Μόνο έτσι νικούσαν την ΑΕΚ και τον κόσμο της, αποκλεισμός με ψηλά το κεφάλι στο «Καραϊσκάκης» (VIDEO)

Μόνο έτσι νικούσαν την ΑΕΚ και τον κόσμο της, αποκλεισμός με ψηλά το κεφάλι στο «Καραϊσκάκης» (VIDEO)

Η ΑΕΚ προηγήθηκε με το γκολ του Λυμπερόπουλου στην έδρα του Ολυμπιακού, αλλά λύγισε στην παράταση όταν έμεινε με δέκα παίκτες λόγω της άδικης αποβολής του Σέζαρ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Με σκανδαλώδη εύνοια της τύχης προς τον Ολυμπιακό, η ομάδα του Πειραιά είχε πάρει προβάδισμα στον πρώτο ημιτελικό Κυπέλλου του 2005. Η ΑΕΚ είχε ηττηθεί με 0-1 στο ΟΑΚΑ έχοντας σημαδέψει πέντε φορές τα δοκάρια (τις τρεις στην ίδια φάση!) αλλά και στη ρεβάνς του Νέου Φαλήρου τα πράγματα δεν ήταν πολύ καλύτερα.

Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος αποκλείστηκε τελικά, αλλά ανάγκασε τον Ολυμπιακό να παίξει παράταση και να ανατρέψει την κατάσταση υπέρ του μόνο όταν είχε συμπληρώσει 40 αγωνιστικά λεπτά με παίκτη παραπάνω!

Μπροστά σε περίπου 2.800 οπαδούς, στη μοναδική φορά που ο κόσμος της βρέθηκε οργανωμένα στο νέο Καραϊσκάκη, η ΑΕΚ κατάφερε να ελέγξει την πίεση του Ολυμπιακού και να προηγηθεί με τον Νίκο Λυμπερόπουλο στο 42’.

Το 0-1 δεν άλλαξε μέσα στο 90λεπτο, παρά την πίεση των γηπεδούχων και παρά το γεγονός ότι είχαν τους πάντες και τα πάντα με το μέρος τους: ο Ζούλιο Σέζαρ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα από τον διαιτητή Καρατζά στο 56’, ο Κώστας Κατσουράνης έφυγε τραυματίας στο 66’, ο Αλεξάντρε Σοάρες κόπηκε με… φρικαλέα ανύπαρκτο οφσάιντ, ενώ και οι Σάντος, Βέλιτς αποβλήθηκαν από τον πάγκο λόγω των (απολύτως δικαιολογημένων) διαμαρτυριών τους.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ήρθε και η ατυχία στο 6ο λεπτό της παράτασης. Ο Καστίγιο σούταρε από τα αριστερά και ο Βαγγέλης Μόρας, στην προσπάθειά του να διώξει, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για να γίνει έτσι το 1-1. Οι δέκα της ΑΕΚ δεν άντεχαν πια και στο 118’ ήρθε και το 2-1 από τον Κύπριο Γιάννη Οκκά που πανηγύρισε το γκολ του προκλητικά, αν και τότε ακόμα έπαιρνε λεφτά από την ΑΕΚ, καθώς είχε προηγηθεί ένα χρόνο πριν το… τουριστικό πέρασμά του από την ομάδα της σε εποχές μεγάλων οικονομικών προβλημάτων.

Ο Ολυμπιακός πήρε όλα τα δώρα της τύχης και της διαιτησίας και προκρίθηκε στον τελικό. Στην ΑΕΚ εκείνης της πρώτης… αγαπησιάρικης σεζόν με πρόεδρο τον Ντέμη Νικολαϊδη, έμεινε η πίκρα της ατυχίας αλλά και η ικανοποίηση ότι έσπειρε τον πανικό σε μια ομάδα με δεκαπλάσιο μπάτζετ. Στο τέλος του ματς, οι οπαδοί της ΑΕΚ που είχαν δώσει τη μάχη τους (μεταφορικά αλλά και κυριολεκτικά, αφού στο Φάληρο τους περίμενε ενέδρα του στρατού της Θ7) ήταν και πάλι υπερήφανοι για τον τίμιο αγώνα που είχε δώσει η ΑΕΚ σε γήπεδο και εξέδρα κόντρα σε έναν πανίσχυρο από κάθε άποψη αντίπαλο.

Η σύνθεση της ΑΕΚ: Μιχαηλίδης, Κόντης (105’ Κωνσταντινίδης), Γεωργέας, Μόρας, Αλβες, Κατσουράνης (66’ Ασουνσάο), Πετκόφ, Ιβιτς (105’ Κρασσάς), Λυμπερόπουλος, Σοάρες, Ζούλιο Σέζαρ.

ENWSI TV: ΟΛΟ το ΑΕΚ talk για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό με Καζαντζόγλου και Λούπο
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X