Ο ΑΛΜΕΪΔΑ πρέπει να στηριχτεί ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ, αλλά πρώτα από την ίδια τη ΔΙΟΙΚΗΣΗ

ENWSI TV: ΟΛΗ η εκπομπή AEK after με Καζαντζόγλου - Τσίλη - Τσίμπο και Τσατάλη (VIDEO)
Photo Credits: INTIME

Ο Πάνος Λούπος στο προσωπικό του blog, για την επόμενη μέρα της ΑΕΚ με τον νέο προπονητή…

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Είναι μάλλον ξεκάθαρο ότι απομένουν πλέον μόνο τα τυπικά για να επισημοποιηθεί πως ο Ματίας Αλμέιδα θα είναι ο νέος προπονητής της ΑΕΚ. Και δεν έχει κανένα νόημα να συζητάμε υποθετικά για το τι διαφορετικό θα είχε συμβεί αν η Πορτογαλία δεν πήγαινε στο Μουντιάλ και ερχόταν ο Σάντος ή αν ο Ρούντι Γκαρσία «ψηνόταν» με το να συνεχίσει την προπονητική του καριέρα στην Ελλάδα.

Η ΑΕΚ «καίγεται» για να μπει στο σωστό δρόμο και να φτιάξει επιτέλους ομάδα, ειδικά τώρα που επιστρέφει στη Νέα Φιλαδέλφεια. Και όλοι μας πρέπει να συντείνουμε με ότι δυνάμεις έχει ο καθένας μας προς αυτή την κατεύθυνση. Η πολυτέλεια να λέμε και να γράφουμε υποθετικά σενάρια και λόγια που δεν έχουν καμία ουσία για την ΑΕΚ, δεν υπάρχει.

Δεδομένο είναι ότι ο νέος προπονητής θα πρέπει να στηριχτεί από όλους μας. Κυρίως βέβαια από τη διοίκηση, αλλά και από εμάς και από τον φίλαθλο κόσμο της ομάδας. Ακόμα και η θετική ενέργεια προς αυτόν, θα παίξει το ρόλο της για τη διαμόρφωση του γενικότερου κλίματος.

Κάποια στιγμή θα πετύχει η ΑΕΚ τον προπονητή που ταιριάζει και στην ιδιοσυγκρασία της. Μακάρι να είναι γραμμένο να συμβεί αυτό, τη στιγμή που ετοιμάζεται να μπει στο νέο της γήπεδο. Θυμάμαι άλλωστε τουλάχιστον έξι περιπτώσεις προπονητών τα τελευταία χρόνια, που το πίστευε η ΑΕΚ και που το γράφαμε κι εμείς ότι… «με αυτόν θα μπει στην “ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ”».

Ε, τώρα που θα το θεωρούμε δεδομένο και δεν θα χρειάζεται να το… προβλέψουμε, μακάρι να αποδειχτεί και γούρικο. Παίζει και η τύχη ρόλο στο ποδόσφαιρο. Αρκεί να μην ποντάρεις μόνο στην τύχη και να κάνεις κι εσύ όλα όσα πρέπει.

Σημαίνει ότι είναι σίγουρη για την επιλογή της

Έρχεται ένας προπονητής με κάποια υπέρ και με κάποια κατά, χρειάζεται στήριξη από όλους μας και θα την έχει. Όπως όμως προανέφερα, τη βασική στήριξη πρέπει να την έχει πρώτα από τη διοίκηση. Που για να καταλήγει στον Αλμέιδα ύστερα από τόσο ψάξιμο και… casting, σημαίνει ότι είναι σίγουρη για την επιλογή της. Να μην ξαναζήσουμε κοινώς τα ίδια με την περίπτωση Μιλόγεβιτς, που με το… καλημέρα ήταν η διοίκηση στο αν κάνει ή δεν κάνει και τελικά «φαγώθηκε» στο ξεκίνημα της σεζόν και πήγε μαζί και στράφι όλη η χρονιά.

Είναι ευχάριστο και σημαντικό ότι ο προπονητής αυτή τη φορά, αναλαμβάνει από αρχές Μαΐου, ότι θα δει την ομάδα να αγωνίζεται σε πέντε επίσημα, δυνατά και κρίσιμα παιχνίδια, ότι θα έχει χρόνο να προγραμματίσει και να σχεδιάσει τον τρόπο με τον οποίο θα τη «χτίσει» στις αρχές του καλοκαιριού, καθώς και τα «υλικά», τα οποία θα χρησιμοποιήσει.

