Η άλλη ΑΕΚ μετά την διακοπή και η επανένταξη του Ανγκόλα

Η άλλη ΑΕΚ μετά την διακοπή και η επανένταξη του Ανγκόλα
Photo Credits: INTIME

Ο Θάνος Τσίμπος γράφει για την ΑΕΚ που θα δούμε με την επανέναρξη του πρωταθλήματος και την επιστροφή του Ανγκόλα

Καταρχάς Χρόνια Πολλά σε όλους, ελπίζω να περάσατε καλά και να ξεκουραστήκατε όπως έπρεπε. Οι ομάδες όπως και η ΑΕΚ, βρίσκονται σε ολιγοήμερες διακοπές και οι περισσότεροι παίκτες έχουν σκορπίσει σε κάθε γωνιά της Ευρώπης τώρα που βρήκαν ευκαιρία, καθώς ακολουθεί το κρισιμότερο κομμάτι της σεζόν.

Ελπίζουμε σε άλλη ΑΕΚ

Στην ΑΕΚ, να χτυπήσουμε ξύλο, τα πράγματα έχουν αρχίσει να μπαίνουν σε μια σειρά. Η ομάδα εδώ και καιρό δουλεύει με το ίδιο γκρουπ παικτών, ο Λάνγκφορντ επέστρεψε έστω και με περιορισμό λεπτών, ο Ανγκόλα πάτησε επιτέλους παρκέ μετά από 4 μήνες. Υπάρχει περίπτωση σε λίγο καιρό η ομάδα να κατεβαίνει με κανονική δωδεκάδα στους αγώνες και να μην ξέρουμε πώς να το διαχειριστούμε. Τα προβλήματα του Χάμερ και του Φιλιππάκου θα είναι παρελθόν με την επανέναρξη και αν όλα πάνε καλά, η Ένωση θα φορτσάρει για ένα καλύτερο πλασάρισμα στην κανονική περίοδο και τα πλέι-οφ που φυσικά δεν θέλει απλά να συμμετάσχει, αλλά να πάει όσο πιο ψηλά γίνεται.

Πάντα κρατάμε μια πισινή, γιατί με αυτά που έχουν δει τα μάτια μας φέτος, ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος, αφού μόνο.. μετεωρίτης δεν έχει πέσει στα Λιόσια ακόμα, αλλά ας είμαστε αισιόδοξοι. Στην ομάδα έχουν 2 γεμάτες εβδομάδες να προπονηθούν, να εντάξουν καλύτερα τους τραυματίες και γενικότερα να βρίσκονται σε καλό σημείο ανταγωνιστικότητας.

Να πούμε εδώ ότι οι επιστροφές του Λάνγκφορντ και του Ανγκόλα, αναγκαστικά θα φέρουν ανακατατάξεις και αυτό θα πρέπει να γίνει όσο πιο ομαλά γίνεται, καθώς η ομάδα είχε βρει έναν συγκεκριμένο ρυθμό και μια δεδομένη χημεία. Και οι 2 τους είναι παίκτες υψηλής χρήσης μέσα στα παιχνίδια, παίρνουν πολλές μπάλες στην επίθεση κάτι που σημαίνει ότι μοιραία θα μειωθούν οι προσπάθειες κάποιων άλλων. Ειδικά ο Ανγκόλα που είναι παίκτης διαφοράς για την ΑΕΚ, θα πρέπει να επιστρέψει στον δικό του ρόλο, δηλαδή του παίκτη που καθορίζει το παιχνίδι της ομάδας και μπορεί να κάνει την παραπάνω ενέργεια ώστε να αλλάξει τις ισορροπίες. Σίγουρα θα χρειαστεί και αυτός χρόνο, αλλά τα τελευταία δύο παιχνίδια της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος θα είναι μια καλή προσομοίωση για τα πλέι-οφ.

