Γύρισε ο Λάνγκφορντ, μπαίνει ο Ανγκόλα και μετά ελάτε!

Γύρισε ο Λάνγκφορντ, μπαίνει ο Ανγκόλα και μετά ελάτε!
Photo Credits: INTIME

O Θάνος Τσίμπος γράφει για το θριαμβευτικό πέρασμα της ΑΕΚ από την Πάτρα, τον κόουτς Σεγκούρα και την επιστροφή του Λάνγκφορντ

Σε μια φανταστική ματσάρα, η ΑΕΚ πήρε μια πάρα πολύ σημαντική νίκη απέναντι στον Προμηθέα, διπλασιάζοντας φέτος τις νίκες της, για να μην ξεχνιόμαστε.

Παρόλο που η Ένωση είχε άπειρα προβλήματα, κατάφερε παίζοντας καταπληκτικό μπάσκετ να πάρει το διπλό που τις επιτρέπει να γλυκοκοιτάζει την 4η θέση. Αρχικά πιστεύαμε ότι η ΑΕΚ (11-10) θα κυνηγούσε τον Κολοσσό (13-8), αλλά μετά τις 3 σερί νίκες που έκανε μάλλον το πιο πιθανό είναι να διεκδικήσει την θέση από τον Προμηθέα (11-8).

Εξαιρετικό μπάσκετ από την ΑΕΚ

Να πω την αλήθεια, όταν έμαθα πώς θα απουσιάσει ο Χάμερ με τον Φιλιππάκο, έχασα την αισιοδοξία που είχα. Δεν είναι μόνο ότι ουσιαστικά η ΑΕΚ έμεινε με 2 μόλις ψηλούς (Μαυροειδή, Κουζέλογλου), αλλά ότι ο Χάμερ είναι ένας παίκτης που είναι κορυφαίος σχεδόν σε όλους τους τομείς στην ομάδα και η αναπλήρωση του είναι πολύ δύσκολη. Όμως ο Κουζέλ μπήκε στα παπούτσια του και έκανε το καλύτερο του παιχνίδι με την ΑΕΚ, οδηγώντας την στο πρώτο ημίχρονο.

Η Ένωση έπαιξε πολύ σωστά, γύρισε την μπάλα, είχε ψυχραιμία ακόμα και όταν βρέθηκε πίσω στο σκορ, ενώ στα τελευταία λεπτά μίλησαν οι προσωπικότητες που έχει. Πολλοί μιλάμε από χθες για ψυχάρες, για πάθος και για.. κοχόνες. Ισχύουν όλα αυτά και σίγουρα όλα τα παιδιά έδωσαν ό,τι είχαν στο γήπεδο, αυτό είναι δεδομένο. Όμως η ΑΕΚ κέρδισε εχθές επειδή έπαιξε μπάσκετ, όχι γιατί είχε ψυχή και πάθος. Αρκετές φορές σε τέτοιες ηρωικές νίκες χάνουμε την ουσία και αυτή είναι μία. Με την ψυχή δεν βάζεις καλάθια, βάζεις όταν παίζεις σαν ομάδα και όταν οι επιλογές σου είναι μπασκετικά σωστές και αυτό έκανε η ΑΕΚ εχθές, απέναντι σε μια ομάδα με απουσίες αλλά με πολύ μεγαλύτερο μπάτζετ που μόλις πρόσφατα έφερε και τον Φράνκαμπ. Για αυτό λοιπόν, η νίκη αυτή πιστώνεται στον προπονητή και στους παίκτες που έκαναν το καλύτερο τους εκτός έδρας ματς φέτος.

Πόντος στον Σεγκούρα

Γύρισε ο Λάνγκφορντ, μπαίνει ο Ανγκόλα και μετά ελάτε!

Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να δώσουμε τους πόντους που αναλογούν στον κόουτς Σεγκούρα. Ο Ισπανός είναι στην ομάδα σχεδόν ένα μήνα και πλέον μπορούμε να δούμε κάποια πράγματα. Πολλές φορές όταν ένας προπονητής έρχεται σε μια ομάδα μεσούσης της περιόδου και ειδικά από μια μικρότερη όπως ο Ιωνικός, θέλει να αλλάξει πράγματα, να κάνει τις δικές του παρεμβάσεις για να δείξει τις ικανότητες του και συνήθως αυτό αλλάζει την χημεία της ομάδας και τον τρόπο παιχνιδιού της. Μπορεί να το δει αυτό κανείς με τον Τόμιτς στο Περιστέρι και με τον Ζούρο στον Προμηθέα που πάνε εμφανώς χειρότερα. Αντίθετα ο Σεγκούρα, ήταν έξυπνος και δεν άλλαξε τίποτα από την στρωμένη ομάδα του Στέφανου Δέδα, ακολουθεί την πεπατημένη, χρησιμοποιεί τα ίδια ακριβώς plays με την ίδια μπασκετική φιλοσοφία του 5-out. Έχει βάλει τις δικές του πινελιές στο θέμα του ροτέισον και σε κάποιες matchup ζώνες στην άμυνα ελλείψει πολλών λύσεων, όμως η φιλοσοφία και η νοοτροπία που παίζει η ομάδα είναι ίδια. Αυτό πρέπει να του πιστωθεί λοιπόν, γιατί δείχνει έναν έξυπνο άνθρωπο που μπορεί να προσαρμοστεί και έχει αίσθηση της πραγματικότητας και των καταστάσεων. Στο χθεσινό παιχνίδι είχε άψογο κοουτσάρισμα και πήρε την ταυτότητα του Ηλία Ζούρου.

