Champions League: Φαβορί σήμερα η Λίβερπουλ απέναντι στην επικίνδυνη Βιγιαρεάλ

Premier League: Σούπερ ανατροπή μέσα σε τρία λεπτά για τη Λίβερπουλ
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η Λίβερπουλ είναι το φαβορί, αλλά η Βιγιαρεάλ έχει αποκλείσει ήδη Γιουβέντους και Μπάγερν και θα παίξει απόψε στο «Άνφιλντ» (22:00-Cosmotesport 1/MEGA) στον πρώτο ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ για το… θαύμα.

Ο Γιούργκεν Κλοπ δήλωσε ότι μπορεί η Γιουβέντους και η Μπάγερν να υποτίμησαν τη Βιγιαρεάλ, αλλά οι παίκτες του δεν θα κάνουν το ίδιο λάθος.

Η ισπανική ομάδα κατάφερε να αποκλείσει τους «μπιανκονέρι» και τους Βαυαρούς για να φτάσει στον πρώτο ημιτελικό της στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση εδώ και 16 χρόνια.

«Μπορεί να δημιουργήθηκε ένα μικρό πλεονέκτημα για τη Βιγιαρεάλ, όταν η Γιουβέντους ή η Μπάγερν ίσως την υποτίμησαν, αλλά αυτό δεν θα συμβεί με εμάς. Θέλουν να είναι μέρος του τελικού, αλλά είναι το ίδιο σημαντικό για εμάς» είπε ο Γερμανός προπονητής, μιλώντας στους δημοσιογράφους.

«Είναι ξεχωριστό. Είναι τρελό, ένα τεράστιο παιχνίδι. Τόσοι προπονητές, παίκτες δουλεύουν όλη τους τη ζωή και δεν το πλησιάζουν. Πρέπει να το αγαπάμε και να το απολαμβάνουμε» πρόσθεσε.

Ο Κλοπ επαίνεσε τον Ουνάι Έμερι, αποκαλώντας τον «προπονητή παγκόσμιας κλάσης», του οποίου η ομάδα είναι ικανή να αντιμετωπίζει διαφορετικές καταστάσεις παιχνιδιού. «Έχουμε αναλύσει σωστά τη Βιγιαρεάλ. Σέβομαι τον Ουνάι και την ομάδα του. Τους παρακολούθησα. Είναι ένας προπονητής με εμμονή στις λεπτομέρειες. Διαφορετικοί τρόποι να πιέζεις και να αντιδράς σε διαφορετικά αποτελέσματα» πρόσθεσε ο Γερμανός.

Η Λίβερπουλ έχει την ευκαιρία να φτάσει σε μία άνευ προηγουμένου κατάκτηση τεσσάρων τίτλων αυτή τη σεζόν, αφού έχει ήδη πανηγυρίσει το Λιγκ Καπ και έχει φτάσει στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας, ενώ βρίσκεται ένα βαθμό πίσω από την πρωτοπόρο της Πρέμιερ Λιγκ, Μάντσεστερ Σίτι, πέντε παιχνίδια πριν την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος.

«Είναι πολύ ιδιαίτερο, αλλά υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος. Ξέρω πόσο γρήγορα μπορεί να αλλάξει το ποδόσφαιρο» πρόσθεσε ο Κλοπ, o οποίος δεν υπολογίζει τον Ρομπέρτο Φιρμίνο, ενώ αμφίβολος είναι ο Κώστας Τσιμίκας. Θέση στο αρχικό σχήμα διεκδικούν οι Κονατέ, Χέντερσον και Λουίς Ντίαζ.

Η Βιγιαρεάλ δεν θα έχει την πολυτέλεια να πιστεύει ότι η Λίβερπουλ θα την υποτιμήσει στον πρώτο μεταξύ τους ημιτελικό και θα χρειαστεί να κάνει ένα τέλειο παιχνίδι για να αποκλείσει τους «κόκκινους», όπως δήλωσε ο Έμερι.

«Ο παράγοντας έκπληξη μειώνεται όταν κάνεις ό,τι κάναμε εμείς» είπε ο Έμερι και συνέχισε: «Αυτό δεν υπάρχει πλέον. Όποιος φτάσει στα ημιτελικά, είναι εδώ γιατί το αξίζει. Είναι σοφοί και τώρα ξέρουν ποιοι είμαστε. Ξέρουν ότι η πρόκριση θα είναι δύσκολη και θα είναι προετοιμασμένοι, δεν υπάρχει αμφιβολία γι’ αυτό. Αλλά είναι αναπόφευκτο να αισθάνονται φαβορί, καθώς είναι φυσιολογικό, οι δυνατότητές τους είναι τεράστιες. Αλλά έχουμε μεγαλύτερο κίνητρο και ενθουσιασμό».

Ο προπονητής της ισπανικής ομάδας τόνισε ότι είναι ενημερωμένος για το στυλ παιχνιδιού της Λίβερπουλ. «Είναι γνωστοί για το τρέξιμο και την ανάκτηση της μπάλας ψηλά, αλλά τώρα έχουν επίσης επιλογές για να κάνουν συνδυαστικές κινήσεις πάσας, με τους Τιάγκο και Μανέ να παίζουν πολύ περισσότερο μέσα. Η μεταγραφή του Λουίς Ντίας (τον Ιανουάριο) είναι ένας σημαντικός παράγοντας γι’ αυτή τη βελτίωση» ήταν τα λόγια του.

Πρόβλημα για την Βιγιαρεάλ είναι η απουσία του Πίνο, ο οποίος τραυματίστηκε στον μηρό και τη θέση του θα πάρει ένας εκ των Αλκάθερ ή Τσουκουέζε. Εξαιρετικά αμφίβολη η συμμετοχή του Ζεράρδ Μορένο. «Δουλεύει καλά, αλλά είναι νωρίς για να φτάσει στο 100%», σχολίασε ο Έμερι. Αντίθετα, κομβική είναι η επιστροφή του Κοκλέν, ο οποίος ξεπέρασε τον τραυματισμό του.

Σταμάτης Βούλγαρης: Ο ευτυχισμένος Ματίας και η κιτρινόμαυρη υπεροχή
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X