ΠΑΣ Γιάννινα - ΑΕΚ: Ο Σάλιακας έκανε το παιχνίδι της...ζωής του κόντρα στην «κιτρινόμαυρη» άμυνα (ΦΩΤΟ)

ΠΑΣ Γιάννινα – ΑΕΚ: Λάθη από όλη την άμυνα, νίκησε από κοντά ο Σάλιακας τον Στάνκοβιτς – Ακυρώθηκε το γκολ στο VAR! (VIDEO)
Photo Credits: INTIME

Ξεχώρισε κόντρα στην ΑΕΚ με εντυπωσιακές επιδόσεις ο Μανώλης Σάλιακας

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο ΠΑΣ Γιάννινα δυσκόλεψε πολύ την ΑΕΚ στους Ζωσιμάδες, αλλά τελικά γνώρισε την ήττα με 3-2 για την 5η αγωνιστική των playoffs της Super League Interwetten. Η ομάδα του Ηρακλή Μεταξά συνεχίζει να αποτελεί “σκληρό καρύδι” για τους Big-5 και είναι δεδομένο πως θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην έκβαση του πρωταθλήματος και κατ’ επέκταση στο ποιες ομάδες θα καταφέρουν να πάρουν τα ευρωπαϊκά εισιτήρια της επόμενης σεζόν.

Ο Χουάν Χοσέ Περέα ήταν ο ποδοσφαιριστής που σκόραρε δις, δημιουργώντας σημαντικά προβλήματα στους αμυντικούς της Ένωσης και επιβεβαιώνοντας πως βρίσκεται σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση και έτοιμος για… μεταγραφή. Ωστόσο, ο παίκτης που ξεχώρισε και προχώρησε σε μία σειρά εντυπωσιακών επιδόσεων ήταν ο Μανώλης Σάλιακας.

O 25χρονος αμυντικός είναι κατά γενική ομολογία ο πιο σταθερός δεξιός μπακ του πρωταθλήματος την τελευταία διετία, βοηθώντας τα μέγιστα τον ΠΑΣ τόσο στον αμυντικό όσο και στον δημιουργικό τομέα. Μάλιστα, όπως αποκάλυψε το SPORT24 και ο Αντώνης Οικονομίδης, το καλοκαίρι αναμένεται να είναι… θερμό για τον ίδιο, αφού βρίσκεται σε προχωρημένες επαφές με τη Ζανκτ Πάουλι που δίνει μάχη για την άνοδο στη Bundesliga.

Ο καλύτερος δημιουργός του ΠΑΣ

Απέναντι στην ΑΕΚ, λοιπόν, ο Σάλιακας πραγματοποίησε μία από τις καλύτερες εμφανίσεις της καριέρας του. Ήταν πρώτος σε ενέργειες με την μπάλα (78) συνολικά στον αγώνα, έχοντας καταλυτική παρουσία στην ανάπτυξη του ΠΑΣ, με πολλά ανεβάσματα στην αντίπαλη περιοχή, παρά το βροχερό χλοοτάπητα. Όπως φαίνεται και στο γράφημα της Opta/Stats Perform, ο 25χρονος μπακ είχε ισορροπημένη παρουσία και στις δύο πλευρές του γηπέδου.

ΠΑΣ Γιάννινα - ΑΕΚ: Ο Σάλιακας έκανε το παιχνίδι της...ζωής του κόντρα στην «κιτρινόμαυρη» άμυνα (ΦΩΤΟ)

Παράλληλα, έκανε τη διαφορά σε δημιουργικό επίπεδο, αφού έδωσε και τις δύο ασίστ στον Περέα για τα ισάριθμα γκολ του ΠΑΣ, ενώ ήταν γενικότερα και πρώτος σε πάσες που έφτιαξαν τελική (3). Μάλιστα, στάθηκε άτυχος, καθώς πριν προσφέρει τις δύο ασίστ στον Περέα, σημείωσε ένα εξαιρετικό γκολ, το οποίο ακυρώθηκε για οφσάιντ μετά από χρήση του VAR.

Δυνατός και στον αμυντικό τομέα

Την ίδια στιγμή, είχε πολύ καλή παρουσία και στον αμυντικό τομέα, παρά το γεγονός ότι είχε να αντιμετωπίσει τον Στίβεν Τσούμπερ, ο οποίος είχε θετική εικόνα μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα. Ωστόσο, κατάφερε να τον περιορίσει έως ένα βαθμό, έχοντας καλές αμυντικές επιδόσεις.

Συγκεκριμένα, ήταν πρώτος σε κερδισμένες μονομαχίες (7) στον αγώνα, είχε το απόλυτο στα τάκλιν με 4/4 επιτυχημένα, ενώ έκανε δύο κλεψίματα και είχε τέσσερις ανακτήσεις κατοχής. Γεμάτη εμφάνιση, δίχως αμφιβολία, το οποίο δείχνει ότι ο Σάλιακας είναι πιο ώριμος και έτοιμος από ποτέ για το βήμα παραπάνω.

ΠΑΣ Γιάννινα - ΑΕΚ: Ο Σάλιακας έκανε το παιχνίδι της...ζωής του κόντρα στην «κιτρινόμαυρη» άμυνα (ΦΩΤΟ)

Η διετία στον ΠΑΣ τον βοήθησε να σταθεροποιήσει την απόδοσή του σε ένα καλό επίπεδο, να ανεβάσει την αυτοπεποίθησή του και παράλληλα να βελτιώσει κάποιους τομείς του παιχνιδιού του. Πλέον, ο διεθνής μπακ ετοιμάζεται για το επόμενο βήμα στην καριέρα του, αποδεικνύοντας πως με σκληρή δουλειά και προσπάθεια μπορούν να συμβούν τα πάντα.

ΠΑΣ Γιάννινα - ΑΕΚ: Ο Σάλιακας έκανε το παιχνίδι της...ζωής του κόντρα στην «κιτρινόμαυρη» άμυνα (ΦΩΤΟ)

Πηγή: Sport24

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Γκέκο
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X