O Αλμέιδα που «καίγεται» και ο Λέκο με την άσχημη περιπέτεια

O Αλμέιδα που «καίγεται» και ο Λέκο με την άσχημη περιπέτεια
Photo Credits: INTIME

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου καταπιάνεται με την τελική ευθεία στο θέμα του προπονητή καθώς αναμένεται η απόφαση της ΑΕΚ για τον εκλεκτό.

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Για να το ξεκαθαρίσω τάχιστα, επειδή ο τίτλος ίσως είναι και παρεξηγήσιμος σχετικά με την υποψηφιότητα του Ματίας Αλμέιδα για τον πάγκο της ΑΕΚ: δεν «καίγεται» ο Αργεντινός ως μία από τις βασικές λύσεις για τον πάγκο της Ένωσης, ο ίδιος «καίγεται» για να πάρει τη δουλειά. Και τούτο φάνηκε από την επιθυμία του να έρθει στην Ελλάδα και μετά από υπερατλαντικό ταξίδι, να ζητήσει άμεσα ραντεβού με τον Μελισσανίδη. Είναι κάτι που δεδομένα λειτουργεί υπέρ του, συζητήθηκε ευμενώς.

Βέβαια η επιθυμία κάποιου για να πάρει το χρίσμα, όσο σφοδρώς κι αν εκδηλώνεται, είναι το τελευταίο που μας ενδιαφέρει στη συγκεκριμένη ιστορία. Επιφυλάξεις είναι λογικό να υπάρχουν, το βιογραφικό του δεν είναι κάτι το σπουδαίο συγκριτικά με το επίπεδο που η ΑΕΚ θα έπρεπε να κινηθεί. Είναι ένας ένας προπονητής που -εφόσον πάρει τη δουλειά- θα βγει για πρώτη φορά από το… Αμέρικα, κάτι που ψάχνει αρκετά τα τελευταία χρόνια.

Αναμφίβολα, ο Αλμέιδα δεν διαθέτει το προφίλ των προπονητών που αρχικώς η ΑΕΚ προσέγγισε διαπιστώνοντας ότι οι ελάχιστες πιθανότητες να πείσει έναν εξ αυτών για την προοπτική της, προϋποθέτουν και την (ιώβια) υπομονή της. Θα έπρεπε να περιμένει τουλάχιστον έως τον Ιούνιο με το ξεκάθαρο ρίσκο να την οδηγήσει η πίεση του χρόνου σε επιλογή τύπου Μιλόγεβιτς. Δηλαδή ενός προπονητή για τον οποίο θα είχε εξ αρχής αμφιβολίες. Κάπως έτσι, χαμήλωσε τον πήχη και ξεκίνησε τις συζητήσεις με πιο βατές περιπτώσεις.

Ασφαλώς και υπάρχουν καλύτεροι από τον Αλμέιδα, στα ίδια χρήματα. Όλοι έχουμε μια συγκεκριμένη πεποίθηση διαβάζοντας τα ονόματα και αναλύοντας τα βιογραφικά ή την προπονητική φιλοσοφία του καθενός. Επί προσωπικού γράφοντας, ο Ντι Φραντσέσκο και ο Πελεγκρίνο είναι πιο ασφαλείς λύσεις από τον Αργεντινό. Αν υπάρχει κάτι που εξιτάρει στο προφίλ του Αλμέιδα, αυτό είναι το ταμπεραμέντο του.

Πιστεύω ότι αν πάρει αυτός τη δουλειά, θα ζήσουμε μυθικές (όχι απαραίτητα για καλό) καταστάσεις και πολλοί θα περάσουν δύσκολα με τον εκρηκτικό και ασυμβίβαστο χαρακτήρα του, τούτο μάλιστα που σημειώνω δεν απευθύνεται μόνο στα αποδυτήρια, αλλά και στην ίδια τη διοίκηση, για την περίπτωση που δεν εναρμονιστεί με τα θέλω του.

