Η ΑΕΚ έριξε πεντάρα στον ΠΑΟΚ με τον Παπαϊωάννου να... σολάρει πριν βγει στην πίστα! (VIDEO)

Η ΑΕΚ έριξε πεντάρα στον ΠΑΟΚ με τον Παπαϊωάννου να... σολάρει πριν βγει στην πίστα! (VIDEO)

Τρία γκολ από τον Μίμη Παπαϊωάννου που εκείνη την εποχή έκανε και καριέρα τραγουδιστή και θρίαμβος της ΑΕΚ με πεντάρα επί του ΠΑΟΚ!

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Μια νίκη της ΑΕΚ με 5-1 επί του ΠΑΟΚ είναι πάντα σημαντική, ακόμα και αν έρχεται με πολύ εύκολο τρόπο. Ακόμα και αν σημειώνεται σε μια εποχή που ο ΠΑΟΚ δεν διαθέτει καμιά ομάδα-φόβητρο.

Κάπως έτσι ήταν η νίκη της ΑΕΚ επί του ΠΑΟΚ σαν σήμερα πριν από 46 χρόνια: εύκολη, γρήγορη, απλή, με έναν ακαταμάχητο Μίμη Παπαϊωάννου. Και αποτέλεσε εκδίκηση για το άδικο 1-1 του πρώτου γύρου, όταν ο διαιτητής είχε σφυρίξει τη λήξη του αγώνα τη στιγμή που η μπάλα κατευθυνόταν στα δίχτυα του ΠΑΟΚ από προσπάθεια του Παπαϊωάννου.

Ο θρυλικός «βλάχος» ήταν ο πρωταγωνιστής και εκείνης της ημέρας με τρία γκολ. Ανοιξε το σκορ στο 1′, έκανε το 3-1 στο 34′ με κεφαλιά και έκλεισε το σκορ με πέναλτι που κέρδισε και εκτέλεσε στο 88′. Ενδιάμεσα, ο Κώστας Παπαγεωργίου είχε κάνει το 2-0 στο 6′, ο ΠΑΟΚ είχε μειώσει σε 2-1 στο 17′ με τον (περαστικό από την ΑΕΚ τη διετία 1963-65) Χαραλαμπίδη και είχε δοκάρι με τον ίδιο παίκτη στο 19′, ενώ το 4-1 είχε γίνει με σουτ του Γιώργου Πετρίδη που είχε «πνίξει» ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ Τσαγγάρης.

Μετά από όλα αυτά, ο Μίμης Παπαϊωάννου πήγε στο νυχτερινό κέντρο όπου τραγουδούσε για να βγάλει ένα ακόμα… νυχτοκάματο. Ηταν η εποχή που έκανε (μια βραχύβια) καλλιτεχνική καριέρα δίπλα στον Στέλιο Καζαντζίδη! Σχεδόν ένα χρόνο νωρίτερα, η ΑΕΚ είχε αρνηθεί να τον παραχωρήσει με μεταγραφή στη Ρεάλ Μαδρίτης και ο Μίμης απάντησε με… ανταρσία και με αποχή από τις αγωνιστικές δραστηριότητες της ομάδας, ακολουθώντας τον προσωπικό του φίλο και κορυφαίο τραγουδιστή της εποχής σε περιοδεία στη Γερμανία το καλοκαίρι του 1965.

Όταν πια ο Παπαϊωάννου συμφώνησε με την ΑΕΚ να επιστρέψει, είχε ήδη αρχίσει να εμφανίζεται στο κέντρο «Φαληρικόν» με τον Καζαντζίδη και συνέχισε να εμφανίζεται μέχρι το τέλος της σεζόν για λίγες ώρες κάθε βράδυ. Παρ’ όλα αυτά και παρά το γεγονός ότι δεν είχε κάνει κανονική προετοιμασία με την υπόλοιπη ομάδα, βγήκε πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος, με 24 γκολ!

H σύνθεση της ΑΕΚ: Πετράκης, Μπαλόπουλος, Βασιλείου, Σοφιανίδης, Ιορδάνου, Σκευοφύλαξ, Σταματιάδης, Νικολαϊδης, Πετρίδης, Παπαϊωάννου, Παπαγεωργίου

Η Ανάλυση του Άρης-ΑΕΚ 1-2 από τον Άκη Ζήκο | AEK After 22/04/24 (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X