Η πιο μαύρη σελίδα της ΑΕΚ, εκεί που φάνηκαν να χάνονται τα πάντα! (VIDEO)

Η πιο μαύρη σελίδα της ΑΕΚ, εκεί που φάνηκαν να χάνονται τα πάντα! (VIDEO)

Η πιο μαύρη σελίδα της ιστορίας της ΑΕΚ στο Περιστέρι

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Εννιά χρόνια κλείνουν σήμερα από την πιο μαύρη Κυριακή της ιστορίας της ΑΕΚ. Η ήττα με 1-0 από τον Ατρόμητο στο γήπεδο του Περιστερίου αποτέλεσε την ταφόπλακα και των τελευταίων ελπίδων της ομάδας για παραμονή στην Super League κι έτσι άρχισε η περιπέτεια του υποβιβασμού που έκλεισε με τη δυναμική επάνοδο της ΑΕΚ στα σαλόνια.

Η μοίρα της ΑΕΚ, βέβαια, πολύ δύσκολα θα άλλαζε ακόμα και με νίκη. Η αφαίρεση τριών βαθμών που εκκρεμούσε για τα επεισόδια στον αγώνα με τον Πανθρακικό μία εβδομάδα νωρίτερα, σήμαινε ότι η ΑΕΚ δεν μπορούσε να ανέβει με τίποτα πάνω από τους 30 βαθμούς. Οι ελπίδες να αρθεί απόφαση της Πειθαρχικής και να δοθεί η εντολή να διεξαχθούν τα 12 λεπτά που απέμεναν με τον Πανθρακικό, ήταν ελάχιστες. Ετσι, ο ΟΦΗ ακόμα και με την ήττα στην Τρίπολη από τον Αστέρα με 2-1, έμενε στην κατηγορία με 32 βαθμούς.

Ο Τραϊανός Δέλλας, στον δεύτερο αγώνα του από τη στιγμή της… επιστράτευσής του, παρέταξε την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα που θα μπορούσε, με βάση πάντα τις απουσίες από ένα έτσι κι αλλιώς αδύναμο ρόστερ. Απέναντι σε μια ποιοτικότερη ομάδα που δεν έδειξε και καμία διάθεση να κάνει… χατίρια, δεν είχε και πολλές δυνατότητες. Και ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, στην αγωνιστική αδυναμία προστέθηκε και το άγχος για την καταστροφή που πλησίαζε. Προς το τέλος η ΑΕΚ άρχισε να ρισκάρει όλο και περισσότερο, μη έχοντας κάτι άλλο να κάνει. Ετσι, ο Ατρόμητος σε μία του αντεπίθεση στο 93′ έκανε το 1-0 με τον Γιαννούλη και αυτό ήταν το τελικό σκορ.

Οι σκηνές που ακολούθησαν ήταν τραγικές. Ηταν οι χειρότερες σε 89 χρόνια ιστορίας. Ολη η ΑΕΚ να κλαίει και όλη η φίλαθλη Ελλάδα που ξέρει και εκτιμά τι κεφάλαιο είναι αυτός ο σύλλογος για τον αθλητισμό μας, να παρακολουθεί βουβή και αμήχανη.

Η ΑΕΚ έπεσε πιο χαμηλά από ποτέ. Έζησε την ταπείνωση και τη μαύρη σελίδα που δεν «ξεπλένεται» ούτε με δέκα Τσάμπιονς Λιγκ. Αλλά η ΑΕΚ πλήρωσε. Άδικα ίσως, αλλά πλήρωσε. Και τώρα επιστρέφει για να προσφέρει στον κόσμο της όλα όσα αξίζει και όσα στερήθηκε. Η μαύρη Κυριακή του 2013 είναι σχετικά πρόσφατη, αλλά μοιάζει με ένα μακρινό κακό όνειρο. Μέσα σε δύο χρόνια, πέρασε ένας αιώνας. Να τη θυμόμαστε για να μην την ξαναζήσουμε. Ποτέ ξανά!

Η σύνθεση της ΑΕΚ: Αραμπατζής, Βλάχος, Τσουκαλάς, Μπουγαϊδης, Κουτρουμπής, Μητρόπουλος, Ρίκκα (80′ Κατσικοκέρης), Καραλής, Φούντας, Γκερέιρο (73′ Αναστασόπουλος), Πετρόπουλος (64′ Τσίτας)

Σταμάτης Βούλγαρης: Ο ευτυχισμένος Ματίας και η κιτρινόμαυρη υπεροχή
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X