Οταν η ΑΕΚ έσωζε ξανά την ευρωπαϊκή προοπτική στο φινάλε, ανυπεράσπιστη στην εποχή «Ζ» (VIDEO)

Οταν η ΑΕΚ έσωζε ξανά την ευρωπαϊκή προοπτική στο φινάλε, ανυπεράσπιστη στην εποχή «Ζ» (VIDEO)

Καταδικαστική διαιτησία από τον Θεσσαλονικιό Φιλιππιάδη που άφησε την ΑΕΚ για 30' με εννέα παίκτες, αποβάλλοντας Ράντονιτς και Καραβίτη δι’ ασήμαντον αφορμή

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ήττα της ΑΕΚ με 2-0 στις Σέρρες σαν σήμερα πριν από 40 χρόνια ήταν ένα από τα πιο χαρακτηριστικά δείγματα του πόσο ανυπεράσπιστη και αβοήθητη ήταν η ομάδα στα χρόνια της δεκαετίας του ’80, λίγο μετά την αποχώρηση του Λουκά Μπάρλου και την ανάληψη της προεδρίας από τον Ανδρέα Ζαφειρόπουλος. Ακόμα και με αντιπάλους όπως ο Πανσερραϊκός που πάλευε για να αποφύγει τον υποβιβασμό, η ΑΕΚ μπορούσε να χάσει έναν αγώνα επειδή έτσι ήθελε ένας διαιτητής.

Ο συγκεκριμένος λεγόταν Φιλιππίδης και ήταν από τη Θεσσαλονίκη. Καταδίκασε την ΑΕΚ σε ήττα με το έτσι θέλω, αποβάλλοντας δύο παίκτες της για ασήμαντη αφορμή, ενώ απέβαλε ακόμα και τον έφορο της ΑΕΚ Γυφτάκη από τον πάγκο της ομάδας.

Ο Πανσερραϊκός είχε προηγηθεί από το 18′ με τον Παπαδημητρίου και η ΑΕΚ πίεζε για την ισοφάριση, όμως ο διαιτητής είχε… αποφασίσει να μην την αφήσει. Στο 25′ ο Ταράσης γκρέμισε τον Μαύρο που ήταν έτοιμος να ισοφαρίσει, αλλά ο Φιλιππίδης αγνόησε το καταφανέστατο πέναλτι.

Το αποκορύφωμα, όμως, ήταν η φάση του 63′, όταν σφύριξε φάουλ υπέρ του Μαύρου, αντί να αφήσει το πλεονέκτημα. Ο Μαυροβούνιος Μόιας Ράντονιτς που είχε έρθει στην Ελλάδα λίγους μήνες νωρίτερα, φώναξε στον διαιτητή «πουστ πρέτσνοστ» που στη γλώσσα του σημαίνει «άσ’ το να παιχθεί».

Ο Φιλιππίδης άκουσε… κάτι άλλο και τον απέβαλε. Αμέσως έτρεξε κοντά του ο Πέτρος Καραβίτης και του είπε: «Γιατί σε πείραξε αυτό που άκουσες; Μήπως είσαι;». Αποτέλεσμα ήταν να αποβληθεί και αυτός! Ακόμα και ο έφορος Γυφτάκης αποβλήθηκε κατά τη διάρκεια των διαμαρτυριών! Η ΑΕΚ συνέχισε με εννέα παίκτες και δέχθηκε ένα ακόμα γκολ από τον Πανταζή στο 78.

Στο τέλος της σεζόν τερμάτισε 4η με ένα βαθμό πίσω από τον ΠΑΟΚ και έπρεπε περιμένει τον Τελικό Κυπέλλου Παναθηναϊκού-Λάρισας και το μπαράζ τίτλου Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού για να μάθει αν θα έβγαινε στην Ευρώπη.

Ο Παναθηναϊκός πήρε το Κύπελλο και ο Ολυμπιακός το πρωτάθλημα, και αυτός ήταν ο μόνος συνδυασμός που έβγαζε την ΑΕΚ στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Με οποιαδήποτε άλλο η εξέλιξη, η Λάρισα θα έβγαινε στο Κυπελλούχων (ως κάτοχος ή ως φιναλίστ, αν έπαιρνε τον τίτλο ο Παναθηναϊκός) και η τέταρτη θέση δε θα έδινε ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Η σύνθεση της ΑΕΚ: Χρηστίδης, Στυλιανόπουλος (46′ Παραπραστανίτης) Γεωργαμλής, Μανωλάς, Καραγκιοζόπουλος (72′ Ρήγας) Λέτσας, Καραβίτης, Μπαλής, Ράντονιτς, Βλάχος, Μαύρος

 

Η Ανάλυση του ΑΕΚ - Άρη 2-0 από τον Άκη Ζήκο | AEK After 15/04/24 (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X