Παπανικολάου: «Μετά τη διάγνωση της κόρης μου, έμαθα ότι είμαι στο φάσμα του αυτισμού»

Παπανικολάου: «Μετά τη διάγνωση της κόρης μου, έμαθα ότι είμαι στο φάσμα του αυτισμού»
Photo Credits: INTIME

Ο Δημήτρης Παπανικολάου αναφέρθηκε στο θέμα του αυτισμού

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Στο πλατό του Πρωινού βρέθηκε σήμερα το πρωί ο Δημήτρης Παπανικολάου ο οποίος μίλησε για το φάσμα του αυτισμού στο οποία βρίσκεται τόσο ο ίδιος όσο και η κόρη του.

«Μάθαμε για το παιδί και την κατάστασή του όταν ήταν 3,5 ετών. Στον βρεφονηπιακό σταθμό που πήγαινε μας το είπαν. Οι γυναίκες εκδηλώνονται πάντα πολύ πιο συναισθηματικά. Είδαν μια διαφορά σε κάποιες κινήσεις, στον λόγο. Ο αυτισμός θεωρείται αόρατη αναπηρία. Ο αυτισμός έχει πολλές βαθμίδες από χαμηλή λειτουργικότητα μέχρι υψηλή. Δεν είναι όμως θέμα υγείας», είπε ο Δημήτρης Παπανικολάου.

«Πολλές φορές λένε ότι ξεκινάω εκστρατεία “κατά του αυτισμού”, δεν πάω κατά. Πάμε κατά του ρατσισμού, της έμφυλης βίας, κατά του εαυτού μας. Ο αυτισμός μπορεί να σε κάνει μη λειτουργικό σε κάποια πράγματα ή υπερλειτουργικό σε κάποια άλλα… Οι αυτιστικοί εστιάζουν σε κάτι. Υπάρχει ένα κοινωνικό στίγμα στα άτομα με αυτισμό, ειδικά στην επαρχία», πρόσθεσε.

Δείτε περισσότερα για τον Δημήτρη Παπανικολάου και όσα δήλωσε για τον αυτισμό.

ENWSI TV: ΟΛΟ το ΑΕΚ talk για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό με Καζαντζόγλου και Λούπο
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X