Και οι... ξεναγήσεις στο γήπεδο και στα Σπάτα, δείγμα σοβαρότητας ήταν

ΑΕΚ: Στην Αθήνα ο Ματίας Αλμέιδα!
Photo Credits: INTIME

Ο Τάσος Τσατάλης γράφει για τη διαδικασία που ακολουθήθηκε για την εύρεση προπονητή, αλλά και τον τρόπο που προσεγγίστηκαν όλοι οι προπονητές

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Χθες λέγαμε για το πως θα πάει η υπόθεση προπόνητη, με… μαντεψιές. Με τη επιστροφή σε κανονικούς ρυθμούς όμως, φαίνεται πως κάποια πράγματα τα σκέφθηκαν καλά μέσα στο Πάσχα κι επέστρεψαν έτοιμοι… για δράση. Με τον Ματίας Αλμέιδα στο επίκεντρο. Δε μας φαίνεται παράλογο. Τίποτε απ΄όσα έκανε η ΑΕΚ στο διάστημα που ψάχνει προπονητή δε μας φάνηκε παράλογο.

Και οι συζητήσεις με πολύ μεγάλα ονόματα, όπως του Ρούντι Γκαρσία και η μη βιασύνη να κλείσει άμεσα συμφωνία με τον Αλμέιδα μετά τις συζητήσεις στην Ελλάδα. Και οι διεξοδικές επαφές με άλλους. Και το γεγονός πως ήρθε κόσμος στην Αθήνα για να δει τις εγκαταστάσεις και τις αθλητικές υποδομές της ομάδας, μπορεί να χλευάστηκε, αλλά όσοι το ειρωνεύτηκαν, νομίζω πρέπει να καταλάβουν πως κι αυτό δείγμα σοβαρότητας ήταν.

Oι… ξεναγήσεις σε Opap Arena και Σπάτα έδωσαν άμεση εικόνα για την ταυτότητα της ΑΕΚ

Η ΑΕΚ πήγαινε για μια σοβαρή, για μια πολύ κρίσιμη επιλογή για τον νέο προπονητή. Και ήταν δείγμα σοβαρότητας πως με όποιους επέλεξε να μιλήσει πιο αναλυτικά, επέλεξε να τους δώσει άμεση εικόνα για την ταυτότητα της, τα στοιχεία του πλάνου της, τις συνθήκες που θα είχαν, αν έφταναν σε συμφωνία για να δουλέψουν στην ομάδα μας.

Το να πας να δεις το νέο γήπεδο, είτε ο ίδιος είτε ο εκπρόσωπος σου, το να δεις το προπονητικό κέντρο, που θα είναι η βάση σου, όχι μόνο δεν ήταν… πρόγραμμα ξενάγησης, αλλά απαραίτητο στοιχείο για οποιονδήποτε αντιμετώπιζε σοβαρά τις συζητήσεις με την ΑΕΚ. Τα πάντα μπροστά σου από πρώτο χέρι. Από πρώτο χέρι και οι εντυπώσεις σου για το κατά πόσο είναι καλυμμένος, ευκαιρία να διατυπώσεις επίσης κάποιες σκέψεις, να πεις κάποιες ιδέες, να τις ακούσουν και οι συνομιλητές σου κι ενδεχομένως να τους φανούν χρήσιμες. Μόνο θετικά είχε αυτή η διαδικασία.

Όσοι έφτασαν μέχρι τη τελική ευθεία στις συζητήσεις, ήξεραν πλέον απόλυτα με τι είχαν να κάνουν, όπως και η ΑΕΚ αποκόμισε τη καλύτερη δυνατή εικόνα. Όσο καλύτερη εικόνα μπορείς να έχεις, πριν δεις τον άλλον σε πραγματικές συνθήκες. Αυτό προσπαθείς να εξαντλήσεις στο ψάξιμο. Με αυτό τον τρόπο προσπαθείς να περιορίσεις όσο γίνεται το επίπεδο του ρίσκου. Που το ρίσκο είναι για μας μια άστοχη έννοια. Πάντα σε κάθε επιλογή που κάνουμε στη ζωή μας, δεν υπογράφουμε κανένα συμβόλαιο πως θα μας βγει.

Πιο συγκεκριμένα στο ποδόσφαιρο στις μεταγραφές και στην επιλογή προπονητή, υπάρχει πλέον μια συγκεκριμένη διαδικασία, πολύ αναλυτική εφόσον ξέρεις να την ακολουθήσεις σωστά. Της οποίας τα αποτελέσματα εκτιμάς κι αποφασίζεις. Το θέμα λοιπόν δεν είναι ο περιορισμός του ρίσκου. Είναι να έχεις ακολουθήσει μια σωστή διαδικασία. Και η ΑΕΚ έχει ακολουθήσει σωστή διαδικασία.

Η περίπτωση Καρντόσο…

Βέβαια σωστή διαδικασία σε μεγάλο βαθμό ήταν κι αυτή που ακολουθήσαμε με τον Καρντόσο. Ήταν διεξοδική, με πολλές συζητήσεις, προσωπική επαφή. Δε πέτυχε. Δε πέτυχε γιατί αποδείχθηκε πως δεν εκτιμήθηκαν σωστά κάποια δεδομένα. Που είτε πρόκυπταν από το βιογραφικό και τη πορεία του, είτε τα είδαμε αλλά δε τα μετρήσαμε σωστά στη προσωπική επαφή.

Φυσικά μπορεί αυτό να συμβεί και με τον Αλμέιδα ή οποιονδήποτε άλλο μπορούσε να έρθει. Πάντα μπορεί να συμβεί αυτό και κυρίως έχει να κάνει με την επάρκεια των στελεχών που χειρίζονται τις επαφές και με το βαθμό αντίληψης που διαθέτουν για να διαβάσουν σωστά τα στοιχεία που προκύπτουν. Από την εξέταση του φακέλου του υποψήφιου κι από τις επαφές.

Η ΑΕΚ λοιπόν έχει επιλέξει κάποια συγκεκριμένα στελέχη που είχαν την ευθύνη για το φάκελο κι αναγκαστικά πρέπει να τους εμπιστευθείς. Έχουν δουλέψει πολύ, πάντα το ερωτηματικό είναι το κριτήριο και η αντίληψη. Πρέπει να ζήσεις με αυτό και πρέπει να περιμένεις τη ζωή να σου δείξει.

Όμως στη συγκεκριμένη περίπτωση, όσοι έφτασαν στο σημείο να αποτελέσουν πολύ πιθανή επιλογή για την ΑΕΚ και δεν ήταν περισσότεροι από δύο – τρεις, όλοι μίλησαν προσωπικά με τον Δημήτρη Μελισσανίδη. Και μάλιστα χωρίς να έχει δρομολογηθεί καν πιθανή τελική συμφωνία. Το σημειώνω αυτό, γιατί όταν μίλησε με τον Καρντόσο είχε προχωρήσει ήδη αρκετά το πράγμα και είχε πάρει τη πορεία του.

Σταμάτης Βούλγαρης: Ο ευτυχισμένος Ματίας και η κιτρινόμαυρη υπεροχή
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X