Μια εντελώς νέα πεντάδα για βασική στα μετόπισθεν

Μια εντελώς νέα πεντάδα για βασική στα μετόπισθεν
Photo Credits: INTIME

Ο Πάνος Λούπος στο προσωπικό του blog, γι’ αυτό που θα πρέπει να αλλάξει πάση θυσία η ΑΕΚ το καλοκαίρι

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Χριστός Ανέστη! Χρονιά Πολλά σε όλους με υγεία! Χρόνια πολλά επί δύο και σε όσους και όσες γιόρταζαν, τόσο ανήμερα του Πάσχα, όσο και του Αγίου Γεωργίου. Και για όσους δεν πήρατε ακόμα το ταξίδι της επιστροφής, μεγάλη προσοχή στους δρόμους!

Μπήκαμε σε μια εβδομάδα, την πρώτη μετά το Πάσχα, που θέλουμε και που ευχόμαστε να κλείσει με την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος στο χάντμπολ, το βράδυ του ερχόμενου Σαββάτου στην Κοζάνη. Θα είμαστε εκεί και ελπίζουμε να πάνε όλα καλά για μια ομάδα που συνεχίζει να κρατάει ψηλά τη σημαία του συλλόγου, να μας κάνει όλους υπερήφανους, να έχει ξεπεράσει τα δύο χρόνια αήττητη στην Ελλάδα και πάνω απ’ όλα να είναι ΑΕΚ με τα όλα της, σε όλα τα επίπεδα.

Στο ποδόσφαιρο, ότι ίσχυε και ότι λέγαμε πριν το Πάσχα, εξακολουθεί να ισχύει και τώρα. Σε δύο μέτωπα χτυπάει η καρδιά της ΑΕΚ. Στο αγωνιστικό με τη μάχη για την έξοδο στην Ευρώπη να μαίνεται και στο μέτωπο της ανεύρεσης του προπονητή, που θα κληθεί να κάνει την ΑΕΚ ξανά ομάδα ύστερα από τέσσερα χρόνια που δεν είναι ομάδα. Αυτή είναι η πραγματικότητα.

Δεν αρκεί μόνο ο προπονητής

Αν αρκεί ένας προπονητής, όσο καλός κι αν είναι, για να αλλάξει άρδην η εικόνα του ποδοσφαιρικού τμήματος της ΑΕΚ; Προσωπική μου άποψη, χιλιογραμμένη και χιλιοειπωμένη, είναι ότι δεν αρκεί.


Χρειάζεται «λίφτινγκ» η ΑΕΚ και στα στελέχη και φυσικά ουσιαστική και ποιοτική (και όχι απλά ποσοτική) ενίσχυση σε ποδοσφαιριστές. Δεν μπορεί ας πούμε μια ομάδα που έχει παρουσιάσει τη χειρότερη άμυνα που έχουμε δει ποτέ στην ΑΕΚ, όσο σπουδαίο προπονητή κι αν φέρει, να μεταμορφωθεί σε ανταγωνιστική και διεκδικήτρια του πρωταθλήματος.

Θέλει δύο στόπερ κλάσης, πολύ ανώτερα από αυτά που διαθέτει αυτή τη στιγμή, θέλει δύο σύγχρονα ακραία μπακ που να… φυσάνε και θέλει κι έναν τερματοφύλακα, που θα είναι και αξιόπιστος, αλλά και μη επιρρεπής στους τραυματισμούς.

Από αυτή την πεντάδα πρέπει η ΑΕΚ να ξεκινήσει το «χτίσιμο» της, το καλοκαίρι. Κι ας κρατήσει από τους υπάρχοντες, όποιον θεωρεί ότι μπορεί να εξελιχτεί και να προσφέρει, αλλά όχι με γνώμονα να είναι ο βασικός ακραίος μπακ στην ΑΕΚ που θα μπει στο νέο της γήπεδο. Και για να μιλάμε με ονόματα, νομίζω ότι μόνο ο Ρότα έχει πείσει ότι αξίζει γιατί το παλικαράκι δουλεύει πολύ, βελτιώνεται και έχει εξέλιξη κόντρα στο γενικότερο ρεύμα που επικρατεί στην ομάδα.

Μόνο ο Ρότα έδειξε ότι το αξίζει

Από εκεί και πέρα, είναι ξεκάθαρο ότι στην περίπτωση του Μισελέν, η ΑΕΚ απέτυχε και δεν νομίζω ότι χρειάζεται να το σκεφτεί και πολύ. Κατ’ εμέ, παρά του εκ του αντίθετου… γραφόμενα, δεν έχει βγει στην ομάδα, ούτε ο Μοχαμάντι, τουλάχιστον στο βαθμό που θα θέλαμε και που περιμέναμε. Για να μην τα πολυλογώ, ακραίο μπακ που να κάνει όλο το «πακέτο» της δουλειάς ενός ακραίου μπακ, έχω να δω από τον Γκάλο.


Δεν λέω ότι ήταν ο μπακ των ονείρων μου, αλλά και τη σέντρα την είχε και συνέκλινε στην αντίπαλη περιοχή και το ποδαράκι του δοκίμαζε και καλά στημένα εκτελούσε. Κι όλα αυτά χωρίς να αμελεί και να υστερεί στα αμυντικά του καθήκοντα.

Ούτως ή άλλως, η ΑΕΚ αν θέλει να αλλάξει πραγματικά και να γίνει μια σκληρή ομάδα που αυτό το χαρακτήρα πρέπει να έχεις στο ελληνικό πρωτάθλημα για να το διεκδικήσεις, θα πρέπει να μην κοιτάξει στο πότε λήγουν κάποια συμβόλαια, αλλά στο αν κάνουν ή δεν κάνουν κάποιοι παίκτες της. Κι αν μη τι άλλο, από τη μέση και πίσω, ειδικά σε επίπεδο ενδεκάδας, θεωρώ ότι χρειάζεται αυτό που λέγαμε πιτσιρικάδες… «επισκευή και πέταμα». Κοινώς, μια εντελώς νέα πεντάδα.

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Γκέκο
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X