Εικόνες παράνοιας στη Σανγκάη: Υψώνουν φράχτες στα σπίτια για να μη βγαίνουν έξω οι κάτοικοι

Εικόνες παράνοιας στη Σανγκάη: Υψώνουν φράχτες στα σπίτια για να μη βγαίνουν έξω οι κάτοικοι

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Σοκαριστικές είναι οι εικόνες που καταγράφονται στη Σανγκάη, η οποία παρά το γεγονός ότι βρίσκεται σε lockdown από την 1η Απριλίου και οι θετικοί στον κορονοϊό μεταφέρονται σε «στρατόπεδα» καραντίνας, οι τοπικές αρχές προχωρούν σε παράλογα κι επικίνδυνα για την ασφάλεια των πολιτών μέτρα, υψώνοντας φράχτες σε κτίρια κατοικιών.

Μετά τις δαγκάνες, την απομάκρυνση μικρών παιδιών από τους γονείς τους, τώρα «μπλοκάρουν» και τις εισόδους των σπιτιών.

Εικόνες με εργάτες με λευκές προστατευτικές στολές να σφραγίζουν εισόδους συγκροτημάτων με κατοικίες ή ακόμα και δρόμους να στήνουν φράχτες ύψους δύο μέτρων στη Σανγκάη έγιναν viral προκαλώντας την οργή των χρηστών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Μερικοί χρήστες καταγγέλλουν ότι πρόκειται για ένα επικίνδυνο μέτρο, καθώς σε περίπτωση πυρκαγιάς οι πολίτες δε θα μπορούν να διαφύγουν.

Σύμφωνα με τον Guardian, οι φράχτες τοποθετήθηκαν κυρίως σε συγκροτήματα κατοικιών, στα οποία έχει καταγραφεί τουλάχιστον ένα κρούσμα κορονοϊού.

Ο απολογισμός του τρέχοντος ξεσπάσματος της πανδημίας του νέου κορονοϊού στη Σανγκάη έφθασε σήμερα τους 87 νεκρούς εξαιτίας της COVID-19 παρά το lockdown, ενώ η πόλη του Πεκίνου κλήθηκε να «δράσει χωρίς καθυστέρηση» εν μέσω της αύξησης των κρουσμάτων του SARS-CoV-2 στην κινεζική πρωτεύουσα.

Ένα βίντεο δείχνει τους κατοίκους να φωνάζουν από τα μπαλκόνια στους εργάτες που προσπαθούσαν να στήσουν φράχτη πριν υποχωρήσουν και τον αφαιρέσουν. Άλλα βίντεο καταγράφει οργισμένους ανθρώπους να γκρεμίζουν φράχτες.

Θάνος Τσίμπος: Οι προπονήσεις και τα συμβόλαια των Ελληνων παικτών
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X