Οι μάγκες στην Πάτρα και οι υπόλογοι στα Γιάννινα!

Οι μάγκες στην Πάτρα και οι υπόλογοι στα Γιάννινα!
Photo Credits: INTIME

Ο Σταμάτης Βούλγαρης γράφει για το «Γολγοθά» που υπάρχει πλέον μπροστά για την ΑΕΚ!

Η ομάδα μπάσκετ της ΑΕΚ, αυτή που ειδικά φέτος έχει περάσει τα πάνδεινα, πήγε να δώσει στην Πάτρα κόντρα στον Προμηθέα, ένα πολύ κρίσιμο ματς. Πήγε έχοντας «χάσει» εδώ και μήνες τον Γέλοβατς, έχοντας τον Γκρίφιν που αντιμετωπίζει πολύ σημαντικό πρόβλημα στην Αμερική, χωρίς τον Ανγκόλα που ακόμα δεν είναι έτοιμος, χωρίς τον Παππά που έτσι και αλλιώς είχαμε πει ότι ήταν λάθος και που ήρθε και που τον έκαναν και αρχηγό και με προβλήματα της τελευταίας στιγμής τους Χάμερ και Φιλιππάκο!

Και όμως αυτή η ομάδα έβγαλε τεράστιο χαρακτήρα μέσα στο γήπεδο. Ευτυχώς ο υβριστής Ζούρος πήρε ότι ακριβώς του άξιζε. Και την αποβολή και το χαστούκι μέσα στο «σπίτι» του.

Με τον Κόλομ να κάνει εξαιρετικό ματς, τους Φλιώνη και Κουζέλογλου να ακολουθούν και τον Κιθ να επιστρέφει και να αφήνει το στίγμα του, αυτή η ΟΜΑΔΑ, με τη συμπαράσταση του ΥΠΕΡΟΧΟΥ ΚΟΣΜΟΥ της, όχι μόνο έκανε κατάθεση ψυχής, αλλά πήρε και ένα σπουδαίο διπλό που της δίνει τη δυνατότητα να βάλει πλώρη για την 4άδα. Είναι τεράστια υπόθεση να βλέπεις τους παίκτες σου να τα δίνουν όλα. Και μετά κάθε σύγκριση σε βάζει σε μελαγχολία. Ειδικά όταν η κουβέντα γυρνάει στο ποδόσφαιρο.


Εδώ και λίγες ώρες η ποδοσφαιρική ομάδα είναι στα Γιάννινα. Τη Μεγάλη Δευτέρα θα κριθεί σε πολύ σημαντικό βαθμό το αν το ποδοσφαιρικό τμήμα της ΑΕΚ θα καταφέρει να δείξει ότι έχει σφυγμό. Τα πράγματα είναι πλέον πολύ δύσκολα. Η νίκη του Άρη επί των νεόπλουτων δεν μας συνέφερε αγωνιστικά και βαθμολογικά. Πλέον η ΑΕΚ είναι στο -5. Και αν ο Παναθηναϊκός κερδίσει τον Ολυμπιακό (διότι την ώρα που γραφόταν αυτό το blog το σκορ ήταν στο 1-0 στο 68′), τότε θα τρέχουμε και δε θα φτάνουμε.

Ο Οφρυδόπουλος το παραδέχθηκε!

Είναι περιττό να γράψουμε ότι για την ΑΕΚ δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα εκτός από τη νίκη. Σε διαφορετική περίπτωση και με δεδομένο ότι ακολουθεί και άλλο δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι, η υπόθεση έξοδος στην Ευρώπη θα γίνει… όνειρο απατηλό.