Ίσως, από άποψη ιδιοσυγκρασίας, να είναι αυτός που η ΑΕΚ χρειάζεται, προπονητικά θα σας γελάσω. Διατηρώ τις ίδιες (μεγάλες) αμφιβολίες και επιφυλάξεις με όλους εσάς. Σίγουρα πάντως, ο Αργεντινός δεν ανήκει στη συνομοταξία των «yes man». Αυτό δεν αμφισβητείται, δίχως ασφαλώς να λέει κάτι κάτι το τρομερό. Έτσι θα έπρεπε να είναι όλοι οι σοβαροί προπονητές.

Ο Λέκο μοιάζει πιο ασφαλής λύση που ζητά το χαμένο χρόνο

Ο Κροάτης Ιβάν Λέκο που επίσης παρουσιάζεται ως μία από τις ισχυρές υποψηφιότητες για τον «κιτρινόμαυρο» πάγκο, είναι μια δοκιμασμένη ευρωπαϊκή λύση. Προσπερνώντας το γεγονός ότι η ΑΕΚ του Μανόλο Χιμένεθ «γλέντησε» τη δική του Μπριζ το καλοκαίρι του 2017 παίρνοντας την πρόκριση για τους ομίλους του Europa League καθώς επικράτησε με 3-0 στο ΟΑΚΑ (μετά το 0-0 του πρώτου ματς) δίχως να έχει διαθέσιμους τους Αραούχο και Λιβάγια, ο Λέκο έκανε εξαιρετική σεζόν στη συνέχεια.

Το τέλος εκείνης της χρονιάς, τον βρήκε πρωταθλητή με τη Μπριζ, ενώ αργότερα την οδήγησε στους ομίλους του Champions League. Ωστόσο τότε, η καριέρα του κατά κάποιο τρόπο στιγματίστηκε από τη σύλληψή του λόγω φερόμενης εμπλοκής σε σκάνδαλο διαφθοράς, ξεπλύματος χρήματος και χειραγώγησης αγώνων στο βελγικό ποδόσφαιρο. Αφού ανακρίθηκε, κρατήθηκε για ένα βράδυ κι ακολούθως αφέθηκε ελεύθερος. Ίσως μέσα από αυτή την περιπέτεια, να έχασε την ευκαιρία να ανοίξει τα φτερά του για κάτι μεγαλύτερο στην Ευρώπη.

Όταν επέστρεψε από την Αλ Αΐν, όπου βρέθηκε για 10 ματς, ανοιχτή πόρτα βρήκε και πάλι στο Βέλγιο, στην Αντβέρπ, με την οποία κατέκτησε το Σούπερ Καπ Βελγίου. Την άφησε όμως στα κρύα του λουτρού για να πάει, στα μισά της σεζόν στην Κίνα όπου ακόμα βρίσκεται έχοντας συμβόλαιο έως το τέλος του ερχόμενου Δεκέμβρη με τη Σανγκάι Πορτ. Βέβαια στην ασιατική χώρα, όλα είναι σε παύση λόγω covid-19.

Ο Λέκο είναι μόλις 44 ετών. Ψάχνει την ομάδα στην Ευρώπη που θα του δώσει την ευκαιρία δίχως ενδοιασμούς και περιστροφές για να «χτίσει» ξανά ένα ισχυρό προφίλ και να κάνει βήματα προόδου, δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι πριν ξεσπάσει το σκάνδαλο στο Βέλγιο, το όνομα του είχε συζητηθεί σε ισπανικούς συλλόγους. Ίσως να πρόκειται για καλύτερη περίπτωση από αυτή του Αλμέιδα, όμως ο Αργεντινός από τη μεριά του είναι «άφθαρτος» και έδειξε λυσσασμένος για τη δουλειά.

Σταμάτης Βούλγαρης: Ο ευτυχισμένος Ματίας και η κιτρινόμαυρη υπεροχή
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X