Στο παιχνίδι με τον Ηρακλή, φάνηκε ότι ήταν εντελώς εκτός ρυθμού, είχε άγχος να σκοράρει και να βοηθήσει την ομάδα και αυτό του βγήκε αρνητικά στο παιχνίδι και πολύ σωστά δεν χρησιμοποιήθηκε στο τέλος του αγώνα. Καλώς ή κακώς η ΑΕΚ έμαθε να παίζει χωρίς τον Ανγκόλα, δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς και τώρα θα πρέπει να επιστρέψει στις αρχικές.. ρυθμίσεις. Στέκομαι περισσότερο στον Ανγκόλα γιατί είδαμε ότι στο πικ της φόρμας του πραγματικά μπορούσε να πάρει ματς μόνος του. Ο Λάνγκφορντ με την εμπειρία του και το κρύο αίμα που διαθέτει, είναι βέβαιο ότι θα βοηθήσει, ειδικά σε θέματα leadership, αλλά δεν περιμένω και θαύματα από εκείνον. Είναι βέβαιο ότι μια τελευταία κατοχή που θα κρίνει έναν αγώνα θα την πάρει ο Κιθ αλλά το παιχνίδι της ΑΕΚ πρέπει να στηριχτεί και πάλι στον Κολομβιανό.

Τα φώτα στον Σεγκούρα

Ο Κούρο Σεγκούρα από την ημέρα που ήρθε στην ομάδα, προσαρμόστηκε άμεσα και έτρεξε ένα καλό σερί 4 νικών σε 5 παιχνίδια. Άλλωστε, αυτός ήταν και ένας από τους λόγους που επιλέχτηκε, γιατί βρισκόταν στο Ελληνικό πρωτάθλημα, ήξερε πώς παίζεται το μπάσκετ εδώ, ήταν σε ομάδα που αντιμετώπισε και εκείνη πάρα πολλά προβλήματα, οπότε ήταν έτοιμος για αυτήν την πρόκληση. Στους προηγούμενες αγώνες είχε περιορισμένες επιλογές, ειδικά στους ψηλούς και τα πήγε μια χαρά στο ροτέισον, παίρνοντας τις ταυτότητες των αντιπάλων του και πετυχαίνοντας μεγάλες νίκες. Πλέον είναι στο χέρι του, με γεμάτο «οπλοστάσιο» να φτιάξει μια ακόμα καλύτερη ομάδα που δεν έχει να φοβάται κανέναν.

Η ΑΕΚ έδειξε πώς είτε έχει πλεονέκτημα έδρας, είτε μειονέκτημα δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τους αντιπάλους της, με τις 2 τελευταίες εκτός έδρας νίκες να είναι απέναντι στις ομάδες που ενδέχεται να αντιμετωπίσει στα πλέι-οφ. Για αυτό όταν με ρωτάνε ποιον θέλεις για αντίπαλο, απαντάω δεν με ενδιαφέρει ο αντίπαλος, μόνο να είναι η ΑΕΚ υγιής και πλήρης. Δεν έχει γίνει αυτό φέτος, έχει καταντήσει και ανέκδοτο να το λέμε, αλλά πραγματικά αν μπορέσει η Ένωση για κάποιο καιρό να προπονηθεί και παίξει στους αγώνες με όλους τους παίκτης της, τότε δεν έχει να φοβάται τίποτα. Βλέπετε ότι ένας κόβιντ, ένας τραυματισμός σε κρίσιμη χρονική περίοδο μπορεί να αλλάξει άρδην τα δεδομένα. Η Αρμάνι Μιλάνο που πήγαινε τρένο όλη την χρονιά, κυριολεκτικά διαλύθηκε πριν τα πλέι-οφ και μάλλον θα δει το Φάιναλ-4 από την τηλεόραση. Ας ελπίσουμε η τύχη που είχε γυρισμένη την πλάτη στην ομάδα όλη την σεζόν, να εμφανιστεί τώρα και να μπορέσει η ΑΕΚ να συνεχίσει χωρίς άλλα προβλήματα.

Η ΑΕΚ και οι παίκτες της πρέπει να συνεχίσουν με την ίδια λογική, την ίδια αυταπάρνηση που έδειχναν σε νίκες και σε ήττες, την ίδια ενέργεια για να κάνουν ένα καλό finish σε μια πολύ δύσκολη χρονιά από όλες τις απόψεις.

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΑΕΚ Cult Stories #6: Ο εφιάλτης Νατσούρα και οι στιγμές που θα αλλάζαμε – Το νέο Podcast του enwsi.gr (AUDIO)http://ΑΕΚ Cult Stories #6: Ο εφιάλτης Νατσούρα και οι στιγμές που θα αλλάζαμε – Το νέο Podcast του enwsi.gr (AUDIO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X