Είναι ευχάριστο και σημαντικό ότι η διοίκηση έχει αποδεχτεί να φέρει ο Αλμέιδα όλο του το τιμ, οπότε αυτομάτως τον χρήζει «αφεντικό» του ποδοσφαιρικού τμήματος. Όχι όταν δεν μας αρέσει κάποια του εισήγηση, να αρχίζουν οι δεύτερες σκέψεις και τα «ψου ψου ψου». Αυτά πρέπει να τελειώσουν από την ΑΕΚ και ο καθένας να κάνει τη δική του δουλειά, όσο καλύτερα μπορεί.

Ευτυχώς, φέρνει «κι αυτά» μαζί του ο Αλμέιδα

Το έχω γράψει πολλές φορές, αλλά δεν με κουράζει να το επαναλάβω. Η νοοτροπία της τελευταίας τετραετίας ήταν το μεγαλύτερο λάθος απ’ όλα και αυτή έφερε ως παρεπόμενο και τις αποτυχημένες επιλογές. Ο Αλμέιδα έρχεται, όχι απλά για να φτιάξει την ομάδα εντός των τεσσάρων γραμμών των αγωνιστικών χώρων, αλλά και για να δημιουργήσει μια οικογένεια εντός αποδυτηρίων. Και οικογένεια που στην πρώτη… στραβή, ο ένας αρχίζει να επιρρίπτει τις ευθύνες στον άλλον για να την βγάλει καθαρή ο ίδιος, δεν είναι οικογένεια.

Η ΑΕΚ έχει τεράστια ανάγκη να πετύχει επιτέλους προπονητή. Ο χαρακτήρας του Αλμέιδα και τα όσα έχουμε μάθει για αυτόν, μου δείχνουν ότι θα δεθεί και μάλιστα σύντομα με την ομάδα και με τον κόσμο της, αρκεί βέβαια να τον ευνοήσουν και τα αποτελέσματα στο ξεκίνημα.

Έχω την αίσθηση ότι ως ιδιοσυγκρασία θα ταιριάξει με την ΑΕΚ. Έχω επίσης την αίσθηση ότι φέρνει μαζί του μια φλόγα πίστης, που έχει λείψει πολύ από την ΑΕΚ και που θέλουμε πολύ να ανάψει ξανά. Θα είμαστε μαζί του. Άρα και μαζί με όποιους είναι μαζί του. Με όποιους θα «πεθαίνουν» και για πάρτη του και κατ’ επέκταση για την ομάδα, της οποίας θα είναι προπονητής. Άρα και απέναντι με όποιους δεν θα είναι δίπλα του και με όποιους δεν εργάζονται στο πλευρό του για τον κοινό σκοπό, που είναι το καλό της ΑΕΚ.

Ο συνδυασμός που είναι μονόδρομος

Ο συνδυασμός της ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ και της ΝΟΟΤΡΟΠΙΑΣ πραγματικής ΑΕΚ, αποτελεί το μονόδρομο για να γίνει ΟΜΑΔΑ με όλα τα γράμματα κεφαλαία. Και φυσικά είναι απαραίτητα, αλλά δεν αρκούν από μόνα τους, η ποδοσφαιρική λογική, οι κατάλληλες επιλογές, οι στοχευμένες μεταγραφές.

Αλλά και 15 μεταγραφές (όπως πέρυσι ας πούμε) να κάνεις, αν δεν βάλουν όλοι την ΟΜΑΔΑ πάνω από το ΕΓΩ τους κι αν δεν… ποτιστούν με τη νοοτροπία της μεγάλης, της πραγματικής, της ισχυρής ΑΕΚ, δεν πρόκειται να φέρουν την άνοιξη. Ακόμα κι αν η ΑΕΚ θα παίζει με τη δυναμική που θα της δίνει η γηπεδάρα της και με την απίστευτη ώθηση του κόσμου της.

Σταμάτης Βούλγαρης: Ο ευτυχισμένος Ματίας και η κιτρινόμαυρη υπεροχή
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X