Κύπελλο Ισπανίας: Το σήκωσε στα πέναλτι η Μπέτις λίγο πριν το ... αντίο του Χοακίν! (VIDEO)

Κύπελλο Ισπανίας: Το σήκωσε στα πέναλτι η Μπέτις λίγο πριν το ... αντίο του Χοακίν! (VIDEO)
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Κούπα για χάρη του Χοακίν! Η Μπέτις επέστρεψε στον θρόνο του Κόπα Ντελ Ρέι μετά από 17 χρόνια λυγίζοντας τη Βαλένθια στα πέναλτι (5-4, 1-1 παρ.) και χάρισε στον «αιωνόβιο» αρχηγό της έναν δεύτερο τίτλο στην τελευταία του επαγγελματική σεζόν.


Σε όλη της την ιστορία, ποτέ κανείς παίκτης δεν κατάφερε να σηκώσει δύο τρόπαια. Με ένα προπολεμικό πρωτάθλημα και τέσσερις παρουσίες σε τελικό Κόπα Ντελ Ρέι σε διαφορετικές δεκαετίες, πώς θα μπορούσε να συμβεί το αντίθετο; Στην περίπτωσή του, όμως, όλα ήταν εφικτά, όταν βρίσκεσαι στο κορυφαίο επίπεδο επί 22 ολόκληρα χρόνια. Ο «αιωνόβιος» κάπτεν, ο σπουδαίος Χοακίν, στα 40 του χρόνια έγινε ο πρώτος που σηκώνει δεύτερη κούπα Κόπα Ντελ Ρέι με τη φανέλα της αγαπημένης του Μπέτις έχοντας πανηγυρίσει ήδη την κατάκτηση του 2005, αφού οι Βερδιμπλάνκος νίκησαν στα πέναλτι την πρώην του ομάδα, Βαλένθια (5-4 πεν.) και πρόσθεσαν έτσι το πρώτο τους ασημικό μετά από 17 χρόνια.


Οι δύο τους έφτασαν στον τελικό ως μίνι εκπλήξεις. Τα μεγαθήρια απουσίαζαν από καιρό κι έτσι η «μονομαχία» τους προμηνυόταν πέρα για πέρα αμφίρροπη, όπως και εξελίχθηκε. Οι Ανδαλουσιανοί έκαναν δυναμικότερο ξεκίνημα και πήραν «κεφάλι» στο σκορ μόλις στο 11ο λεπτό, όταν από ασίστ του Μπεγιερίν ο Μπόρχα Ιγκλέσιας τελείωσε τη φάση με «καρφωτή» κεφαλιά για το 1-0. Οι Νυχτερίδες, όμως, κατάφεραν να επανέλθουν και να φέρουν το ματς στα ίσα με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, χάρη στον Ούγκο Δούρο και την υπέροχη λόμπα του που νίκησε τον Μπράβο.


Οι δύο κίπερ, Μπράβο και Μαμαρντασβίλι έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους για να διατηρήσουν άθικτο αυτό το 1-1 στο υπόλοιπο της κανονικής διάρκειας κι έτσι το ματς πήγε στην παράταση, όπου αμφότετερες οι ομάδες έκαναν περισσότερο συντήρηση δυνάμεων για τη «ρώσικη ρουλέτα». Ο Χοακίν είχε ήδη περάσει στο ματς από το 85′ και δεν υπήρχε περίπτωση να μείνει αμέτοχος στον τελευταίο τελικό της καριέρας του. Γι’ αυτό κι όταν ήρθε η στιγμή των πέναλτι, μπήκε δεύτερος στη σειρά, ευστοχώντας με παρακινδυνευμένη πλην όμως πονηρή εκτέλεση. Όπως έκαναν και οι τέσσερις συμπαραστάτες του από την άσπρη βούλα, με την ειδοποιό διαφορά να αποτελεί το χαμένο πέναλτι του «μοιραίου», Γιουνούς Μούσα, ο οποίος αστόχησε απελπιστικά στέλνοντας τη μπάλα πάνω από τα δοκάρια.

Το 5-4 στα πέναλτι χάρισε τον τίτλο στους Βερδιμπλάνκος και στον γερόλυκο των ισπανικών κι ευρωπαϊκών γηπέδων, ο οποίος ξέσπασε σε δάκρυα ευτυχίας και λύτρωσης για το πιο ιδανικό «αντίο» που θα μπορούσε να φανταστεί από την ενεργό δράση. Η Μπέτις, έτσι πρόσθεσε το τρίτο τρόπαιο στη συλλογή της (μετά το 1977 και το 2005), ενώ από την άλλη η Βαλένθια από την άλλη έμεινε στις 8 κατακτήσεις.

Σταμάτης Βούλγαρης: Ο ευτυχισμένος Ματίας και η κιτρινόμαυρη υπεροχή
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X