Από το «Γολγοθά» μέχρι την ΑΕΚ-Ανάσταση

Από το «Γολγοθά» μέχρι την ΑΕΚ-Ανάσταση
Photo Credits: INTIME

Ο Σταμάτης Βούλγαρης γράφει τα ανοιχτά μέτωπα που υπάρχουν μπροστά για τους «κιτρινόμαυρους» που αφορούν την Ευρώπη, τον προπονητή και το ρόστερ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Μεγάλο Σάββατο με βόλτα στην Νέα Φιλαδέλφεια για να πάρουμε μία τζούρα από τον υπέροχο «Ναό» μας και μετά στα Σπάτα για να δούμε την ΑΕΚ Β. Εντάξει το ματς σε καμία περίπτωση δεν πήγε όπως όλοι θα θέλαμε και όλοι ήμασταν σκασμένοι μετά το τελευταίο σφύριγμα, αλλά κάποιες φορές πρέπει να παραδέχεσαι την ανωτερότητα του αντιπάλου. Και η Καλλιθέα που βλέπει «άνοδο» ήταν ανώτερη και κέρδισε δίκαια.

Η ΑΕΚ Β ήταν ένα περίεργο στοίχημα το προηγούμενο καλοκαίρι που βάσει συνθηκών και προγραμματισμού, πήγε καλύτερα από ότι θα περίμενε ο οποιοδήποτε. Και δεδομένα πολύ καλύτερα από όλες τις άλλες «αναπτυξιακές» ομάδες. Έχει συγκεντρώσει πέντε βαθμούς περισσότερους από τον Ολυμπιακό που έχει «φορτώσει» όλες του τις μεταγραφές εκεί, δέκα από τον Πάοκ που… σάρωνε και είκοσι από τον Παναθηναϊκό που δεν κινδυνεύει με υποβιβασμό επειδή οι αναπτυξιακές ομάδες δεν πέφτουν. Ένα ματς έμεινε για να πέσει η αυλαία και αυτά τα παιδιά και οι άνθρωποι που ασχολήθηκαν με αυτή την ομάδα από την αρχή μέχρι το τέλος, αξίζουν το απλόχερο χειροκρότημά μας.

Πάμε τώρα και στα πολύ πιο σοβαρά. Αυτή την ώρα υπάρχει ένα πολύ «καυτό» ανοικτό θέμα. Του νέου προπονητή. Υπάρχουν τρεις περιπτώσεις που απασχολούν. Ο Αλμέιδα, ο Λέκο και ένας ακόμα που το όνομά του δεν είναι γνωστό. Η απόφαση που θα παρθεί είναι πολύ κρίσιμη για το μέλλον της ΑΕΚ. Λογικά μέχρι το ματς στην Τούμπα θα έχει παρθεί και θα ξέρουμε που βαδίζουμε.

Από εκεί και πέρα υπάρχει το θέμα του ευρωπαϊκού εισιτηρίου. Αν η ΑΕΚ καταφέρει και πάρει αποτέλεσμα στη Θεσσαλονίκη, θα κάνει ένα πολύ σημαντικό βήμα. Απλά δεν της φτάνει η τέταρτη θέση και για αυτό πρέπει να κάνει τα πάντα για να βγει τρίτη. Αυτή τη στιγμή όλα εξαρτώνται από τους παίκτες και μόνο αυτούς.

Πάντως η έξοδος στην Ευρώπη και η επιλογή προπονητή δεν πρόκειται να λύσουν όλα τα προβλήματα. Η νέα χρονιά θα είναι πολύ πιο απαιτητική ειδικά από τη στιγμή που θα επιστρέψουμε σπίτι μας και θα πρέπει να παρθούν αποφάσεις που απαιτούν γερό στομάχι.

Το ερχόμενο καλοκαίρι αναμένεται να είναι ένα ακόμα πολλών ανακατατάξεων. Διότι υπάρχουν συμβόλαια που λήγουν, άλλα που οδεύουν με μαθηματική ακρίβεια προς το «διαζύγιο» και η ΑΕΚ της… Αγιά – Σοφιάς δεν μπορεί να περιμένει. Η ΑΕΚ θα αναγκαστεί να προχωρήσει σε πολλές αλλαγές και θα χρειαστεί να έρθουν εφτά – οκτώ τουλάχιστον παίκτες με στόχο να κάνουν τη διαφορά. Πάμε να δούμε τα πράγματα ανά θέση.

Τερματοφύλακας

Ο Στάνκοβιτς όταν είναι υγιής είναι ο γκολκίπερ που μπορείς να στηριχτείς. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έχει συμβόλαιο. Συμβόλαιο έχουν και οι Τσιντώτας και Αθανασιάδης, αλλά ο πρώτος δεν ικανοποιεί και ο δεύτερος θέλει μεταγραφή για να πάει κάπου και να παίζει. Οπότε θα χρειαστούμε έναν ακόμα με τρίτο τον Χατζηεμμανουήλ που αξίζει να πάρει την ευκαιρία του.