Όλοι ήταν υπέροχοι

Ο Κουζέλογλου εχθές ήταν φανταστικός και φάνηκε ποιο μπορεί να είναι το επίπεδο του αν βελτιώσει το τρίποντο του. Το γράφω από την στιγμή που ήρθε στην ΑΕΚ. Έχει τέτοια χαρακτηριστικά που αν συνδυαστούν με ένα καλό τρίποντο της τάξεως του 33%, θα ανέβει 2 επίπεδα σαν παίκτης. Φάνηκε εχθές πώς τιμώρησε τον Προμηθέα που έδινε βοήθεια από τον παίκτη του. Με δουλειά σε αυτόν τον τομέα θα γίνει πολύ καλύτερος παίκτης.

Ο Φλιώνης στο πρώτο ημίχρονο είχε 2 πόντους και τελικά τελείωσε με 17. Μια φοβερή παράσταση από τον Έλληνα γκαρντ, που πρέπει να είναι παράδειγμα βελτίωσης με την πολλή δουλειά που έχει ρίξει και την σωστή καθοδήγηση που έχει από την ομάδα. Το σύστημα που παίζει η ΑΕΚ αξιοποιεί πολύ τα προσόντα του και πλέον βλέπουμε έναν παίκτη που στον Άρη ήταν ρολίστας, να κάνει step-back τρίποντα, να παίζει ένας εναντίον ενός και να σουτάρει με αυτοπεποίθηση.

Ο μάγος Κολόμ, επιτέλους έκανε και ένα φοβερό ματς εκτός έδρας στο κρισιμότερο σημείο και έβαλα φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στην νίκη της ομάδας. 25 πόντοι, άλλοι 18 από ασίστ του και φιλάκια.

Η επιστροφή του Κιθ

Γύρισε ο Λάνγκφορντ, μπαίνει ο Ανγκόλα και μετά ελάτε!

Ο Λάνγκφορντ επέστρεψε στην ενεργό δράση μετά από τις 11/5/21, μιλάμε για σχεδόν ένα χρόνο απουσίας. Ήρθε στην ΑΕΚ σε πολύ κακή κατάσταση, με παραπανίσια κιλά και με μια εικόνα που δεν συνάδει με την καριέρα του. Ο υπεύθυνος φυσικής κατάστασης της ΑΕΚ, ο Στράτος Τσαμπής, τον ανέλαβε προσωπικά και του αξίζουν όλα τα credits. Διπλές ατομικές προπονήσεις κάθε μέρα, ειδική διατροφή, ενδυνάμωση για έναν παίκτη που ερχόταν από σοβαρό τραυματισμό και είναι και στα 38 πλέον. Αποτέλεσμα να χάσει σχεδόν 10 κιλά και να επιστρέψει στα παρκέ. Εντάξει, μπορεί ακόμα να είναι λίγο βαρύς, να μην έχει ρυθμό, αλλά πείτε μου ειλικρινά, περίμενε κανένας ότι δεν θα έπαιρνε τις τελευταίες κρίσιμες προσπάθειες και δεν θα τις έβαζε; Είναι τέτοια η ποιότητα και η προσωπικότητα του, που τα έβαλε με τρόπο ‘’δεν σας βλέπω’’.

Το σύστημα της ΑΕΚ είναι φτιαγμένο για να αναδεικνύει παίκτες όπως ο Λάνγκφορντ και ο Ανγκόλα, δηλαδή αθλητές που έχουν την ατομική φάση και μπορούν να εκμεταλλευτούν τους μεγάλους χώρους που δίνει το 5-out στην επίθεση. Μέχρι τώρα αυτό το έκανε ο Φλιώνης και ο Κολόμ, τώρα έρχονται τα βαριά όπλα. Ο Ανγκόλα θα επιστρέψει και αυτός στον αγώνα με τον Ηρακλή για μετρημένα λεπτά, αλλά σημασία έχει ότι πλέον θα είναι και αυτός διαθέσιμος. Μετά τον αγώνα με τον Ηρακλή, το πρωτάθλημα ξεκινάει αρχές Μαΐου αλλά η ΑΕΚ έχει ρεπό, οπότε αγωνιστική υποχρέωση θα έχει από τα μέσα του μήνα. Αυτό σημαίνει αρκετός χρόνος για να ξεκουραστούν οι παίκτες που τραβάνε κουπί τόσο καιρό, να επανέλθουν σε καλή κατάσταση οι τραυματίες και όλοι μαζί πλέον, να πάνε για ένα καλό finish στην σεζόν. Είπαμε, ας είναι η ΑΕΚ πλήρης, με όλα της τα όπλα, και ας έρθει όποιος θέλει να την αποκλείσει. Αρκεί να της χαμογελάσει λίγο η τύχη και να έχει υγεία, τίποτα άλλο.

ΥΓ. Όπως είπε και ο κόουτς Σεγκούρα, «we have done nothing yet».

ΥΓ2. Λογικά πρέπει να είχε πολύ ενδιαφέρον το χθεσινό ποδοσφαιρικό ντέρμπι Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού.

 

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Η Ανάλυση του ΑΕΚ - Άρη 2-0 από τον Άκη Ζήκο | AEK After 15/04/24 (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X