Εθνική Ελλάδος Ποδοσφαίρου: Τι πάει στραβά;

Ελλάδα-Τουρκία: Αρνούνται οι Γερμανοί να γίνει εκεί το ματς

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Όσοι ζήσαμε τις ένδοξες στιγμές του Euro 2004 ή και την εντυπωσιακή πορεία στο μουντιάλ του 2014, νιώθουμε αρκετά απογοητευμένοι με ήττες από ομάδες τύπου Νησιά Φερόε!  Η αλήθεια είναι ότι η σημερινή φουρνιά παικτών δε συγκρίνεται με τους θρύλους του παρελθόντος. Ας δούμε γιατί συμβαίνει αυτό.

Η νοοτροπία των Ελλήνων ποδοσφαιριστών

Οι Έλληνες ποδοσφαιριστές δεν είναι υπόδειγμα επαγγελματία ποδοσφαιριστή. Δε θα κάτσουν μετά τη προπόνηση για να εξασκήσουν τα χτυπήματα φάουλ, δε θα κάτσουν να κάνουν αποθεραπεία, μασάζ ή σάουνα και δε θα κοιτάξουν βίντεο αγώνων για να βελτιώσουν τα λάθη τους.

Ο Έλληνας ποδοσφαιριστής θέλει να γυρίσει μετά την προπόνηση να παίξει Playstation, ή να παίξει στοίχημα στην betkings.gr, ή σε εξτρίμ περιπτώσεις, να πιει όλη τη παραλιακή της συμπρωτεύουσας όπως ο Κλάους Αθανασιάδης!

Μετά που να βρεθεί φυσική κατάσταση για Πρωτάθλημα, Ευρώπη, Κύπελλο και στο τέλος καμιά Διεθνή διοργάνωση;

Ομάδες που δεν εμπιστεύονται τους Έλληνες

Ολυμπιακός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός ακόμα και ο Άρης είναι οι 5 καλύτερες ελληνικές ομάδες, οι οποίες όμως έχουν πολύ λίγους Έλληνες στο ρόστερ τους. Είναι ομάδες που ζητούν άμεσα αποτελέσματα και οι φίλαθλοι γκρινιάζουν με τη παραμικρή ήττα. Άρα, πού υπομονή για να πάρουν εμπειρία τα πιτσιρίκια τις Κ19, για να στελεχώσουν (και αν) μελλοντικά την ανδρική ομάδα.

Η λύση εύκολη: Τριτοκλασάτοι ξένοι ή ‘τελειωμένα’ μεγάλα ονόματα!

Οι Έλληνες αναγκάζονται να πάνε στο εξωτερικό, για να αναζητήσουν την τύχη τους και τις περισσότερες φορές τους βγαίνει σε καλό, καθώς αποκτούν νοοτροπία πραγματικού ποδοσφαιριστή.

Βέβαια αυτό μας οδηγεί στον επόμενο λόγο που δεν μετράμε άλλο σαν Εθνική Ελλάδος…

Παίκτες από διαφορετικά πρωταθλήματα

Θυμάστε τη Γερμανία του Μουντιάλ 2014; Την Ισπανία του 2008; Μήπως την Γαλλία του 2018;

Τι κοινό είχαν αυτές οι ομάδες;

Μα φυσικά, παίκτες που έπαιζαν είτε στο ίδιο πρωτάθλημα (Βλέπε Γερμανία), είτε πρωτοκλασάτους παίκτες, είτε παίκτες που έπαιζαν Champions League επί μονίμου βάσεως.

Σήμερα έχουμε παίκτες από το Ελληνικό, Τούρκικο, Δανικό, Μολδαβικό και Πολωνικό πρωτάθλημα. Άρα, μιλάμε για παίκτες με εντελώς άλλη προσέγγιση του παιχνιδιού, που δεν μπορείς να τους κάνεις ομοιογενές σύνολο με μερικές μόνο προπονήσεις!

Δε λέμε βέβαια, ότι το 2004 όλοι οι παίκτες μας ήταν επιπέδου Champions League, αλλά ‘μάτωναν’ για τη φανέλα! Εδώ φυσικά ευθύνες έχει και η διοίκηση του Ελληνικού Ποδοσφαίρου, το οποίο όμως είναι μία άλλη μεγάλη συζήτηση!

Στην τελική

Το Ελληνικό ποδόσφαιρο χρειάζεται αλλαγές και ευτυχώς γίνονται προσπάθειες, από όλες τις πλευρές. Η πρόταση της ΕΠΟ για τουλάχιστον 4 Έλληνες σε κάθε ενδεκάδα, μπορεί να είναι κάτι προς τη σωστή κατεύθυνση.

Ο χρόνος μόνο θα δείξει αν οι κινήσεις που γίνονται, δημιουργήσουν μία Εθνική Ελλάδος για την οποία μπορούμε να είμαστε και πάλι περήφανοι!

Σταμάτης Βούλγαρης: Ο ευτυχισμένος Ματίας και η κιτρινόμαυρη υπεροχή
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X