Το προηγούμενο διάστημα λέγαμε και γράφαμε ότι το πρόβλημα στην ΑΕΚ είναι θέμα νοοτροπίας. Δε γίνεται η ΑΕΚ με αυτό το μπάτζετ και αυτές τις λύσεις να είναι στη θέση που βρίσκεται σε πρωτάθλημα… τριών ομάδων. Οι άνθρωποι του συλλόγου μας έλεγαν άλλα. Τα διαβάσατε το προηγούμενο διάστημα. Ακόμα και όταν ο Σέρχιο Αραούχο έβγαζε κραυγές αγωνίας, δεν άκουγε κανένας.

Ήρθε λοιπόν ο Σωκράτης Οφρυδόπουλος, κάποιος που είναι «υπηρεσιακός» τεχνικός στην ομάδα, αλλά θέλει να επωμίζεται τις ευθύνες που του αναλογούν, να δηλώσει χωρίς κανένα ίχνος δεύτερης σκέψης στην κάμερα της Nova, ότι το πρόβλημα στην ΑΕΚ είναι πρόβλημα αγωνιστικής νοοτροπίας!

«Όσο διάστημα είμαι εγώ εδώ, είναι θέμα νοοτροπίας. Δεν είναι ώρα να βρούμε λύσεις και να μιλήσουμε με γεγονότα. Προέχουν οι αγώνες και οι νίκες. Νοοτροπία μιλάω για το αγωνιστικό κομμάτι, όχι για το διοικητικό. Το διοικητικό έχει πάρει τους καλύτερους παίκτες γιατί πριν εννιά μήνες όλοι λέγαμε ότι η ΑΕΚ έχει καλούς παίκτες και πάει για πρωτάθλημα.

Μετά από εννιά μήνες δεν μπορούμε να πούμε κάτι διαφορετικό. Είναι θέμα νοοτροπίας στο αγωνιστικό κομμάτι. Εγώ είπα μια αιτία. Δεν προέχει να αναλύσουμε αυτό το θέμα, αλλά να πάει ο σύλλογος μπροστά και θα πάει μπροστά και τη Μεγάλη Δευτέρα να πάρει τους βαθμούς της νίκης…

Κάνουμε λάθη πολλά. Υπάρχουν όμως τα ποδοσφαιρικά που τα κατανοούμε και άλλα που συνδέονται με την έλλειψη σοβαρότητας και υπευθυνότητας. Σε ό,τι αφορά στις ευθύνες, όλοι έχουμε και εγώ μαζί. Αυτές που μου αναλογούν. Μετά από τα ματς με Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό φέραμε τον κόσμο μας στο γήπεδο, αλλά τους διώξαμε ξανά και τις δύο φορές. Είναι πολύ στενάχωρο και το κατανοώ».

Μέσα σε αυτές τις 167 λέξεις βρίσκονται τα πάντα! Παρότι το πρόβλημα είναι μπροστά τους, το βλέπουν, τον αναγνωρίζουν, δεν έχει γίνει τίποτα για να διορθωθεί. Με… κανάκεμα, όπως θα έκανε ο Ντέμης; Με… πρόστιμα; Με… «διαζύγια»; Δεν ξέρω και δεν με ενδιαφέρει το πως. Σημασία έχει μόνο το αποτέλεσμα. Και αυτό δεν το βλέπουμε. Και όλοι κρίνονται εκ του αποτελέσματος.

ΑΝ λέμε ΑΝ η ΑΕΚ δεν κερδίσει στα Γιάννινα, νομίζω ότι θα μιλάμε ξεκάθαρα για τη χειρότερη στιγμή στη νεότερη ιστορία της ομάδας μετά τον υποβιβασμό. ΑΝ μάλιστα δεν καταφέρουν να βγούνε ούτε Ευρώπη, τότε θα μιλάμε για τεράστια κηλίδα. Και πλέον δεν υπάρχουν ούτε δεύτερες ευκαιρίες, ούτε επόμενο ματς. Καταντήσανε το ματς με τα Γιάννινα «τελικό». Ας φροντίσουν να κάνουν για μία φορά αυτό που πρέπει.

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Θάνος Τσίμπος: Οι προπονήσεις και τα συμβόλαια των Ελληνων παικτών
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X