέσκου βγάζοντας τον Άκπομ από το παιχνίδι, είχε δύο φορ να ρίξει στο γήπεδο. Και ήταν οι δύο που συνεργάστηκαν για να του δώσουν την πρόκριση.

Δεν μπορείς λοιπόν να λες «είμαι καλά με Αραούχο και Ανσαριφάρντ» όπως δεν μπορείς να πεις ότι «είμαι καλά με Βράνιες και Τζαβέλλα», επειδή έχουν συμβόλαια. Ακόμα κι αν οι δύο πρώτοι είναι πιο επιδραστικοί από τους δύο άλλους, ο καθένας στη θέση του, ενίσχυση η ομάδα χρειάζεται και στις δύο γραμμές. Εδώ λοιπόν έχεις την απαίτηση από τον προπονητή να το δει, να το επεξεργαστεί και να το αλλάξει. Δίχως εκπτώσεις, δίχως συμβιβασμούς. Και μετά, μπορούμε να μιλήσουμε όσο θέλετε για υπομονή και στήριξη…

ENWSI TV: ΟΛΟ το ΑΕΚ talk για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό με Καζαντζόγλου και Λούπο
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X