Ακραία μπακ

Δεξιά ο Μισελέν ήταν μία μεταγραφή εκατομμυρίου, αλλά δεν έχει προσαρμοστεί απόλυτα. Φημολογείται πως υπάρχει ενδιαφέρον από την πατρίδα του. Ίδωμεν. Ο Ρότα είναι πολύ βελτιωμένος, αλλά ξεκάθαρα με αμυντικές αδυναμίες. Ο Μπακάκης είναι εκτός πλάνων από πέρσι. Αριστερά ο Μοχαμάντι έχει κάνει μεγάλες γκέλες σε πολύ σημαντικά ματς και ο Χατζισαφί είναι μία αξιοπρεπή back up επιλογή. Στη Β’ ομάδα υπάρχουν και οι Μιτάι και Παρράς, αλλά η ΑΕΚ δεν ξέρει τι θα κάνει ακόμα. Φέτος πάντως δεν μπόρεσε να τους αξιοποιήσει σωστά.

Στόπερ: Βράνιες, Τζαβέλλας και Μήτογλου δεν προσφέρουν καμία απολύτως ασφάλεια. Το απέδειξαν σε όλη τη διάρκεια της σεζόν με όποιο συνδυασμό και αν έπαιξαν. Από εκεί και πέρα ο Σβάρνας δεν υπολογίζεται και ψάχνεται εδώ και μήνες. Κορνέζος και Λάτσι μπορούν να σταθούν μόνο ως πέμπτες επιλογές σε μία ομάδα που θέλει να κάνει πρωταθλητισμό. Χρειάζεσαι έναν Μανωλά, έναν Γκαμάρα ή έναν Τσιγκρίνσκι.

Μεσαία γραμμή

Ο Λε Ταλέκ με το «βαρύ» συμβόλαιο δεν κατάφερε να πείσει. Ούτε η ΑΕΚ να τον εκμεταλλευτεί όπως θα έπρεπε. Το συμβόλαιο του Σιμόες λήγει και δεν βλέπουμε φως ανανέωσης στον ορίζοντα. Εγώ θα του έκανα πρόταση παραμονής για να τιμηθεί για όσα προσέφερε, αλλά δεν αποφασίζω εγώ. Ο Σάκχοφ θα αποχωρήσει, ο Γαλανόπουλος δεν ξέρουμε σε τι κατάσταση βρίσκεται και όλοι ευχόμαστε να γυρίσει γερός. Ο Φράνσον μάλλον θα πάει να δει… ψυχίατρο αφού δεν υπολογίζεται για πουθενά (και δεν ξέρουμε σε τι κατάσταση είναι) και ο Κριχόβιακ είναι μία εξαιρετικά δύσκολη περίπτωση που δεν εξαρτάται αποκλειστικά από την ΑΕΚ. Μόνος σίγουρος ο Σιμάνσκι. Εδώ και αν θες βαρβάτη ενίσχυση.

Μεσοεπιθετικοί

Ο Μάνταλος είναι ο αρχηγός, αλλά δυστυχώς για την ΑΕΚ δεν έχει «εμφανιστεί» σε κανένα μεγάλο ματς τα τελευταία χρόνια και υπάρχει έντονη αμφισβήτηση στο πρόσωπό του. Πρωταγωνιστικό ρόλο δε γίνεται να έχει, όμως δεδομένα είναι χρήσιμος. Ο Γέβτιτς που ήρθε δανεικός, άφησε κάποιες υποσχέσεις στο ξεκίνημα, αλλά μετά «εξαφανίστηκε».

Εξτρέμ

Ο Άμραμπατ είναι φευγάτος, όπως άλλωστε δήλωσε ο ίδιος (και φροντίζει να δείχνει με τον δικό του τρόπο). Ο Τάνκοβιτς είναι «τελειωμένος» από καιρό. Ο Γκαρσία είναι το ένα στάνταρ για το δεξί φτερό και ο Τσούμπερ είναι απολύτως στο χέρι της ΑΕΚ. Απαιτούνται όμως και άλλες προσθήκες. Και δε μιλάω ούτε για τον Αλμπάνη του οποίου ο δανεισμός λήγει, ούτε τον Γιούση.

Επίθεση

Ο Αραούχο, είναι η βασική επιλογή. Ο Ανσαριφάρντ έχει συμβόλαιο, παίρνει και κοινοτικό διαβατήριο, αλλά δεν έπεισε κανέναν πως μπορεί να αποτελέσει βασική λύση. Αν μάλιστα έχεις μπροστά σου τρεις διοργανώσεις, χρειάζεσαι έναν ακόμα φορ πρώτης γραμμής.

Αυτά τα ολίγα…

ΥΓ: Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά σε όσους γιορτάζουν και να περάσετε υπέροχα με τους δικούς σας ανθρώπους

Σταμάτης Βούλγαρης: Ο ευτυχισμένος Ματίας και η κιτρινόμαυρη υπεροχή
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X